• Nie bójcie się, niech bandyci będą w strachu Autor: ~Waldi [83.24.68.*]
    Jeśli chcecie coś wskórać, to przede wszystkim musicie słać pisma do wzywającego, że nie zgadzacie się z tą ceną. Pasuje to jakoś uargumentować. Gdy założycie proces zbiorowy, to będziecie mieli to jako podkładkę. Nie bójcie się. Strach ma wielkie oczy. Załóżcie grupę inwestorów poszkodowanych przez JW, tak jak zrobili to na Polkoloricie i Midasie. Z nimi też można wygrać, tym bardziej, że obecna władza będzie chciała się czymś pochwalić(ukrócenie złodziejskich praktyk na GPW)
  • Re: Nie bójcie się, niech bandyci będą w strachu Autor: ~jo [83.29.35.*]
    Panowie do roboty władz na s wspiera
  • Re: Nie bójcie się, niech bandyci będą w strachu Autor: ~waldi [83.24.68.*]
    Proponuję nawiążcie kontakt z :porozumieniemidas@gmail.com(znalazłem w necie). Z tego co wiem, to jest to osoba najbardziej obeznana w niuansach jak takie rzeczy robić. Powodzenie, nie bać się
  • Re: Nie bójcie się, niech bandyci będą w strachu Autor: ~123 [89.74.139.*]
    @waldi

znowu siejesz zamęt. najpierw z uporem rozpowszchniałeś wizje spadku do 3,5pln za 1 akcję jw constraction gdy ostatnio po raz kolejny kurs odbił się od bariery 5 pln. do 3,5pln nie spadło i póki co nie spadnie. mamy wezwanie po 4,7pln. co się wydarzy czas pokaże. teoretycznie jest też możliwe wezwanie konkurencyjne po wyższej cenie albo podniesienie ceny przez Józefa Wojciechowskiego. termin składania zapisów upływa 15.03.2017r. podczas gdy 10.03.2017r. opublikowane zostaną wyniki za 2016r. w perspektywie sporych zysków jw construction przez najbliższe co najmniej 2 lata myślę że inwestorzy nie boją się jakoś szczególnie pozostania z akcjami jw construction w przypadku gdyby nie pojawiło się albo wezwanie konkurencyjne(wiem, średnio prawdopodobne - ale nie wykluczone) albo podniesienie ceny przez Józka. Bo o tym że wielu inwestorów nie złoży zapisu w odpowiedzi na wezwanie po 4,7pln wiesz o tym dobrze tak samo jak ja i wielu innych. boś który pośredniczy w wezwaniu wycenia 1 akcję jw construction po 6,1pln.

tak więc zasugeruję abyś przestał siać zamęt. a list do Józka sam sobie napisz z prośbą aby odsprzedał Ci te akcje jw construction które sprzedałeś pewnie w okolicach 4pln licząc na to że odkupisz po 3,5pln.
  • Re: Nie bójcie się, niech bandyci będą w strachu Autor: ~jo [83.29.35.*]
    Prastań gltary cena musi byż wyżej a minimunm wyceny BOS
  • Re: Nie bójcie się, niech bandyci będą w strachu Autor: ~Pmocnik [83.24.68.*]
    Koledzy, zwróćie uwagę, że "waldi" może się podpisać każdy z nas. Nie jestem tym, który wcześniej pisał posty jako "waldi".
    Teraz podpiszę się pomocnik
  • Re: Nie bójcie się, niech bandyci będą w strachu Autor: ~Pomocnik [83.24.68.*]
    I pamiętajcie, że jak się takie akcje przeprowadza(skup akcji), to na forum jest zapewne ktoś od osoby zainteresowanej
    jedna mała samokorekta. napisałem iż boś który pośredniczy w wezwaniu wycenia jedną akcje jw constraction na 6,1pln. otóz w grudniu 2016r. w ostatniej rekomendacji kupuj akcje jw construction boś określił cenę docelową akcji jw construction na 6,3pln.

myślę że będziemy mieli do czynienia albo z wezwaniem konkurencyjnym(wiem, mało prawdopodobne - ale nie wykluczone) albo z podniesienie przez Józka ceny wezwania . przy czym jeśli cena nie zostanie podniesiona wystarczająco wyżej to jedno podniesienie ceny nie musi wystarczyć jeśli Józek faktycznie myśli o nabyciu 100% akcji.
  • Re: Nie bójcie się, niech bandyci będą w strachu Autor: ~zbych [94.254.139.*]
    ależ żałosny wątek, chciejstwo i zaklinanie, a zero wymiany jakichkolwiek spostrzeżeń czy przemyśleń

farmacol był wyceniany przez bosia jeszcze wyżej, a Olszewski akcje skupił po niższej cenie, i wszyscy mogą mu naskoczyć. - i co ty na to chłopie, przegapiłeś? ajajaj

W przypadku farmacolu nastąpiło podniesienie ceny wazwania o ok. 10%. Podniesienie ceny w wezwaniu na akcje jw construction to właśnie jeden z możliwych scenariuszy o których pisałem powyżej i niczego nie przeoczyłem. Nigdzie natomiast nie pisałem że podwyższenie ceny nastąpi do poziomu wyceny boś-a czyli do 6,3pln choć oczywiście chciałbym ale mam świadomość iż Józek ma całkowicie odmienne zdanie. Natomiast twierdziłem i dalej twierdzę iż jeśli Józek faktycznie myśli o skupieniu 100% akcji jw construction to będzie musiał podnieśc cenę wezwania aby to osiągnąć.
  • Re: Nie bójcie się, niech bandyci będą w strachu Autor: ~Pomocnik [83.24.68.*]
    Jeśli JW zakłada skupić wszystko z rynku, to by drobni mieli jeszcze większą kartę przetargową nie mogą pozwolić by uzyskał conajmniej 90%, bo powyżej jest tzw. przymusowy wykup. Zatem jeśli drobni nie polecą na 6 zł to są szanse na uzyskanie wyższej ceny(jeśli chce skupić wszystko)
    ''Zatem jeśli drobni nie polecą na 6 zł''

panie co pan ćpiesz?? chce to samo...
    @zbych. Nie wiem, czyją stronę Pan reprezentuje, ale każdy inwestor powinien być zainteresowany jak najlepszą ceną(a Pan najwidoczniej tym nie jest zainteresowany, wręcz przeciwnie). Dla mnie, byłego, posiadacza akcji JWC jest niezwykłą sprawą, że spółka w wchodząc na giełdę po ok 80 zł w ciągu 1,5 roku zaliczyła dno ok.4zł. Wskazuje to na niezwykle nieprecyzyjne oszacowanie wartości spółki(być może celowe). Kto o tym wiedział to szybko akcje na początku wywalał. A kto mógł wiedzieć? Chyba nie trzeba nikomu tego klarować. Wprawdzie 2008 rok to nieszczęsny dla giełdy, ale fakt tak głębokiego spadku prawdopodobnie nie jest przypadkowy. A teraz w majestacie prawa będzie próbowało przejąć się spółkę za marne grosze. Nic innego nie robić, tylko wprowadzać spółki na giełdę, zdołować kurs i od przestraszonej drobnicy odebrać za półdarmo. Może to był właśnie taki plan. A ciężkie setki milionów zostają w kieszeni, a u drobnicy rozpacz.
    ''każdy inwestor powinien być zainteresowany jak najlepszą ceną(a Pan najwidoczniej tym nie jest zainteresowany, wręcz przeciwnie).''

jestem zainteresowany ceną, bo mam te akcje, ale brzuch mnie boli jakie bzdury tu wypisują

ps jeżeli uważasz że ten wątek /albo inne.../ wpływa na to czy cena w wezwaniu będzie podniesiona, to zalecam Haloperidol albo coś innego na zwalczanie urojeń...
    Zrozum człowieku, jeżeli inwestorzy będą bierną masą, która nic nie robi, to rzeczywiście skupujący może pozwolić sobie na wiele i będzie strzygł ile się da. Jeśli się zorganizujecie, to macie zdecydowanie większe szanse na powodzenie akcji.
    Obecnie nie odpowiadać na wezwanie, a w miarę możliwości coś jeszcze dokupić. Ja zobaczę jutro jak to będzie wyglądało. Może kupię.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.73.136.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    "ależ żałosny wątek, chciejstwo i zaklinanie a zero wymiany jakichkolwiek spostrzeżeń czy przemyśleń"

hmm.."panie co pan ćpiesz?? chce to samo..." ; tjaa... nie wiem czy wątek żałosny...ale faktyczni niektóre posty żałosne...
  • Re: Nie bójcie się, niech bandyci będą w strachu Autor: ~Gawędziarz [83.31.126.*]
    Przeczytajcie ten cały wątek. JW nie jest święty.
[x]
JWCONSTR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.