• Trump chce odbudować przemysł węglowy.. Autor: ~ufo [78.88.30.*]
    http://onet.tv/i/onet24/onet24-gospodarcze-cele-donalda-trumpa/slexh8
  • Re: Trump chce odbudować przemysł węglowy.. Autor: ~pogromcaHossy [195.66.22.*]
    Dnia 2017-01-22 o godz. 00:39 ~ufo napisał(a):
    > http://onet.tv/i/onet24/onet24-gospodarcze-cele-donalda-trumpa/slexh8

Jak nie bedzie inwestowal w gornictwo na Ukrainie
    to co mnie obchodza gospodarcze cele Donalda
    Powiedzial krotko
    AMERICA FIRST
    On moze odbudowac przemysl weglowy w Ameryce
    Jak to sie przelozy na Europe to nie wiem
     bo nie wiem czy Ameryka importuje wegiel z Europy
    Czy wogole jeszcze uzywa tego surowca majac tania rope i gaz lupkowy

• Re: Trump chce odbudować przemysł węglowy.. Autor: ~zuza [109.241.124.*]
    Europa papuguje Amerykę, więc i węgiel doceni.
  • Re: Trump chce odbudować przemysł węglowy.. Autor: ~Ant [95.41.154.*]
    Trump, czy nie Trump - moze byc i gradobicie na ksiezycu - wazne zeby rosło
  • Re: Trump chce odbudować przemysł węglowy.. Autor: ~pogromcaHossy [195.66.22.*]
    Dnia 2017-01-23 o godz. 09:34 ~Ant napisał(a):
    > Trump, czy nie Trump - moze byc i gradobicie na ksiezycu - wazne zeby rosło

Ciekawe ze Ukraina kupuje wegiel od Polski

• Re: Trump chce odbudować przemysł węglowy.. Autor: ~Rolnik [212.108.90.*]
    Nie Ukraina od Polski a Polska od Ukrainy kupuje wegiel! Gdzie ty mieszkasz piszac takie bzdury- zala sciana wschodnia zasypana ukrainskim weglem!
    Dnia 2017-01-30 o godz. 09:36 ~Rolnik napisał(a):
    > Nie Ukraina od Polski a Polska od Ukrainy kupuje wegiel! Gdzie ty mieszkasz piszac takie bzdury- zala sciana wschodnia zasypana ukrainskim weglem!

Ogladalem program biznesowy i w nim mowili to co napisalem
    Polecam
    http://www.rp.pl/Wegiel/309089931-Polski-wegiel-trafi-na-Ukraine-w-tym-roku.html#ap-1
    Wiecej informacji jak chcesz to
    www.gogle.com
    A mieszkam w Polsce
  • Do ukraińskich elektrowni trafi 100 tys. ton węgla z Polski Autor: ~pogromcaHossy [195.66.22.*]
    Rinat Achmetow, poinformował o zamiarze kupna w Polsce 100 tysięcy ton węgla, który ma uzupełnić niedobory surowca w należących do tego przedsiębiorstwa elektrowniach.

DTEK tłumaczy, że w związku z niskimi temperaturami w grudniu zużył o 35 procent węgla więcej niż w tym samym okresie ubiegłego roku.

"W celu ustabilizowania produkcji energii elektrycznej DTEK podjął decyzję o zakupieniu dodatkowych partii paliwa w Polsce" - ogłoszono w komunikacie zamieszczonym na stronie internetowej koncernu. Zakup ma nastąpić do końca lutego 2017 r.

"Kontynuujemy intensywne działania, by zapewnić węgiel dla naszych elektrowni. Wydobycie własnego węgla (w kopalniach należących do firm Achmetowa) wzrosło od początku roku o 8 proc. Zwiększyliśmy zakupy węgla od państwa. Dodatkowe partie kupujemy w Polsce. 50 tysięcy ton nadejdzie stamtąd w styczniu, a kolejne 50 tysięcy w lutym" - powiedział dyrektor komercyjny DTEK Witalij Butenko.

W październiku sprzedaż węgla dla DTEK rozpoczęła kopalnia Bogdanka, która do końca roku miała dostarczyć dla ukraińskiego koncernu łącznie ok. 150 tys. ton tego surowca.
  • Re: Do ukraińskich elektrowni trafi 100 tys. ton węgla z Polski Autor: ~dareczek [94.254.129.*]
    Tyle ze ukrainskie elektrownie spalaja wegiel zwany antracytem .Wystepuje on na Ukrainie,a w Polsce jest go malo.Do naszego wegla musieliby przerobic piece
  • Re: Do ukraińskich elektrowni trafi 100 tys. ton węgla z Polski Autor: ~pogromcaHossy [195.66.22.*]
    Dnia 2017-01-30 o godz. 14:48 ~dareczek napisał(a):
    > Tyle ze ukrainskie elektrownie spalaja wegiel zwany antracytem .Wystepuje on na Ukrainie,a w Polsce jest go malo.Do naszego wegla musieliby przerobic piece

Wiesz
    Kolega mi zarzucil ze bredze, ze niby cala wschodnie sciana
    zarzucona ukrainskim weglem wiec po co mieli by kupowac nasz Polski wegiel
    Wiec mu udowodnilem ze jednak nie bredze
    Podalem linki do artukulow odnosnie wegla slyszalem rozmowe ekspertow w
    programie biznesowym
    Po co im 150 tys ton wegla nie wiem
    moze dla prywatnych odbiorcow bo zima idzie a raczej przyszla
    Czy musieli by przerobic piece tego tez nie wiem
    Chca kupic? Klient(DETEK) rzada ) lient (DETEK) placi widocznie go potrzebuja lub potrzebowali
    Co chyba powinno nas cieszyc
    Fakt jest taki ze .... przeczytaj artykul

P.S.
    Prosze na mnie nie najezdzac gdyz nie chce sie tu z nikim klucic
    A na zarzucone mi brednie udowodnilem ze jednak nie bredze
    Pozdrawiam akcjonariuszy
    DOBRANOC
    P.S 2
    Moze ktorys z forumowiczow napisal by cos pozytecznego na temat spolki Sadovaya
    a nie jak to bywa w polskim zwyczaju tylko sie dop******ac i robic lub probowac zrobic z kogos wala
    samemu nie wnoszac nic pozytecznego do rozmowy tylko przechawalki (patrz np ,,Franek z Chicago,, spolka Orange ile on to nie kupil i jaki to ON ma zarobek na Polimex Mostostal) spekulacje lub pobozne zyczenia

• Re: Do ukraińskich elektrowni trafi 100 tys. ton węgla z Polski Autor: ~Dreczek [89.228.160.*]
    Muszę Ci przyznać też racje bo złoża antracytu posiada Bogdanka,może i im wysłac.Też czytałem ten artykuł.Do celów prywatnych wystarczy nasz węgiel.Co do Sado to już sam nie wiem co robić,mam jeszcze Coala i tam jest mocne trzymaj,tutaj pustka w głowie.Sado mam 2;1 do Coala.Miało byc co pójdzie w góre to zostanie ale jeszcze mam nadzieje na Sado
  • Re: Do ukraińskich elektrowni trafi 100 tys. ton węgla z Polski Autor: ~aaa [37.47.72.*]
    to kiedy zawieszają
  • Re: Do ukraińskich elektrowni trafi 100 tys. ton węgla z Polski Autor: ~dareczek [89.228.160.*]
    Jak trwoga to zawsze można kupić taniej.Może wpłynie raport.Na Ukrainie w tej okolicy gdzie wybuchły walki zawieszenie broni ,lepiej chyba zaryzykować i poczekać.Nawet jak zawieszą to może potem wystrzelić świeca jako bonus.
  • Re: Do ukraińskich elektrowni trafi 100 tys. ton węgla z Polski Autor: ~pogromcaHossy [195.66.22.*]
    Dnia 2017-02-01 o godz. 19:53 ~dareczek napisał(a):
    > Jak trwoga to zawsze można kupić taniej.Może wpłynie raport.Na Ukrainie w tej okolicy gdzie wybuchły walki zawieszenie broni ,lepiej chyba zaryzykować i poczekać.Nawet jak zawieszą to może potem wystrzelić świeca jako bonus.

Masz lapke w gore odemnie
    8)
  • Re: Do ukraińskich elektrowni trafi 100 tys. ton węgla z Polski Autor: ~Max [81.161.193.*]
    Im gorzej w Donbasie tym akcje Sado droższe. zwykłe spekulowanie. Naciąganie ludzi.
    Dnia 2017-02-20 o godz. 14:22 ~Max napisał(a):
    > Im gorzej w Donbasie tym akcje Sado droższe. zwykłe spekulowanie. Naciąganie ludzi.

Tego nie wiemy czy czyste spekulowanie
    Moze cos tam sie dzieje dobrego mimo wojny
    A moze zwykla podbitka by mialo z czego spadac
    tylko dlaczego nie spada na np 0,20 zl

[x]
SADOVAYA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.