Ostatnie dwa tygodnie na podbitka kursu dla Janusza myślicie że szarpnie kursem do góry ? Za dwa tygodnie Żyd będzie mógł kupować do wora jakieś przypuszczenia ? Jedyny minus że kupować mogą jedynie do 12 lutego dalej przez miesiąc nie kupią ani sztuki do wyników...
Obecnie to wszystko zależy od Tebesy. Z rynku wg mnie nie bedą kupować bo te parę % nic im nie da jedynie znacząco by cenę podbili. Jedyne wyjście to że dogadają się z finveco i wtedy zrobią wezwanie umożliwiając wszystkim wyjście z inwestycji bo obecnie jak widać taki marazm może trwać baardzo długo a bez dywidendy nikt nie będzie chciał tych akcji trzymać/kupić.Kasy w spółce sporo ( zyski z 2 lat) więc pieniądze nie są problemem tylko chęć wyrwania akcji za grosze... Także firma dobra ale obecnie jej akcje jako inwestycja to kiepskie rozwiązanie... niestety
Tebesa ma pół roku na przejście przez próg 66% , a to w dalszej perspektywie umozliwia im dalsze skupowanie walora bez wezwania . jesli tego progu nie przekroczą do sierpnia musza ogłaszać wezwanie by przekroczyć próg 66%.
to cena godziwa te 211 zł ale nie osiągalna, pan Piczak nie ma chyba już kasy i nie skupuje towaru, żyd nie da grosza dywidendy to nie ma za co kupować od leszcza
Ruch na papierze zamarł... Zastanawiam się czemu Januszek nie kupuje wie że od poniedziałku będę,IE miał już konkurencję na rynku która będzie mogla ściągać papier z rynku....
Ja stanu posiadania nie zmniejszyłem myślę że 135 może 134 zł to cena do której może ewentualnie zejść.... W ostatnie dwa dni znów spory ruch ten kto postawił te 1200 akcji i 600 akcji na 141 na sprzedaż była nieprzypadkowa.... dwa dni temu ktoś na siłę wystawił na kupno po 134 zł przesuwając później do góry.....
po 211 Pln za akcję to 527,5 mln za całą firmę . Przy 40 mln netto -- C/Z 13,2 Obecne C/Z jest 11. Aktualny zysk netto za 4 ostatnie kwartały wynosi 31,36 mln . I mówimy o firmie bez długów , obligacji itp.
na koniec 2019 roku zadłużenie Novity wynosiło 14,425 mln pln. na koncie mieli 877 tys. pln. Na koniec 3 kwartału spłacono 14,337 mln pln i nie zagniągnieto kredytu. Na koncie spółki pojawiło dodatkowo się 15,418 mln pln. Do tego nabycie rzeczowych aktywów trwałych w wysokości ponad 3,6 mln pln.
1000 pln to na razie gruba przesada :) Ale muszę przyznać, że na żadnej firmie nie widziałem jeszcze tak zdyscyplinowanego i wiernego akcjonariatu. Tutaj nawet jak ktoś oddaje, to tak, żeby nie uwalić kursu. Piękne. Pomijam epicki straszak, który się pojawia konsekwentnie. Można go jednak rozgryźć a po roku codziennego obserwowania kursu NVT, myślę, że te bloki są nawet pożyteczne - na co dowodem jest miejsce w którym dzisiaj jesteśmy. Firma nie odjechała, tylko idzie razem z fundamentami i to jest właśnie klasyka inwestowania. Wszystkim powodzenia i dobrych decyzji.
Bez przesady z ta wiernością . Na Parkiecie od dawna piszę sam do siebie. Jest 213 k akcji w obrocie a w tym roku przez GPW przetoczylo się już 224k w zeszłym 74k + 19k w pakiecie. Dlatego wolumeny sa niskie .Nie ma komu sypnąć. Inna sprawa ,ze przez lata kurs był mocno zaniżony , szczególnie przed wezwaniem Lentexu i w czasie inwestycji . Specjalnie odświeżyłem watek sprzed lat , bo tu od zawsze panowała nędza chociaż firma od 2007 roku miesiąc w miesiąc miała zyski , które nijak się miały do notowań.