• totalny marazm na wydmuszce, Autor: ~ech [89.229.211.*]
    czy jest szansa na wzrosty, czy nadal ktoś z Państwa w to wierzy >?
  • Re: totalny marazm na wydmuszce, Autor: ~re [89.229.211.*]
    re
  • Re: totalny marazm na wydmuszce, Autor: ~bogus [217.99.48.*]
    Czy jest szansa na spadki ?

• Re: totalny marazm na wydmuszce, Autor: ~MIKUS [81.15.171.*]
    No spadki BOGUS.... prosze cie ... niech już rośnie... :) Przebijmy te 70 zł i niech tam zostanie :)
  • Re: totalny marazm na wydmuszce, Autor: ~MIKUS [94.254.163.*]
    Ostatnie dwa tygodnie na podbitka kursu dla Janusza myślicie że szarpnie kursem do góry ? Za dwa tygodnie Żyd będzie mógł kupować do wora jakieś przypuszczenia ? Jedyny minus że kupować mogą jedynie do 12 lutego dalej przez miesiąc nie kupią ani sztuki do wyników...
  • Re: totalny marazm na wydmuszce, Autor: ~Witek [89.70.54.*]
    Ktoś coś jakieś pomysły ? - co do akcji ? Scenariusze ?
  • Re: totalny marazm na wydmuszce, Autor: ~Rumpel [82.14.42.*]
    Obecnie to wszystko zależy od Tebesy. Z rynku wg mnie nie bedą kupować bo te parę % nic im nie da jedynie znacząco by cenę podbili. Jedyne wyjście to że dogadają się z finveco i wtedy zrobią wezwanie umożliwiając wszystkim wyjście z inwestycji bo obecnie jak widać taki marazm może trwać baardzo długo a bez dywidendy nikt nie będzie chciał tych akcji trzymać/kupić.Kasy w spółce sporo ( zyski z 2 lat) więc pieniądze nie są problemem tylko chęć wyrwania akcji za grosze... Także firma dobra ale obecnie jej akcje jako inwestycja to kiepskie rozwiązanie... niestety
  • Re: totalny marazm na wydmuszce, Autor: ~bogus [217.99.43.*]
    Tebesa ma pół roku na przejście przez próg 66% , a to w dalszej perspektywie umozliwia im dalsze skupowanie walora bez wezwania . jesli tego progu nie przekroczą do sierpnia musza ogłaszać wezwanie by przekroczyć próg 66%.

• Re: totalny marazm na wydmuszce, Autor: ~tbsa [89.229.211.*]
    no to zrobią wezwanie po 58 zł /wyjdzie ze średniej/ czy oddasz
  • Re: totalny marazm na wydmuszce, Autor: ~bogus [217.99.43.*]
    czekam na wyzszą średnią.
    Docelowa cena po wdrozeniu inwestycji to 211 złotych.
  • Re: totalny marazm na wydmuszce, Autor: ~tbsa [89.229.211.*]
    to cena godziwa te 211 zł ale nie osiągalna, pan Piczak nie ma chyba już kasy i nie skupuje towaru, żyd nie da grosza dywidendy to nie ma za co kupować od leszcza
  • Re: totalny marazm na wydmuszce, Autor: ~MIKUS [94.254.226.*]
    Ruch na papierze zamarł... Zastanawiam się czemu Januszek nie kupuje wie że od poniedziałku będę,IE miał już konkurencję na rynku która będzie mogla ściągać papier z rynku....
  • Re:target 211 Autor: ~bogus [95.49.53.*]
    Co tam kiedyś było napisane i policzone.
  • Re: Re:target 211 Autor: ~Mikus [89.64.84.*]
    Bogus 211 zl to by było coś...
  • Re: Re:target 211 Autor: ~bogus [95.49.53.*]
    Rumpel miał kiedyś 6,5 k akcji .Ciekawe czy dalej trzyma?
  • Re: Re:target 211 Autor: ~Mikus [89.64.84.*]
    Ja stanu posiadania nie zmniejszyłem myślę że 135 może 134 zł to cena do której może ewentualnie zejść.... W ostatnie dwa dni znów spory ruch ten kto postawił te 1200 akcji i 600 akcji na 141 na sprzedaż była nieprzypadkowa.... dwa dni temu ktoś na siłę wystawił na kupno po 134 zł przesuwając później do góry.....
  • Re: Re:target 211 Autor: ~bogus [95.49.49.*]
    po 211 Pln za akcję to 527,5 mln za całą firmę . Przy 40 mln netto -- C/Z 13,2 Obecne C/Z jest 11.
    Aktualny zysk netto za 4 ostatnie kwartały wynosi 31,36 mln .
    I mówimy o firmie bez długów , obligacji itp.

• Re: Re:target 211 Autor: ~bogus [95.49.58.*]
    na koniec 2019 roku zadłużenie Novity wynosiło 14,425 mln pln. na koncie mieli 877 tys. pln.
    Na koniec 3 kwartału spłacono 14,337 mln pln i nie zagniągnieto kredytu. Na koncie spółki pojawiło dodatkowo się 15,418 mln pln.
    Do tego nabycie rzeczowych aktywów trwałych w wysokości ponad 3,6 mln pln.

• Re: Re:target 211 Autor: ~ed [93.181.147.*]
    jesteśmy mistrzami ;)

do tego coraz więcej produkuje się np... maseczek :

jedziemy na 1000_
  • Re: Re:target 211 Autor: ~stolcgeneralissimus [85.221.139.*]
    Powiedzcie kumy ,czymu nikt nie chce dać sobie ostro w rozchylone poślady??
  • Re: Re:target 211 Autor: ~sin [77.254.207.*]
    1000 pln to na razie gruba przesada :) Ale muszę przyznać, że na żadnej firmie nie widziałem jeszcze tak zdyscyplinowanego i wiernego akcjonariatu. Tutaj nawet jak ktoś oddaje, to tak, żeby nie uwalić kursu. Piękne. Pomijam epicki straszak, który się pojawia konsekwentnie. Można go jednak rozgryźć a po roku codziennego obserwowania kursu NVT, myślę, że te bloki są nawet pożyteczne - na co dowodem jest miejsce w którym dzisiaj jesteśmy. Firma nie odjechała, tylko idzie razem z fundamentami i to jest właśnie klasyka inwestowania. Wszystkim powodzenia i dobrych decyzji.
  • Re: Re:target 211 Autor: ~bogus [95.49.58.*]
    Bez przesady z ta wiernością . Na Parkiecie od dawna piszę sam do siebie. Jest 213 k akcji w obrocie a w tym roku przez GPW przetoczylo się już 224k w zeszłym 74k + 19k w pakiecie. Dlatego wolumeny sa niskie .Nie ma komu sypnąć. Inna sprawa ,ze przez lata kurs był mocno zaniżony , szczególnie przed wezwaniem Lentexu i w czasie inwestycji .
    Specjalnie odświeżyłem watek sprzed lat , bo tu od zawsze panowała nędza chociaż firma od 2007 roku miesiąc w miesiąc miała zyski , które nijak się miały do notowań.
  • Re: Re:target 211 Autor: ~Mikus [5.173.185.*]
    Bogus miernie ale wiernie jestem tutaj z toba
  • Re: Re:target 211 Autor: ~stolcgeneralissimus [85.221.139.*]
    Akcjonariat jest już zmęczony i z niecierpliwością czeka na nieprzeciętnie celne strzały, centralnie w samo kakało.
  • Re: Re:target 211 Autor: ~ed [93.181.147.*]
    Boguś nie opowiadaj, że sam do siebie piszesz na parkiecie. Ja z Tobą przecież też tam piszę ;)

pozdr
[x]
NOVITA -2,82% 103,50 2025-12-09 15:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.