to mało kto słuchał. A teraz zaczyna się łapanie. Ale na szczęście do 3.20 - 3.70 zostało jeszcze dobre kilkadziesiąt% więc jest co i po co łapać. Pozdro! :)
Mnie interesuje jeszcze jedna sprawa, poza wzrostem kursu. Chodzi o wypłatę dywidendy. W jednej z rekomendacji widziałem, że spodziewają się jej już za rok 2017 bo mieliśmy mocny wzrost powierzchni, rozwój organiczny w Polsce powoli będzie wygasał i Bytom zaproponuje dywidendę. To może być ciekawy temat, bo jeśli ktoś kupił czy kupi w okolicach 2,70 to oprócz wzrostu kursu (powiedzmy, żeby nie fantazjować spokojnie wrócimy do 3.20-3.40 w tym roku), mamy 30% na kursie plus fajną stopę dywidendy od zakupu akcji po 2.70. To jest moim zdaniem zachęcające.
Wzięło mnie na wspomnienia, 2 stycznia, czyli jakieś 2 tygodnie temu, przy kursie 2,20 zł napisałem tak:
Całe szczęście. Rośnie jak jest cisza - to najlepszy znak :) to jest Bytom, marka, patrzcie na akcjonariat. Nie piszcie bzdur o spadku do 1.XX. Była promocja i trzeba było brać. Zysk zrealizuje tutaj nie wcześniej jak przy 3 zł. Kiedy tyle będzie? W 2 kwartale na pewno. Zapiszcie sobie mój post, możecie mi go przypomnieć za parę miesięcy :)
Pozdro!
Nieaktualny, trochę go muszę zmodyfikować. Za 3 zł jednak nie oddam :P