• inpost + amazon Autor: ~miszczu [83.23.154.*]
    mam NIEPOTWIERDZONĄ informację, że inpost sprzedał prawie 50% udziałów firmie , która zwie się amazonem! informacja oficjalnie ma być ogłoszona na początku lutego - to by tłumaczyło, dlaczego akcje rosną mimo braku obiektywnych do tego przesłanek. pytanie tylko, czy jest to hit czy kit- najbliższy miesiąc pokaże, czy wróble dobrze ćwierkały;-)
  • Re: inpost + amazon Autor: ~sąsiad [46.134.6.*]
    Co do wartości firmy to masz rację. Mnie zastanawiają życzenia noworoczne mojego sąsiada, który za mną nie przepada: "Oby Inpost Ci prąd dostarczał". Czy dobrze mi życzy ?
  • Re: inpost + amazon Autor: panrynek_pl [89.67.226.*]
    Sąsiedzie, Inpost jest tylko dystrybutorem prądu, a żeby być ściślejszym - fakturuje Cię za prąd, a nie dodatkowo wytwarza go i transportuje z elektrowni do Ciebie. Podobnie zresztą jak gaz - tylko rozliczenia, w dzisiejszej zliberalizowanej rzeczywistości można zmieniać dostawców prądu i gazu jak przysłowiowe rękawiczki. Nie sądzę, żeby z tym były jakiekolwiek problemy (w przeciwieństwie do np. Poleconego InPost, który czasem odnotowuje spore opóźnienia).
  • Re: inpost + amazon Autor: ~ciekawski [176.11.110.*]
    od kiedy to inpost mial akcje amazona?
  • Re: inpost + amazon Autor: ~miszczu [83.23.154.*]
    kolego włóż odrobinę wysiłku w czytanie ze zrozumieniem- napisałem , że sprzedali niecałe 50% udziałów firmie amazon , czyli jak sprzedali , to chyba swoich prawda? jakbym napisał ,że sprzedali niecałe 50% akcji firmy amazon, to wtedy Twoje pytanie ma sens.

p.s. - powinieneś wiedzieć, że gdyby inpost miałby jakiekolwiek akcje amazona, to byłby w zupełnie innym miejscu niż jest obecnie. pzdr
  • Re: inpost + amazon Autor: ~ciekawe [176.11.110.*]
    taka fuzja bylaby dobra, amazon wchodzi w droge alibabie z allegro? ciekawe by to bylo
  • Re: inpost + amazon Autor: ~Nihilista [89.25.151.*]
    Zdziwiłbym się, gdyby miało chodzić o InPost, a nie o cały Integer... To naczynia połączone.
    Ale sam inwestor już tak bardzo nie zaskakuje. Kogoś takiego się spodziewałem w sumie...
  • Re: inpost + amazon Autor: ~madmax [178.43.204.*]
    Amazon ma zwyczaj rozwijać się organicznie.
    Mają swoje biznesy i tysiąc planów na przyszłość.
    Kupują flotę samolotów, to nie potrafią sobie skrzynek postawić we Francji czy w UK?
    Po co im Inpost ?
  • Re: inpost + amazon Autor: ~Nihilista [94.254.178.*]
    Taniej i szybciej jest kupić, niż budować od podstaw. Tu nie ma wielkiej filozofii.
  • Re: inpost + amazon Autor: ~jaan [89.69.229.*]
    ja uważam ,że najlepszą strategią jest obserwowanie Integera.
    -jesli jego ciągna do góry to cos jest na rzeczy.
  • Re: inpost + amazon Autor: ~jaan [89.69.229.*]
    a patrzą na arkusz ,
    chwila moment i zaraz moze byc 2-3 zł wyzej.
    Nie ma za bardzo sprzedających-BO wszyscy jesteśmy wciąż na stratach.
    a inne padliny rosną jak szalone...
  • Re: inpost + amazon Autor: ~alfred [217.96.227.*]
    Musiała nastąpić wymiana akcjonariatu po ofercie publicznej, widać po obrotach że największe zakupy nastąpiły w okolicach 7-9 zł. Chyba ktoś to kupował bo wiedział, ze taniej juz nie będzie, a firma błyskawicznie rozwija sie i zakonczyl sie rok w ktorym nie byly dostarczane listy polecone, wiec juz koniec strat w nawiazaniu do konsensusu i teraz tylko czysty zysk w raportach poczawszy od I kwartlu 2017, tu nie ma zadnej filozofii, kazdy firme inpost zna i wie ze po nierentownej przygodzie z listami poleconymi nic juz nie stoi na przeszkodzie do przejmowania rozwojowego rynku e-commerce
  • Re: inpost + amazon Autor: ~alfred [217.96.227.*]
    http://stooq.pl/q/h/?s=ipt chyba fundusze wiedzą co robią
  • Re: inpost + amazon Autor: ~Tomi [185.13.106.*]
    Szkoda tylko ze tak szybko pociag odjechal
  • Re: inpost + amazon Autor: piotrdd [5.173.177.*]
    Jakby Amazon.de , nawiązał współpracę z Inpostem, była by to mega szansa aby mocniej wejść na polski rynek , zarówno dla konsumentów jak i przedsiębiorców, bo ostatnimi czasy , znacząco wzrasta działalność Polskich firm na Niemieckim Amazonie.
    Kwestia też czasu jak Amazon wejdzie całkowicie na polski rynek , na domene pl, wtedy bądź co bądź będą zmuszeni szukać zaplecza logistycznego, kurierów w PL.

[x]
INPOST 0,00% 10,87 2017-05-24 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.