• Zmiana prognozy 27.12 2016 Autor: kolorowy_wiatr [89.68.126.*]
    jak wiecie moi drodzy,
    uważałem, że akcje Autopartnera spadną co najmniej do poziomu 3.80.

Biorąc jednak pod uwagę proces dystrybucji z jakim mamy od wielu tygodni do czynienia, tak w czasie jak i w wolumenie, zmuszony jestem zmienić swoją wcześniejszą prognozę.

Obecna brzmi tak:
    Sprzedaj, minimalny zasięg spadku to 3.50

kolorowy wiatr
  • Re: Zmiana prognozy 27.12 2016 Autor: ~antychodzik [37.128.26.*]
    Obecna rada Antychodzika dla CK brzmi tak :

SPADAJ

ACK
  • Re: Zmiana prognozy 27.12 2016 Autor: ~rozbawiony-fryzjer [81.190.159.*]
    Ale ten kolorowy zrobił się żałosny.
    Bez nas uschnie na tym forum - hahahaha
  • Re: Zmiana prognozy 27.12 2016 Autor: ~pit [193.41.231.*]
    Super, dokupię.
  • Re: Zmiana prognozy 27.12 2016 Autor: kolorowy_wiatr [89.68.126.*]
    Dzisiaj już fryzjer i antychodzik milczą i zaraz znikną z tego forum na kilka tygodni.
    Dzieje się tak jak zawsze, czyli gadają co chcą, a potem rynek robi tak jak zawieje kolorowy wiatr, oni zaś jak strusie chowają głowę w piasek. Niestety przez działalność takich właśnie ludzi, co nic nie mają merytorycznego do powiedzenia a i tak gęba im się nie zamyka
    z wypisywania głupot, tracą ci na tym forum, co posiadając akcje wstrzymali się ze sprzedażą.
    Dzisiaj już ,,prawie,, jest za późno a zamknięcie luki spowoduje wzmożoną wyprzedaż tych akcji.
    Ja wiem od dwóch tygodni, że jest to proces dystrybucji, wielu zaś z Was wie to już od dzisiaj.
    Wykres trafi zapewne do mojego archiwum jako przykład perfekcyjnie wykonanej dystrybucji, formacji półksiężyca i książkowych wprost obrotów jakie powinny temu towarzyszyć.
    Co dalej ?
    Nagromadzona energia ruchu bocznego potrzebuje rozładowania. Nastąpi znaczny spadek, wartości tych akcji. Już widać wzrost wolumenu, czyli ton narzucają sprzedający.
    To chyba wszystko, co powinienem napisać. Warto jedynie może dodać, że mieliśmy wiele formacji VSA oraz świecowych zapowiadających odwrócenie. Nie będę się tu trudzić, bo i tak nikogo z was to nie obchodzi.

Teraz z innej beczki.
    Dostałem wiele życzeń świątecznych, telefonicznych, e-mail, SMS.
    Nie byłem w stanie za wszystkie podziękować, czynię więc to obecnie, wszystkim więc bardzo dziękuję.
    Mam nadzieję, że zarobimy w 2017 roku razem, przynajmniej tyle samo kasy co i w tym roku.

kolorowy wiatr
  • Re: Zmiana prognozy 27.12 2016 Autor: ~cieńki_Bolek [83.8.202.*]
    Przy obrocie 340 tys. snuć takie dalekie i mundre prognozy...? No podziwiam i zazdraszczam Wiedzy! ;-))
  • Re: Zmiana prognozy 27.12 2016 Autor: ~antychodzik [78.9.75.*]
    Chodzik czy mógłbyś pisać swoje analizy w języku aramejskim ?
  • Re: Zmiana prognozy 27.12 2016 Autor: kolorowy_wiatr [89.68.126.*]
    Antychodziku, jak mam pisać w obcym języku, skoro ty po polsku nie rozumiesz ?
    A jeśli chodzi o obroty, to takie jak są jest w sam raz. Przecież to zależy od formacji jaka się tworzy.
    Jest to niestety przykład zupełnego braku wiedzy o tym o czym się pisze.

kw
  • Re: Zmiana prognozy 27.12 2016 Autor: ~cieńki_Bolek [83.8.202.*]
    Po pierwsze primo: samokrytycznie podpisuję się w sposób określający moje kwalifikacje. To raz.
    Twoja wiara w kreski wykresów, "formowanie formacji", chorągiewki wybijające dołem/górą, formacje "Fitipaldiego" , spodki z ramionami, młoty, krzywe Gausa itp. jest, naprawdę, podziwu godna. Może to i tam jakoś działa na giełdzie w Nowej Zelandii, Pernambuco, czy innych USA. W naszym grajdołku raczej nie da się tych "hokus-pokus" czarów stosować. Jeśli już coś ponad rzut monetą, czy ruletkę, to raczej odrobina znajomości branży, ogląd rynku, konkurencja, itp. itd.
    Co mądrego napiszesz, jeśli jutro kurs wzrośnie o 2% ?
  • Re: Zmiana prognozy 27.12 2016 Autor: ~Marcin [194.153.119.*]
    Kolorowy ma coraz większe ciśnienie, zaraz będzie kolejny raport na grudzień....

3,5 śmiała prognoza podparta jedynie życzeniowo kogoś kto chce kupić;)

obejrzyj sobie wykres 11bit ileż tam było spodków, srodków i innych formacji..........

następne lata zapowiadają się tłuste dla APR i dla kursu akcji również;)

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.68.126.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Zmiana prognozy 27.12 2016 Autor: ~hhhh [195.189.79.*]
    koleś czy tobie chce się tyle czasu tracić na te wpisy? I tak kurs nie spadnie. Jak chcesz wchodzić to wchodz teraz.
  • Re: Zmiana prognozy 27.12 2016 Autor: ~spokojny [78.8.11.*]
    A ja znowu się wypowiem... w końcu w motoryzacji siedzę już 12 lat :P

Teraz AP poniżej 3,5? No ciekawe... jutro ostatnia sesja... w styczniu wyniki za grudzień i cały rok + spodziewam się ożywiania wśród inwestorów. Kolorowy jak i inni o tym wiedzą. AP to jest jedna z moich spółek w portfelu, o którą się nie martwię...

Mówicie analiza techniczna? Nie dla naszej bananowej giełdy. Liczą się fundamenty firmy, perspektywy i zyski. W takie firmy warto wchodzić i mało kiedy się na nich traci. Ja uważam, ze kurs zachowa się tak jak wielokrotnie o tym pisałem...

Autor: ~spokojny [157.25.180.*] 2016-12-02 20:59
    Opublikowano przy kursie:  4,22 zł , zmiana od tamtej pory: 2,61%
    Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas
    a ja się za często nie wypowiadam ale się wypowiem, a kto mądry przeczyta...

1) AP na nowym szczycie w tym roku - nie sądzę, kurs jest pilnowany co widać, ściągniecie w dół i zbieranie do góry jak się pojawią "nieswoje" większe pakiety :)
    2) AP po 3,8 lub poniżej - super promocja, mimo iż mam znacznie niższą średnią na pewno bym dokupił :) Ogólnie sprawa według mnie niemożliwa, jak spadnie do 4 to szczęśliwy będzie kto kupi. Po za tym to tylko grosze na wahaniu...

Ja tu cały czas widzę zbieranie i sadzę, że w 2017 czyli niedługo zacznie się coś ruszać po wynikach za 4Q, po optymalizacjach podatkowych itd. gdzie inwestorzy zaczną kupować, co większość wie. Jak wie i to, że kurs obecnie jest.... śmieszny? :)

Nie dajcie się więc zrobić w konia :)

Dodatkowe optymistyczne info:

http://businessinsider.com.pl/finanse/sandp-rating-polski-listopad-2016/5298rb3

Pozdrawiam Myślących :)
    No to zobaczymy kto będzie baranem na auto partnerze:)

• Re: Zmiana prognozy 27.12 2016 Autor: ~max [37.249.47.*]
    niech sobie gamon pisze co chce , jak spadnie to tylko będzie okazja aby dotankowac . wróżył spadek do 3,8 i poszło na 4,4 .przyjego wróżbie 3,5 zapewne sięgniemy 5pln
  • Re: Zmiana prognozy 27.12 2016 Autor: ~kiepski [185.80.160.*]
    dałeś ciała kolorowy z momentem wyjścia z PZU i PGE więc z ciebie taki znawca jak z każdego drobnego leszczyka. Czasami trafisz a czasami nie:).
    Kolorowy przyznaję Ci rację, rozpoczął się proces dystybucji kasy od baranów bez akcji APR do wilków z APR którzy dadzą się baranom najeść w odpowiednim momencie!!!

Gdzie teraz jesteś? oczywiście po stronie baranów ponieważ sprzedałeś taniej niż mamy teraz kurs!!!!

• przeciez kolorowy to tylko forumowy celebryta Autor: ~kiepski [185.80.160.*]
    lubi sobie pobłyszczeć przed lustrem a przed innymi to zalicza klapę :). Tak się chłopak cieszył jak sprzedał PGE po 9,71 zamiast cierpliwie odcinac kupony i chronić większego zarobku.:)
  • Opublikowano przy kursie: 4,29 zł , zmiana od tamtej pory: 8.69% Autor: ~rozbawiony-fryzjer [81.190.159.*]
    Dnia 2016-12-27 o godz. 12:55 kolorowy_wiatr napisał(a):
    > jak wiecie moi drodzy,
    > uważałem, że akcje Autopartnera spadną co najmniej do poziomu 3.80.
    > Biorąc jednak pod uwagę proces dystrybucji z jakim mamy od wielu tygodni do czynienia, tak w czasie jak i w wolumenie, zmuszony jestem zmienić swoją wcześniejszą prognozę.
    > Obecna brzmi tak:
    > Sprzedaj, minimalny zasięg spadku to 3.50
    > kolorowy wiatr

...............................................................................................
    .
    I co pseudoanlityku? ty najmądrzejszy i wszechwiedzący SAMOCHWAŁO.
    Nie ma z tobą dyskusji bo klamiesz i wymyślasz na poczekaniu, ale KOLEJNYCH FAKTÓW o twojej wiedzy i nie da się ukryć.
    Pamiętaj - ludzie te fakty widzą.
    Kariery tu nie zrobiłeś i MIGDY nie zrobisz.
    Od szeregu lat jesteś tu na forum zwykłym posmiewiskiem, a nowi których swym krasobełkotem na początku nabierałeś szybko sie na tobie poznają.
    A teraz wpuść klona i pochwal samego siebie... A może niech pni Mirosława niech coś za ciebie napisze : )
  • Re: Zmiana prognozy 27.12 2016 Autor: ~Eskimos [188.146.79.*]
    Kałowy wietrze, a ja chciałbym tak merytorycznie:
    Ile jesteś w plecy za 2016 ( rubryka strata w pit ża zbycie papierów wartościowych)?
    No, raz szczerze.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.22.235.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • To ktorą wesję wybrać? Spadek min 3,50 zł ... czy ZAPOMNIJ - hahahahaha Autor: ~rozbawiony-fryzjer [89.228.68.*]
    > jak wiecie moi drodzy,
    > Biorąc jednak pod uwagę proces dystrybucji z jakim mamy od wielu tygodni do czynienia, tak w czasie jak i w wolumenie, zmuszony jestem zmienić swoją wcześniejszą prognozę.
    > Obecna brzmi tak:
    > kolorowy wiatr

.........................................................................................................

Re: 17.10.2016 poniedzialek, czy my aby................... 
    Autor: kolorowy-wiatr [89.68.130.*]2016-10-18 13:36
    O spotkaniu na 3.50 zapomnij !
    To są mrzonki a to z czym mamy obecnie do czynienia na Autopartnerze, to tz. linia, czyli proces dalszej akumulacji w dosyć wąskim zakresie i tyle !
    Jeden z was napisał, że zjawiam się głownie na spółkach, które spadają. Wczoraj trąbili na PZU o zmianie trendu na wzrostowy............ brednie. PZU spadnie poniżej 10 zeta i dzisiaj już tą słabość widać jak na dłoni.
    Moja udział tu na tym forum Autopartnera ma pokazać, że nie zawsze, nawet podczas bessy piszę o spółkach które tracą. W tym przypadku zakładałem i dalej zakładam kontynuację trendu wzrostowego.
    Macie to u mnie jak amen w pacierzu i z tego powodu razem wszyscy powinniście zaśpiewać
    Posadzili Chodzika na kamieni kupę
    latali wokół całowali w czoło.
    A teraz do tego faceta, co napisał, że mnie tu i gdzieś indziej czytał i mu się potem nie zgadzało z tym co napisałem.
    To ja się ciebie zapytam, gdzie mi się nie zgadzało, bo nie przypominam sobie, abym w ostatnich miesiącach popełnił błąd.
  • fryzjer Autor: kolorowy_wiatr [89.68.126.*]
    Jak z tobą wytrzymuje rodzina ?
  • Re: fryzjer Autor: kolorowy_wiatr [89.68.126.*]
    Drogi pomocniku Fryzjera, sprawdziłem, zakład nie należy do ciebie a ty jedynie tam zamiatasz i to tak skutecznie, że wymiotłeś
    wszystkie moje wpisy tak z BOSia jak i z Autopartnera.
    Rozumie to i szanuję, masz inne zdanie na temat tego co będzie się działo na Autopartnerze. Skoro ja mówiłem od jakiegoś czasu o dystrybucji i o spadku co najmniej do 3.50 a ty się temu sprzeciwiasz i mnie krytykujesz na każdym kroku, to jasno wynika, że twoim zdaniem to co napisałem nie jest warte funta kłaków.
    Biorąc zaś pod uwagę to, że od kiedy piszę na forum jako kolorowy wiatr, pomyliłeś się kilkanaście razy, co do moich prognoz i ani w jednym nie miałeś racji. Trudno mieć co do ciebie zaufanie.
    Mamy więc dokładnie to co było na MIT. Ja pisałem o dystrybucji a ty namawiałeś wszystkich dookoła na kupno.
    Co się stało ? Kurs spadł z 70 groszy na 12.
    Mam nadzieję, że tym razem moderator nie ulegnie twoim namową i nie skasuje tego wpisu.
    I jeszcze jedno, nigdy nie napisałem o Patentusie, nie wiem co to takiego i do czego służy, ale wiem co to patentowany głupek jest.

kolorowy wiatr

• Lepsza byłaby SZKLANA KULA. Autor: ~rozbawiony-fryzjer [89.228.68.*]
    > jak wiecie moi drodzy,
    >
    >
    > Obecna brzmi tak:
    >
    > kolorowy wiatr

I co śmieszny pseudoanalityku? Co ty tam wyczytujesz w tym AT? Lepsza byłaby SZKLANA KULA.
    Jesteś wyjątkowa nie.dojda.analityczna - buhahahahahahahaha

• ,,Największym błędem jaki popełniasz jest trwanie w błędzie jaki popełni Autor: ~rozbawiony-fryzjer [89.228.79.*]
    > jak wiecie moi drodzy,
    >
    >
    > Obecna brzmi tak:
    >
    > kolorowy wiatr

.....................................................................

I jak tam wróżbito? Pseudo znafco od AT?
    ,,Największym błędem jaki popełniasz
    jest trwanie w błędzie jaki popełniłeś,, - hahahahaha
  • ,,Największym błędem jaki popełniasz jest trwanie w błędzie jaki popełn Autor: ~ja [195.189.79.*]
    Dajcie mu spokój. Tylko mu się pomyliło, zwykły czeski błąd. Kolorowa nie.dojda.analityczna chciała napisać 5.30 no i zawsze ma racje :)
[x]
AUTOPARTN -0,33% 18,10 2025-10-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.