• Co to było? Autor: ~Gregs [89.76.69.*]
    Dzisiaj na fixingu zaistniała ciekawa sytuacja.Po prawej stronie ktoś wrzucił 4500 sztuk PKC co zdołowało TKO do 2,00-2,02. Po chwili po lewej stronie ukazało się 14000 też PKC, co zawyżyło TKO do 2,70. Ten po lewej szybko się wystraszył i wycofał swoje 14000 sztuk. Myślałem, że dokupię taniej, ale ten po prawej też uciekł kilkadziesiąt sekund przed końcem konsultacji.
    Cała sytuacja rozbawiła mnie.
    Wskazuje to na debilne zagrywki mające nastraszyć innych akcjonariuszy przez spekulantów. Wygląda to jakby dzieci "specjalnej troski" dorwały się do pieniędzy i zamiast w Monopoly postanowiły zagrać na giełdzie.
    A może to demonstracja siły (prężenie muskułów)?
    Szkoda tylko, że odwagi zabrakło temu po lewej i po prawej stronie.
  • Re: Co to było? Autor: ~Zenon [185.102.190.*]
    Dzisiejszy dzien pokazał siłę po stronie popytowej. Kupno 27 000 wisiało chyba z 5 minut zanim ktoś wywalił tyle sztuk, ale na wzroście.
    Widać wg mnie ze podaż juz się skończyła i w styczniu spekulacje spróbuję swoich sił
  • Re: Co to było? Autor: ~Gregs [89.76.69.*]
    Dnia 2016-12-24 o godz. 09:47 ~Zenon napisał(a):
    > Dzisiejszy dzien pokazał siłę po stronie popytowej. Kupno 27 000 wisiało chyba z 5 minut zanim ktoś wywalił tyle sztuk, ale na wzroście.
    > > Widać wg mnie ze podaż juz się skończyła i w styczniu spekulacje spróbuję swoich sił

Może? Może?
    Ale sytuacja na fixingu mnie szczerze rozbawiła. Wyglądało to na nieudolną próbę rozpoznania rynku. Czy nikt nie chce sprzedawać z ukrytego i jak zachowają się inni. Rynek PEIXIN zachował się ze stoickim spokojem. Każdy posiadacz papieru dobrze zna jego wartość. Spekuła tu jeszcze na dobre nie zawitała, ale co będzie dalej sami zobaczymy.
    Na pewno wskazuje to na wzrost zainteresowania spółką przez spekułę. Być może rozglądają się za spółkami w których nie są zaangażowane OFE, bo bo ich rozgrabieniu (w przyszłym roku) na Giełdzie pozostanie niewiele spółek o kursie których decydują fundusze. A po ich wyjściu z Giełdy kursy wielu "wydmuszek" niemiłosiernie zdołują. W takiej sytuacji są duże szanse na pokazanie prawdziwego oblicza wielu sztucznie pompowanych baloników. PEIXIN jest niedoceniony i na tle większości wydmuszek na naszej Giełdzie daje szanse na duże wzrosty, szczególnie w sytuacji gdzie zadłużone po uszy i nie dające zysków spółki są niemiłosiernie napompowane.
  • To początek zmiany trendu Autor: ~Zenon [185.102.190.*]
    Spekula wchodzi. Aliexpress wchodzi mocniej do Europy i Polski. Wystarczy jedna iskierka spółkę mogą rozgrzać do czerwonosci czyli 400%
  • Re: To początek zmiany trendu Autor: ~Gregs [89.76.69.*]
    Kolejny przykład prymitywnej zagrywki. Po prawej stronie ktoś zamiast sprzedać po cenie jaką dają kupujący wystawił 450 sztuk PKC. Jest to próba zaniżenia kursu. Nikt kto chce sprzedać po rozsądnej cenie tak nie robi. Ktoś poświęcił 918 zł (+prowizja) żeby wystraszyć innych. Zobaczymy co dalej. Może ktoś się wystraszy i będzie okazja tanio dokupić.
  • Re: To początek zmiany trendu Autor: ~tom [217.99.135.*]
    I znowu wasze zaklinania na nic się zdały :) A tak przy okazji: te komentarze odnośnie posunięć graczy wskazują na całkowitą nieznajomość realiów gry giełdowej.
  • Re: To początek zmiany trendu Autor: ~Gregs [89.76.69.*]
    Taak myślisz? Ha, ha, ha. Rozbawiłeś mnie.
    Żeby grać na giełdzie trzeba mieć kasę, a 1000zł to nie jest wystarczające aby poważnie grać. Za tyle to można sobie wacików kupić. Notabene wyprodukowanych prawdopodobnie na maszynach PEIXIN.
    Gra się rozpocznie jak prawdziwi gracze wejdą. A to co obecnie obserwujemy, to są śmieszne (żeby nie powiedzieć żałosne) i nieudolne próby rozbujania kursu.

• Re: To początek zmiany trendu Autor: ~xyz [78.9.181.*]
    Dnia 2016-12-27 o godz. 09:47 ~Gregs napisał(a):
    > Taak myślisz? Ha, ha, ha. Rozbawiłeś mnie.
    > Żeby grać na giełdzie trzeba mieć kasę, a 1000zł to nie jest wystarczające aby poważnie grać. Za tyle to można sobie wacików kupić. Notabene wyprodukowanych prawdopodobnie na maszynach PEIXIN.
    > Gra się rozpocznie jak prawdziwi gracze wejdą. A to co obecnie obserwujemy, to są śmieszne (żeby nie powiedzieć żałosne) i nieudolne próby rozbujania kursu.
    >

Te próby lada moment się skończą , bo przy najbliższej weryfikacji płynności perełka wejdzie na podwójny fixing, notowania ciągłe to już historia.
  • Re: To początek zmiany trendu Autor: ~fun [37.47.47.*]
    Dnia 2016-12-27 o godz. 10:24 ~xyz napisał(a):
    > Dnia 2016-12-27 o godz. 09:47 ~Gregs napisał(a):
    > > Taak myślisz? Ha, ha, ha. Rozbawiłeś mnie.
    > > Żeby grać na giełdzie trzeba mieć kasę, a 1000zł to nie jest wystarczające aby poważnie grać. Za tyle to można sobie wacików kupić. Notabene wyprodukowanych prawdopodobnie na maszynach PEIXIN.
    > > Gra się rozpocznie jak prawdziwi gracze wejdą. A to co obecnie obserwujemy, to są śmieszne (żeby nie powiedzieć żałosne) i nieudolne próby rozbujania kursu.
    > >
    >
    > Te próby lada moment się skończą , bo przy najbliższej weryfikacji płynności perełka wejdzie na podwójny fixing, notowania ciągłe to już historia.

Bardzo śmieszne. Właśnie przeglądam wykresy i  na wolumenach tygodniowych i miesięcznych jedne z najwyższych w historii.A jeszcze kilka dni zostało.:)
  • Re: To początek zmiany trendu Autor: ~xyz [89.67.132.*]
    Dnia 2016-12-27 o godz. 19:19 ~fun napisał(a):
    > Dnia 2016-12-27 o godz. 10:24 ~xyz napisał(a):
    > > Dnia 2016-12-27 o godz. 09:47 ~Gregs napisał(a):
    > > > Taak myślisz? Ha, ha, ha. Rozbawiłeś mnie.
    > > > Żeby grać na giełdzie trzeba mieć kasę, a 1000zł to nie jest wystarczające aby poważnie grać. Za tyle to można sobie wacików kupić. Notabene wyprodukowanych prawdopodobnie na maszynach PEIXIN.
    > > > Gra się rozpocznie jak prawdziwi gracze wejdą. A to co obecnie obserwujemy, to są śmieszne (żeby nie powiedzieć żałosne) i nieudolne próby rozbujania kursu.
    > > >
    > >
    > > Te próby lada moment się skończą , bo przy najbliższej weryfikacji płynności perełka wejdzie na podwójny fixing, notowania ciągłe to już historia.
    >
    > Bardzo śmieszne. Właśnie przeglądam wykresy i  na wolumenach tygodniowych i miesięcznych jedne z najwyższych w historii.A jeszcze kilka dni zostało.:)

Jak nie znasz zasad kwalifikacji spółek do systemów notowań to się nie odzywaj.
    Zapamiętaj co tu napisałem: od nowego roku gniotek wraca na fixingi.
  • Re: To początek zmiany trendu Autor: ~fun [37.47.47.*]
    Dnia 2016-12-27 o godz. 21:07 ~xyz napisał(a):
    > Dnia 2016-12-27 o godz. 19:19 ~fun napisał(a):
    > > Dnia 2016-12-27 o godz. 10:24 ~xyz napisał(a):
    > > > Dnia 2016-12-27 o godz. 09:47 ~Gregs napisał(a):
    > > > > Taak myślisz? Ha, ha, ha. Rozbawiłeś mnie.
    > > > > Żeby grać na giełdzie trzeba mieć kasę, a 1000zł to nie jest wystarczające aby poważnie grać. Za tyle to można sobie wacików kupić. Notabene wyprodukowanych prawdopodobnie na maszynach PEIXIN.
    > > > > Gra się rozpocznie jak prawdziwi gracze wejdą. A to co obecnie obserwujemy, to są śmieszne (żeby nie powiedzieć żałosne) i nieudolne próby rozbujania kursu.
    > > > >
    > > >
    > > > Te próby lada moment się skończą , bo przy najbliższej weryfikacji płynności perełka wejdzie na podwójny fixing, notowania ciągłe to już historia.
    > >
    > > Bardzo śmieszne. Właśnie przeglądam wykresy i  na wolumenach tygodniowych i miesięcznych jedne z najwyższych w historii.A jeszcze kilka dni zostało.:)
    >
    > Jak nie znasz zasad kwalifikacji spółek do systemów notowań to się nie odzywaj.
    > Zapamiętaj co tu napisałem: od nowego roku gniotek wraca na fixingi.

Patrząc na notowania,to na podwójnym fix-e kurs radził sobie całkiem ładnie.Szczególnie we wrześniu.:)Jesli masz rację .to dzisiaj powinien być komunikat.Kwalifikację do segmentów notowań giełda robi na dwa dni sesyjne przed koncem kwartału na podstawie obrotów kwartalnych.
  • Re: To początek zmiany trendu Autor: ~xyz [78.9.181.*]
    Dnia 2016-12-28 o godz. 11:02 ~fun napisał(a):
    > Dnia 2016-12-27 o godz. 21:07 ~xyz napisał(a):
    > > Dnia 2016-12-27 o godz. 19:19 ~fun napisał(a):
    > > > Dnia 2016-12-27 o godz. 10:24 ~xyz napisał(a):
    > > > > Dnia 2016-12-27 o godz. 09:47 ~Gregs napisał(a):
    > > > > > Taak myślisz? Ha, ha, ha. Rozbawiłeś mnie.
    > > > > > Żeby grać na giełdzie trzeba mieć kasę, a 1000zł to nie jest wystarczające aby poważnie grać. Za tyle to można sobie wacików kupić. Notabene wyprodukowanych prawdopodobnie na maszynach PEIXIN.
    > > > > > Gra się rozpocznie jak prawdziwi gracze wejdą. A to co obecnie obserwujemy, to są śmieszne (żeby nie powiedzieć żałosne) i nieudolne próby rozbujania kursu.
    > > > > >
    > > > >
    > > > > Te próby lada moment się skończą , bo przy najbliższej weryfikacji płynności perełka wejdzie na podwójny fixing, notowania ciągłe to już historia.
    > > >
    > > > Bardzo śmieszne. Właśnie przeglądam wykresy i  na wolumenach tygodniowych i miesięcznych jedne z najwyższych w historii.A jeszcze kilka dni zostało.:)
    > >
    > > Jak nie znasz zasad kwalifikacji spółek do systemów notowań to się nie odzywaj.
    > > Zapamiętaj co tu napisałem: od nowego roku gniotek wraca na fixingi.
    >
    > Patrząc na notowania,to na podwójnym fix-e kurs radził sobie całkiem ładnie.Szczególnie we wrześniu.:)Jesli masz rację .to dzisiaj powinien być komunikat.Kwalifikację do segmentów notowań giełda robi na dwa dni sesyjne przed koncem kwartału na podstawie obrotów kwartalnych.

Będzie komunikat spoko
  • Re: To początek zmiany trendu Autor: ~zenon [195.42.249.*]
    Według mnie widać ze w okolicach 2-2,3 jest już ktos kto zbiera wszytsko
  • Re: To początek zmiany trendu Autor: ~sergeant [83.10.173.*]
    Dnia 2016-12-27 o godz. 16:23 ~zenon napisał(a):
    > Według mnie widać ze w okolicach 2-2,3 jest już ktos kto zbiera wszytsko

Coś w tym jest. Teraz np. widać jak trzymają kurs za pysk, tak jakby chcieli "zmusić" wahających się do sprzedaży po 2,07-2,09 :))) Może faktycznie niebawem coś grubszego się tu skroi...
[x]
PEIXIN -11,30% 1,02 2019-04-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.