szczerze pisząc myślałem, że będzie całkowicie inaczej. Na spółkach Patrowicza bylby kosmos a tu nic. To jest bardzo istotne info tym bardziej, że właściciel Prima Mody zdobył czyjeś zaufanie z branży patrząć na zabezpieczenia i nawet jeżeli facet nie zrealizuje swoich planów, ktoś spółkę przejmie tzn znak towarowy. Z tego co wiem to ciągle ktoś z dużych puka do PM z chęcią pomocy ale prezio jest nieugięty i chce sam dać firmie drugie życie. Trzymam kciuki, tyle mi pozostało :)
a co do sternika, to nie szukałbym teorii spiskowych. Ktoś ma mnóstwo akcji i wyrzuca je już od tygodni i z każdym tygodniem jest coraz bardziej zdeterminowany do wysypania się. Jeśli w tym czasie popyt na te akcje jest mniejszy niż podaż, to nie ma się co dziwić, że zjeżdżamy w dół. Póki ten ktoś się nie wysypie się do końca, to nic się nie zmieni.
widocznie są też więksi inwestorzy poniżej poziomu 5%. INC zapewne nie sprzedał akcji, bo musiałby informować o zejściu poniżej 5%, a sypacz sypie do dawna. Liczę, że dotrzymasz słowa ;)
em, ja też nie pojmuje co tu w takim razie robisz? chyba, że piszesz to wszystko, aby zniechęcić do spółki potencjalnych kupujących i samemu taniej kupić? bo w innym razie to co piszesz kompletnie nie trzyma się kupy. Nie ufasz, ale masz akcje. Skoro masz akcje, to kupiłeś je zapewne po to, aby zyskać. Skoro wierzysz w zysk, to chyba raczej oznacza, że ufasz w to co robi zarząd, bo inaczej byś nie kupił, albo gdybyś nie ufał, to byś sprzedał. Ja w decyzjach zarządu widzę wiele pozytywnych zmian i dlatego tu jestem. Inaczej nie byłoby mnie tu. Wesołych Świąt dla akcjonariuszy PMA, a dla Prezesa sukcesu w dalszym ratowaniu i rozwijaniu Spółki w Nowym Roku!
na wzrost? bardzo się oczywiście cieszę, że wróciliśmy w okolice 3 zł i że kurs nadrobił straty wynikające z obaw o tanią emisję akcji. cieszę się tez, że udało mi się coś skubnąć na tym ostatnim spadku. Teraz z niecierpliwością czekam na wyniki za 4Q i za 1Q2017, które zdecydują o poziomach akcji w 1 połowie 2017 r. , jak również powinny dać odpowiedź na pytanie gdzie zmierza spółka, gdzie jesteśmy i czy poprawa w 2 i 3Q 2016 była tylko przebłyskiem czy początkiem trwalszej tendencji. Gdyby w 4Q 2016 od października mieli takie zatowarowanie jak teraz w grudniu, to wynik mogliby mieć w 4Q genialny, a tak trudno powiedzieć jak im finalnie poszło. Poprawę i to dość wyraźną powinni mieć w 4Q, a jak dużą? zobaczymy Ogólnie po ostatnich komunikatach z dość dużym spokojem czekam na kolejne informacje. Spółka jest w przełomowym momencie.
nie ma sensu szukac odpowiedzi na takie pytania, bo i tak ich się nie znajdzie w ostatnich 2-3 dniach przemieliło się tak mało akcji, że to mógł być każdy z nas forumowiczów, choćby bzyczek planował 10 k kupić, więc może to on?
sypacz jak widać wrócił z wakacji i zaczyna swoją robotę od nowa i patrząc na stronę podażową widać, że jeszcze "trochę" akcji ma. Zobaczymy z jak dużą determinacją będzie sypał tym razem.