• mówię jak jest Autor: ~bushy_beaver [150.254.191.*]
    A raczej jak wydaje mi się, że jest. Na tej spółce raczej nie widzę drogi pośredniej. Za 3 lata będziemy fruwać wysoko albo zjedziemy na samo dno.

Nie jest tajemnicą, ze spółka jest zadłużona i potrzebuje kapitału jak dżdżu. Naiwny jest ten, kto wierzy, ze obędzie się bez emisji i to w niedługim czasie. Pytanie tylko o wielkość emisji, do kogo będzie skierowana i po ile. Ideałem byłaby emisjia skierowana do Funduszy które są w posiadaniu obligacji (konwersja obligacji na akcje), wtedy praktycznie jest zagwarantowane długoterminowe finansowanie. Dlatego ewentualna emisja w takim wymiarze jest informacją dobrą. Gorzej jeśli dojdzie do dużej emisji zamkniętej skierowanej do np. dotychczasowych akcjonariuszy lub znajomków po bardzo niskiej cenie..

Silna stroną jest dynamika przychodów i szybki rozwój produktowy. Sądzę, że firma nie narzeka na popyt. Zatem jeśli poradzą sobie z zadłużeniem, za pare lat firma może być warta kilka razy tyle co teraz.
  • Re: mówię jak jest Autor: ~sas [188.146.78.*]
    Aby przeprowadzić ewentualną emisję, trzeba najpierw wywindowac kurs duuuzo wyżej. I temu moim zdaniem służy obecna konsolidacja...
  • Re: mówię jak jest Autor: ~wroc [80.53.213.*]
    Taaa oczywiście. Pani Zielińska kłamie i straciła kompletnie wiarygodność. Jej postępowanie powinno być zgłoszone do KNF, bo oświadczyła że nie będzie sprzedawać. To wprowadzanie w błąd akcjonariuszy a to podlega karze. A czy ktoś się zastanawiał jak wprowadziła kasę do Spółki po sprzedaży własnych akcji? no chyba nie tak od tak sobie zrobiła przelew... tu śmierdzi na kilometr. Czy ktoś może to jakoś wyjaśnić?
    To zglaszaj do KNF zamiast marudzic
    Mówię jak jest i proszę o merytoryczne odpowiedzi. Jeśli nadal będzie nas kiwać to zgłoszę to.
    Oczywiście tego nie powinna robić, ale jak już pisałem, to ma swoje techniczne uzasadnienie i doprowadzi do wybicia na minimum 1.7
  • Re: mówię jak jest Autor: ~leon_amator [94.196.148.*]
    Sas , przestań już , proszę . co ma być to będzie i nie masz na to wpływu .
    Leon, a nie mogę sobie popisać dla sportu? Przy okazji, przecież ta konsola działa
    Właśnie przeczytałem maila od Prezesa i wyjaśniło się w jaki sposób zostało to wprowadzone. Spółce udzielono pożyczki więc wszytko OK.
  • Re: mówię jak jest Autor: ~ii2 [88.199.165.*]
    Poczekałbym na raport osób zobowiązanych - i wtedy okaże się czy p.Prezes kłamała czy nie.
    Jeżeli kłamała to takie powiadomienie może by Ją czegoś nauczyło
    Wesołych Świąt

• Re: mówię jak jest Autor: ~Gerwazy [77.254.40.*]
    była informacja w komunikacie, ze pieniadze przeznaczono na kapital obrotowy wiec najpewniej pozyczka, no bo nie bylo przeciez dodruku akcji wiec trwale ich nie wniosla.
    Kasy jak lodu tu nie ma, ale czwarty kwartal to okres najwiekszych wplywow z kontraktow. Na konwersje nikt sie nie zgodzi, bo widzicie jak jest z plynnoscia.
    Może jak Spółka spłaci tą pożyczkę do Pani Zielińska odkupi akcję? to by na pewno dało jej wiarygodność i byłaby niezła pompa.

Poczekamy pożyjemy.
  • Re: mówię jak jest Autor: ~Gerwazy [77.254.40.*]
    Nie odkupi.
    Wszystko co sprzedala i sprzeda na kolejnej podbitce pojdzie zapewne na objecie przyszlej emisji. W zasadzie nie ma w tym nic zlego, ale bedzie hamowac wzrosty. Polecam pogodzic sie z ta mysla i zajac dluga pozycje. Mi troche krwi to napsulo, ale dokonalem rewizji mojej osobistej z strategii.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.254.40.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~leon_amator [188.28.165.*]
    TakGerwazy , nudzisz się i z tych nudów uświadamiasz nas jaka to zła spółka :)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Gerwazy [178.36.221.*]
    Nie, ze zla spolka tylko ile barier przed nami.
    Dokupilem wczoraj i dzisiaj. Mam na dzien dzisiejszy 0,5% akcji. Jesli moje finanse nie ulegna pogorszeniu to przed opublikowaniem raportu rocznego chcialbym dysponowac 1%. Wowczas mozemy pomyslec o porozumieniu akcjonariuszy i uczestnictwie w walnym.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Bolo [83.30.205.*]
    To ile dziś dokupiłes? 150 czy 57? Hehe
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Gerwazy [178.36.221.*]
    1200
[x]
FABRYKAKD 1,03% 0,05 2024-06-03 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.