Można analizować lepiej, gorzej, błędnie lub bezbłędnie, ale co powiedzieć o ,,analityku" który analizuje spółkę Patentus (twierdzi, że teraz pokaże klasę), a po kilku dniach oświadcza, że nigdy nie robił analizy Patentusa i NAWET NIE WIE co to takiego jest ten Patentus - hahahaha Pomijam tu fakt, że analiza była jak zwykle totalną KOMPROMITACJĄ : )
A najciekawszym jest, że jak zmieni nick to twierdzi, że już jest ... kimś innym - hahaha kolorowy-wiatr - jak się nazwiesz Napoleonem to, to co napisał kolorwy-wiatr też już się nie będzie liczyło? - hahahaha
Ciekawy sposób myślenia. Typowy dla pensjonariuszy z Tworek : ) Zobaczcie link poniżej -SAM O SOBIE pisze - w kilku osobach - hahaha
Walka się zaczyna, na drugi dzień po wynikach zwiększamy obroty i zaczynają latać automaty więc kierunek obrany. Po przeskoczeniu tego pójdzie bardzo szybko i tego się obawiasz
niektórzy wiedzą, że po nowym roku jak większość zacznie inwestować może być być za późno na kupno akcji... a w okresie międzyświątecznym będzie dętka...
ja tu i tak nadal czekam na godziwą wartość, a to jeszcze nie ta według mnie...
Dnia 2015-09-29 o godz. 11:23 kolorowy-wiatr napisał(a): > Analiza mojego mistrza Chodzika Księżycowego vel Kamerdynera Profesora, dotycząca zachowania się akcji JSW, sprawdziła się właśnie w 100% > Przypomnę jedynie, że mój nauczyciel przewidział, mocny ruch korekcyjny do góry i zalecił sprzedaż akcji JSW właśnie na tym wyskoku, zakładając ich ponowny szybki spadek. Dokładnie tak się właśnie stało i możecie sobie pisać, co tylko chcecie. To jest bowiem FAKT niezaprzeczalny > pozdrawiam > jego uczeń > kolorowy wiatr
Ale ja wiem co to Patentus jest. To patentowy idiota, fryzjer, szybki 7 i facet co ukrywa się pod nieskończoną ilością ników. Ten sam, co stracił przeze mnie wszystkie pieniądze na MIT - przykro mi z tego powodu.
Wracajmy jednak do Autopartnera. To co napisałem, to oczywiście jeden z najsilniejszych sygnałów VSA Przyłożona została znaczna siła, ale brak rezultatów owego działania. Oczywiście sygnał ten, obecnie ostrzegający, może zostać zanegowany po pokonaniu najwyższego punktu, ceną zamknięcia. Czy tak się stanie, nie wiem i nie będę prognozować. Na to pytanie odpowie rynek.
Ale jeśli ktoś uważnie przeczytał mój wątek napisany w nocy, to może stwierdzić tylko jedno. Wszystkie elementy dokładnie się sprawdziły, co do joty i nawet ten patentowany cymbał tego nie zaneguje.
Kolorowy pisałeś wielokrotnie wyraźnie, ze AP spadnie poniżej 3,8...
weź wiec proszę mi i obecnym tutaj wytłumacz:
1) Dlaczego rośnie przy zwiększonych obrotach? 2) Dlaczego miałoby spaść ponad 65 groszy przy świetnych wynikach i pewnie późniejszych jeszcze lepszych?
spokojnie panowie, odpowiem wam po sesji, na razie to mam przepiękne zagranie na kontraktach, pozycja wzięta w punkt dosłownie na samym szczycie, obecnie już stop na zero !
i pomyśleć, że jakiś fryzjer próbuje robić mi koło d....... to zabawne
Nie słuchajcie tego "znawcy" kolorowego, gdzie się pojawia tam robi się zamieszanie...pewnie tyle stracił że go "krew zalewa" jak inni zarabiają.. Swoje "wypociny analityczne" to może sobie w ... buty wsadzić.!!!!!!!!!!
Odpowiadam na pytanie Spokojnego. Najpierw jego cytat:
,,Kolorowy pisałeś wielokrotnie wyraźnie, ze AP spadnie poniżej 3,8...
weź wiec proszę mi i obecnym tutaj wytłumacz:
1) Dlaczego rośnie przy zwiększonych obrotach? 2) Dlaczego miałoby spaść ponad 65 groszy przy świetnych wynikach i pewnie późniejszych jeszcze lepszych?
Najpierw muszę przypomnieć chociażby w skrócie co pisałem na moich wątkach.
1. Spodziewałem się korekty przynajmniej do poziomu 3.80 - fakt niezaprzeczalny i nadal się spodziewam 2. Wielokrotnie powtarzałem jak mantrę, że po tej akumulacji, jeśli nastąpi wybicie z niej, będzie to dobry moment do zajęcia pozycji.
Mam nadzieję, że te dwa punkty nie są w żadnym wypadku kontrowersyjne, są zgodne z prawdą, a ponieważ wiem Spokojny, że jesteś człowiek uczciwy, więc w tym momencie przyznasz mi rację. Trzeba sobie jednak zadać pytanie podstawowe, a mianowicie, czy z tego ruchu bocznego nastąpiło wybicie ? W tym celu spoglądam na wykres.
15 września kurs osiągnął maxa na poziomie 4.42 a następnie przeszedł w trend boczny. Czy nastąpiło wybicie ? Kurs osiągnął dzisiaj w czasie dnia poziom maks. 4.46. Jest wybicie, czy nie ma ? Oczywiście odpowiedź może być tylko jedna ! Nie ma ! Dlaczego ? Ponieważ, aby było wybicie kurs musi zamknąć się poza poprzednim maksimum ceną zamknięcia dnia ! Zapamiętajcie to sobie dobrze, jeszcze raz powtórzę. To musi być cena zamknięcia dnia. Tak się nie stało. Kurs swoim max. naruszył wprawdzie ważny szczyt, ale nie nastąpiło jego przebicie. Kurs cofnął się od odporu. To objaw nie siły, lecz słabości. Nauczcie się wszyscy i każdy z osobna. Czekajcie zawsze na cenę zamknięcia. To rzecz o podstawowym znaczeniu. Nigdy więcej o tym nie wspomnę, bo to szkoła podstawowa analizy technicznej.
Dzisiaj w tym pierwszym wpisie napisałem, że mamy No Result From Effort. To brak rezultatu z wysiłku. Jedno z trzech praw Richarda Wyckoffa. O co w tym biega ? Chodzi o to, że została wygenerowana ogromna siła co pokazuje wolumen, natomiast brak jest skutku tego wysiłku. Pokazuje to, że na poprzedniej świecy wzrostowej, prowadzona była sprzedaż. W dniu dzisiejszym oczywiście też. Mamy co prawda ogromny optymizm, bo przed tą świecą zieloną, mamy lukę. Czyli dwa dni temu duży optymizm po podaniu miesięcznej sprzedaży i co ? Nagle wszystko zdechło ? Nikt, więc nie może tu zaprzeczyć, że jeśli jutro będziemy mieli mocną świecę spadkową, to formacja, która powstanie, nie będzie co prawda ,,gwiazdą wieczorną,, ale i tak byłaby niemiłym zagrożeniem. Poza tym możemy mieć również z tego formację kontynuacji, czyli trójkę. Dalszy wzrost jest jak najbardziej możliwy, ale warunkiem oczywiście jest przełamanie dzisiejszego maxa. To co stało się jednak dzisiaj jest niepokojące, ponieważ kurs już po raz trzeci bez rezultatu próbował się wydostać górą i nie udało się. Problem jak zawsze ten sam, leży niestety (stwierdzam to z ubolewaniem ) po waszej stronie. Nie czytacie moich wpisów uważnie, a szkoda. Mój kumpel powiedział mi tak wiesz (i tutaj oczywiście moje imię) dlaczego tak a nie inaczej się dzieje ? - nie wiem odpowiadam ? a raczej wiem. Gdybym za te swoje wpisy brał od was kasę i to sporą, to wtedy jeden z drugim jak nic zabrałby się do nauki a tak, wola boska i skrzypce. Jak to wielokrotnie powtarzam, każdy swój rozum ma, a są i tacy na tym forum, co w ogóle rozumu nie mają i nic nie kumają. Ty jednak jesteś wobec mnie OK i ja wobec ciebie również, co jak mniemam dowodzi ten właśnie wpis.
Nie tak dawno, a nawet całkiem niedawno, napisałem tutaj, że mam na oku spółkę, która da około 90% zysku. Powiem szczerze, myślałem, że jeszcze spadnie, ale nie spada, a wprost przeciwnie. No cóż jak widzicie nie jestem wszechmocny. Tylko jedna osoba z waszego towarzystwa, zapytała mnie co to za spółka i oczywiście odpowiedziałem na to pytanie. A teraz powiem tylko
Kolego Kolorowy Wietrze mógłbyś technicznie przeanalizować PZU ? Kurs jest obecnie w okolicy 33 po dość silnym wzroście od 27. Jestem ciekaw czy ( technicznie ) pójdzie do góry czy też wystąpi korekta.
Tak masz rację, kolorowy twierdzi, że PZU będzie jednocyfrowe, zgodnie z tym co napisałeś !
Czy jesteś świnia ? Oczywiście, że tak, bo zapomniałeś dodać następne zdanie, a całość brzmi tak:
,,Kolorowy twierdzi, że PZU będzie jednocyfrowe, jak dobiegnie końca bessa na przełomie 2019 - 2020 roku,,
kw
A co pisałem nie tak dawno na PZU ? No co ? Pisałem, że czeka nas znaczna korekta. Jest ? Jest ! i tylko korekta. Jak więc czytam takie wpisy jak ten twój, to zbiera mi się na wymioty i chętnie narzygałbym ci na talerz
Natomiast jeśli chodzi o pytanie dotyczące PZU, to uważam, że powinieneś znacznie podnieść zlecenie stop i chronić zysk, ponieważ ten ruch w górę moim zdaniem słabnie
Popatrzyłem przed chwilą na wykres Autopartnera. Oczywiście patrząc w skali dziennej, widać wyraźne odreagowanie. Inaczej jednak ma się sprawa jak spojrzy się na wykres godzinowy. Tam widać, że sto tysięcy akcji zostało sprzedanych na początku dnia a obecne wzrosty, robione są niewielkim volumenem. Czy należy z tego wyciągnąć jakiś wniosek ? Zapewne razem z tym o czym pisałem dwa dni temu, że Wig, oraz wig 20 doszły do bardzo mocnych oporów a w piątek mamy dzień trzech czarownic, które już kupiły nowe miotły, przynajmniej bym się na waszym miejscu zastanowił.
kolorowy wiatr a co to się dzieje ? Żadnych chamskich zagrywek pod moim adresem ? nie wierzę,
Górny zakres twoich fantazji, też został znacząco przekroczony. Dlatego piszę, że prognoza całkowicie się nie sprawdziła. Wyznaczyłeś tam cenę maksymalną "korekty". Tylko, że to nie jest korekta tylko silny trend wzrostowy.
Przede wszystkim, przepraszam, za ten wpis o talerzu, nieco mnie poniosło.
Zmiana trendu, bo został przekroczony zakres korekty na PZU wyznaczony przeze mnie ?
Nie żartuj, jestem jedynie kolorowy wiatr, a nie Nostradamus. Gdyby miała być na PZU zmiana trendu spadkowego na wzrostowy, to najpierw musiałaby się utworzyć jakaś formacja odwrócenia. Ja takiej formacji nie dostrzegam, ale nie możemy wykluczyć, że obecny wzrost jest np. lewym ramieniem Odwróconej Głowy z Ramionami. Tego dzisiaj nie wiem i nie będę wyrokować w połowie bessy całego rynku.
Na PZU nie ma jeszcze odwrócenia trendu spadkowego powiadasz? Hm... wzrost od 24 do 33 to ok. 40% To ile musi wzrosnąć aby było odwrócenie ( zakończenie ) trendu spadkowego?
Dnia 2016-12-15 o godz. 10:45 ~Marcin napisał(a): > Nie bójcie się o autopartner tutaj w dłuższym okresie będą setki %
.......................................................................................................................... To napisz to w normalnym wątku, a nie w wątku tego odjechanego-kolora. Tu można mu tylko jechać i przypominać jego herezje.
Można analizować lepiej, gorzej, błędnie lub bezbłędnie, ale co powiedzieć o ,,analityku" który analizuje spółkę Patentus (twierdzi, że teraz pokaże klasę), a po kilku dniach oświadcza, że nigdy nie robił analizy Patentusa i NAWET NIE WIE co to takiego jest ten Patentus - hahahaha Pomijam tu fakt, że analiza była jak zwykle totalną KOMPROMITACJĄ : )