• Co za ruch Autor: ~xxx [176.221.122.*]
    Wczoraj sprzedane 4 akcje
    Dziś jedna która spowodowała zanurkowanie kursu o ponad 16%
    czyli zjazd świętego mikołaja
    Jeśli RPP podniesie stopy to spadnie popyt na kredyty

• Re: Co za ruch Autor: ~stefan_batory [176.109.52.*]
    Tu gra jakiś grubas! Chce odebrać akcje wystraszonym leszczom, a żeby spuścić kurs o 10% musiał wywalić akcji za 79,65zł. Ostro idzie panie! Tu będzie za chwile drugie JSW!!! ;)
  • Re: Co za ruch Autor: ~kc [178.217.249.*]
    kiedy to spadnie?
  • Re: Co za ruch Autor: ~re [37.248.162.*]
    Po artykule że MF nie chce aby banki placily pośrednikom prowizji :)
  • Re: Co za ruch Autor: ~xxx [176.221.123.*]
    Dnia 2016-12-14 o godz. 13:01 ~kc napisał(a):
    > kiedy to spadnie?

KC kupuj pisałeś że będzie rosło i że wierzysz w nowych prezesów teraz jest okazja
    Może odkupisz też od prezesów , bo będą uciekać niczym szczury z pokładu
    Doradcy24 mają 98% przychodów z kredytów hipotecznych i prawie 5 baniek straty
    Ta spółka to już trup.
    Pytanie której nocy przegłosują Duduś napewno podpisze, bo na kogo najlepiej zrzucić problem frankowiczów na Doradców. nikt nie ma do Ciebie pretensji że nie znasz prawa ono się dopiero pisze
    KC jutro odkupisz po groszu - spokojna twoja rozczochrana
    xxx nie denerwuj się posłuchałem twojej rady i pogoniłem to po 0,26 ,a ustawiłem się po 0,19 , ale będę obserwował .
    mocno się trzymają.
  • Re: Co za ruch Autor: ~xxx [176.221.123.*]
    Dziś sprzedaż 1 akcji zwaliło kurs o ponad 10% wolumen obrotu 0,25 zł
    a 29 grudnia Rada Ministrów przyjęła projekt ustawy o kredycie hipotecznym z zakazem wypłaty prowizji pośrednikom przez banki.
    Dopóki banki nic nie wymyślą branża jest tragicznej sytuacji
    To nie tylko Doradcy 24 ale i Expander, Open czy Notus mają duży problem ale i Aspiro i TaxCare które sprzedają również kredyty innych banków

Ciekawy czy przez to kredyty będą jeszcze tańsze np banki zrezygnują z pobierania prowizji za udzielenie kredytu
    Byłbym skłonny twierdzić że teraz pośrednicy bardziej rozwiną się rynek kredytów prywatnych pożyczek pozabankowym, ale to nie będą takie obroty jak na hipotekach, no i ryzyko większe dla udzielającego
  • Re: Co za ruch Autor: ~CKK [188.146.25.*]
    Jak wierzysz że kredyty będą tańsze to gratuluję..... naiwności.

Zakładając że ustawa o hipotekach przejdzie bez zmian czyli de facto z zakazem wypłat prowizji przez banki dla posredników, to sytuacja będzie jasna. Może ze 2 -5 % trochę bardziej świadomych ludzi będzie w stanie zapłacić pośrednikowi za wyszukaanie i przedstawienie ofert kredytów - reszta pójdzie do 2 banków które mają największą sieć placówek PKO i Pekao. Zanim poszostali gracze choć zbliżą się z wielkością i ilością swoich oddziałów kredyty będą udzielały głównie te 2 banki, co oznacza że nie tylko one nie stanieją ale będzie wręcz odwrotnie....
    to pewnie o to chodzi.
  • Re: Co za ruch Autor: ~xxx [176.221.122.*]
    Dnia 2017-01-03 o godz. 09:14 ~CKK napisał(a):
    > Jak wierzysz że kredyty będą tańsze to gratuluję..... naiwności.
    >
    > Zakładając że ustawa o hipotekach przejdzie bez zmian czyli de facto z zakazem wypłat prowizji przez banki dla posredników, to sytuacja będzie jasna. Może ze 2 -5 % trochę bardziej świadomych ludzi będzie w stanie zapłacić pośrednikowi za wyszukaanie i przedstawienie ofert kredytów - reszta pójdzie do 2 banków które mają największą sieć placówek PKO i Pekao. Zanim poszostali gracze choć zbliżą się z wielkością i ilością swoich oddziałów kredyty będą udzielały głównie te 2 banki, co oznacza że nie tylko one nie stanieją ale będzie wręcz odwrotnie....

CKK tak dla przypomnienia Jak ja Brałem kredyt w 2004 roku to dostałem marże 0,45pp

pośrednicy typu Doradcy24 dopiero zaczynali swoją przygodę Expander robił kredyty dla Millenium a Open Finance dla Getinu
    od 10 lat kiedy są na rynku pośrednicy Expander open Finance Doradcy, Money Expert itp wielu już nie ma to marże wzrosły do 1,5-4pp
    No to kiedy było taniej
[x]
DRFINANCE 4,55% 1,27 2026-05-07 16:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.