• Do watpiacego! Autor: ~Rey [188.146.62.*]
    Wczoraj nie uzyskalismy odpowiedzi wiec ponawiam! Trabiles ze spolka moze zostac przeniesiona na 2 fixy slucham dlaczego? Ktory warunek spelnia b2b ktory kwalifikowalby przeniesienie spolki na liste alertow??
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.62.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Do watpiacego! Autor: ~aaa01 [188.146.172.*]
    I pewnie nie doczekasz się odpowiedzi. Bo jak można odpowiedzieć na tak bzdurny wpis. Wątpiący pisał na tym forum ze mną jak nikt nie interesował się B2B. Byliśmy jedynymi na tym forum przez dłuższy okres. Cały czas jest monotematyczny tj brak płynności, upadłość itp. Teraz to samo. Tylko po co tutaj siedzi? Akcji nie ma bo przecież Spółka wg niego chyli się ku upadkowi i wszystkim odradza zakup.
    Dobry chłop, który dba o nasze portfele.
  • Re: Do watpiacego! Autor: ~Prezes [84.129.243.*]
    To ja sprostuje

Do segmentu NewConnect Alert, kwalifikowane są akcje emitenta, jeżeli zachodzi przynajmniej jedna z poniższych przesłanek:
    • średni kurs akcji emitenta niższy niż 5 groszy; NIE
    • ujemna wartość księgowa emitenta; NIE
    • w okresie ostatnich 12 miesięcy na emitenta został nałożony dwa razy lub więcej regulaminowy środek dyscyplinujący; NIE
    • został złożony wniosek lub toczy się postępowanie upadłościowe/układowe/sanacyjne /likwidacyjne lub też ogłoszono upadłość/układ/otwarcie likwidacji lub otwarcie postępowania sanacyjnego albo też sąd oddalił wniosek o ogłoszenie upadłości ze względu na brak środków w majątku emitenta wystarczających na zaspokojenie kosztów postępowania; NIE
    biegły rewident wydał negatywną opinię z badania sprawozdania albo też wydał  stanowisko w sprawie odmowy wydania opinii, a sytuacja ta nie uległa zmianie przed dniem kwalifikacji. NIE

Zródło : http://www.newconnect.pl/?page=segmenty_rynku_newconnect

Tak więc proszę "kolego" wątpiący nie wprowadzać celowo ludzi w błąd gdyż nienawidzę naganiaczy wypisujących bzdury celem swojej korzyści. Wypadałoby przeprosić!
  • Re: Do watpiacego! Autor: ~wątpiacy [195.82.181.*]
    Witam
    W tym roku Spolka byla w segmencie SHLR po czym wrocila do notowań ciagłych

podaje teorie
    tylko spółki które spełniają następujące wskaźniki mogą trafić do segmentu Super High Liquidity Risk:

a.. średnia wartość akcji w wolnym obrocie w ciągu ostatnich 3 miesięcy nie przekracza 1.000.000 złotych,
      b.. średni kurs akcji emitenta był niższy niż 10 groszy lub jego średnia zmienność przekraczała 10%, lub
      c.. ogłoszono upadłość emitenta, lub
      d.. nastąpiło otwarcie likwidacji emitenta.

Odpowiedz z KNF o powody zakwalifikowania tej Spolki
    "Spółka B2B Partner została zakwalifikowana do SHLR ze względu na to, że spełnia kryteria kwalifikacji określone w Pani mailu literami a oraz b.
    Weryfikacja ww. kryteriów następuje w odstępach kwartalnych. "

teraz prosze mi wskazac ze przeslanki zaznaczone literami
    a i b nie wystapia w 4 tym kwartale 2016 r - prosze policzyc srednia zmiennosc i wartosc akcji w obrocie -szczegolnei jesli kurs akcji spadnie /co zakladam /

Jesli nie mam racji to przepraszam ale jesli ja mam prosze nie negowac moich wypowiedzi.
    Mam dobre intencje ale uwazam ze rynek nalezy ostrzegac jesli dane zdarzenie mialo miejsce na tej Spolce i moze wystapic.
    Spierac zas sie mozemy o prawdopodopienstwo takich wypadkow dla niektorych jest ono male dla mnie / u uwagi na to iz Spolka pokazuje okreslone komunikaty i raporty z stratami wysokie.

• Re: Do watpiacego! Autor: ~wątpiący [195.82.181.*]
    To jak to jes w koncu mam racje czy pisze bzdury z tym segmentem SHLR

przypomne warunki :
      a.. średnia wartość akcji w wolnym obrocie w ciągu ostatnich 3 miesięcy nie przekracza 1.000.000 złotych,
      b.. średni kurs akcji emitenta był niższy niż 10 groszy lub jego średnia zmienność przekraczała 10%, lub
      c.. ogłoszono upadłość emitenta, lub
      d.. nastąpiło otwarcie likwidacji emitenta.

wg mnie punkt a i b dotyczy tej Spolki

sprawdzał ktos te zmienosc w tym kwartale ?

bo jesli mam racje to firma moze trafić do notowan jednolitych 2 x na dobe z poczatkiem przyszlego roku ....
    kiedys mialem akcje tej firmy Kiedys lata 2009-2011 sporo na nich zarobilem
    pozostal sentyment i jednoczesnie zal ze tak mozna bylo obiecujace Spolke doprowadzic do takich strat w 2015 roku
    Ostatni rok to proba wyjascia z impasu
    Moim skromnym zdaniem jednak proba moze zakonczyc sie niepowodzeniem swiadcza o tym pojawiajace sie komunikaty
    oraz sprzedaz akcji przez prezesa tej firmy i to w moim odczuciu /zg z trescia komunikatu z pocztaku listopada w okresie zamknietym.
    a takze jego rezygnacja z pelnionej funkcji.
    Zycze jednak aby udalo sie firme wyprowadzic na prosta
    Chciałbym aby akcjonarisuze tej firmy na koniec 2016 r dostali jasny sygnal ze firma wyjdzie na plus w 2017 r
    - nowa strategie nowe rynki zbytu etc .
    pozdr
  • Re: Do watpiacego! Autor: ~VC [87.204.190.*]
    wcześniej pisałeś, że jesteś tu od 2012
    na forum tak
    jako akcjonariusz od 2009 jeszcze przed przeksztalceniem Spolki /Zakupy /
    Witam
    Chciałem w tym miejscu przeprosic ze swoje poprzednie posty
    Do dzis /nie sprawdzalem tego wczesniej / nie wiedzialem o wrowadzonej nowej segmentacji rynku NC
    W swych postach sugerowalem sie wczesniejsza segmentacja tego rynku.
    Niestety nie zajmuje sie gielda zawodowo jestem zwyklym amatorem czytam raporty komunikaty ale nie przypuszczalem ze w ciagu roku kalendarzowego /zmiany takie stsouje sie ale od nowego roku / dokonana zostala tak istotna zmiana segmentacji rynku

Jeszcze raz przepraszam za moja pomyłke

Dziwi mnie natomiast to ze nikt nie napisal ze pisze o starej segmentacji rynku w swych postach ....wnioskuje z tego ze duza czesc rynku takze nie sledzi takich wydarzeń ...
[x]
B2BPARTNER 0,00% 0,07 2017-06-14 09:44:10
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.