• Przekręt Autor: ~Roman [31.6.198.*]
    Widać, że ta nasza gełda jest tylko dla oszustów i przękręciarzy,
    a organa ścigania działaja tak jak w sprawie Amber Gold
    Jestem za tym by coś w tym temacie zrobić, 
    jesli ktoś czuje się na siłach by tym się zająć.
    Pismo do Ministra Sprawiedliwości może byłby jakims rozwiązaniem.
    Osobiście mam 5600 akcj tej spółki.
  • Re: Przekręt Autor: ~te [69.64.59.*]
    zapytajcie pańczyka i staniszewskiego oni dużo wiedzą na temat biznesu mongolskiego
    czy prokuratura postawiła już jakieś zarzuty ?
  • Re: Przekręt Autor: ~poszkodowany [89.79.90.*]
    Dostałem odpowiedź z SII, niestety nie mogę jej opublikować, ale z tego co się dowiedziałem to myślę, że pozostaje nam już tylko minister Ziobro i prokuratura, walka o odszkodowanie na drodze cywilnej będzie bardzo kosztowna, będzie potrzebne opłacenie biegłych ekspertów, którzy kosztują z kilkanaście tysięcy złotych, do tego dochodzi opłata sądowa 5% wartości pozwu i opłacenie prawników z SII, sprawa będzie toczyć się latami, i podobno nie ma możliwości wystąpić z pozwem zbiorowym tylko każdy z nas musiałby to zrobić indywidualnie, a decyzja KNF dla sądu wcale nie jest wyznacznikiem w sprawie, będą potrzebni biegli sądowi, koszty prowadzonego postępowania w tym zastępstwo procesowe szacowane są na kilkadziesiąt tysięcy złotych i prawnicy z SII na niższe kwoty kosztów się nie zgodzą, reasumując rada dla nas jest taka, aby sprawę złożyć do prokuratora.

• Re: Przekręt Autor: tartom [193.59.167.*]
    I co jak złożymy do prokuratury ?
  • Re: Przekręt Autor: ~szukac [69.64.59.*]
    • panczyk staniszewski
  • Re: Przekręt Autor: ~oszukany [5.172.255.*]
    To bardzo dziwne, ja także otrzymałem informację od SII i polecili w niej zaczekać - aktualnie analizują sprawę. Na potwierdzenie można wysłać do nich maila na adres interwencje@sii.org.pl 
    Obecnie oczekują na zgłoszenie się jak największej liczby pokrzywdzonych. Będzie to później uzależnione od ewentualnej partycypacji w kosztach sądowych, którą możliwe że w naszym imieniu poprowadzą.
    Polecam napisać do nich i być dobrej myśli.
[x]
MSXRESOUR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.