• Dwa nowe infa Autor: ~Wariat [94.254.146.*]
    Co to oznacza??
  • Re: Dwa nowe infa Autor: ~Północ [178.235.42.*]
    Czy info o emisji obligacji będzie miało jakiś wpływ na kurs akcji.
  • Re: Dwa nowe infa Autor: ~Miecio [83.6.3.*]
    To zła informacja spółka zapożycza się a z drugiej strony wydaje kasę na dywidendę paranoja jutro zjazd niżej konsensusu -3%
  • Re: Dwa nowe infa Autor: ~xxx [95.49.24.*]
    też bym chciał
  • Re: Dwa nowe infa Autor: ~Jack [31.0.41.*]
    miecio to trol pisze o spadkach na większości spółek pajac ma radochę jak ludzie tracą kasę ale do czasu trolu ciebie też w końcu dojadą
  • Re: Dwa nowe infa Autor: ~voodz [89.77.173.*]
    w spadki znaczące raczej wątpie... ponieważ przypuszczam, że dość dużo osób wykorzystałoby taką szansę na dokupienie akcji w lepszej cenie, tym samym powstrzyma to fale spadków,
    Tutaj raczej aktualnie długoterminowo większość siedzi..
  • Re: Dwa nowe infa Autor: ~orzel74 [37.248.155.*]
    To po co mu odpisujecie.
  • Re: Dwa nowe infa Autor: ~TylkoPrawda [185.22.136.*]
    Powiem szczerze mnie też zaniepokoiło te info, tym bardziej że jakoś nie po trafie zinterpretować czy jest pozytywne/negatywne...
  • Re: Dwa nowe infa Autor: ~Amator [188.146.86.*]
    To info jest neutralne każdy developer się zadłuża....
    Poza tym inne obligacje wykupili w celu umozenia co jest pozytywnym Invena....
  • Re: Dwa nowe infa Autor: ~Amator [188.146.86.*]
    *infem
  • Re: Dwa nowe infa Autor: ~Północ [178.235.42.*]
    Myślę jednak, że emisja obligacji nie wpłynie znacząco na kurs, przecież spółka emituje już obligacje od kilku lat i wszystkie jak dotychczas są wykupywane wzorowo bez żadnych opóźnień.
  • Re: Dwa nowe infa Autor: ~Miecio [83.6.3.*]
    Dnia 2016-12-01 o godz. 19:31 ~voodz napisał(a):
    > w spadki znaczące raczej wątpie... ponieważ przypuszczam, że dość dużo osób wykorzystałoby taką szansę na dokupienie akcji w lepszej cenie, tym samym powstrzyma to fale spadków,
    > Tutaj raczej aktualnie długoterminowo większość siedzi..

Ci co znali wcześniej infa wywalali akcje a gawiedż forumowa łykała czyli ubrana w palta na zimę pzdr Miecio
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.41.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.41.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Dwa nowe infa Autor: ~orzel74 [37.248.155.*]
    Miecio tutaj niektórzy siedzą ze średnia 4,6 piszesz gawiedz hipokryto a kim ty jesteś. Pajacujesz na wątkach myśląc chłopczyku że twoje pisanie ma jakikolwiek wpływ na kurs.
    Takie trola jak ty to w większości wyzerowani na bananie żyjący marzeniami że kiedyś odrobią strate.
  • Re: Dwa nowe infa Autor: ~elek [95.171.209.*]
    Przecież to info o obligacjach nie jest żadnym zaskoczeniem !!! Poczytajcie sobie w wiadomościach z dn. 21.09.16. , gdzie zarząd wyrażnie mówi o dywidendach, obligacjach, rozwoju, ambicjach. A więc wszystko idzie zgodnie z planem . Myślę ,że dla nas to dobre info, bo będą się starali podwyższyć cenę akcji .
  • Zadłużanie Re: Dwa nowe infa Autor: francozarrazzo [78.10.209.*]
    Na mój chłopski rozum, to zadłużanie może wiązać się z polityką firmy, która, jak wynika z analizowanych tutaj raportów, zyskuje na słabym PLN. Słabnącym ciągle. Ktoś tutaj (chyba w innym wątku) napisał, że jeden dostaje kasę i leci po telewizor, drugi dostaje kasę, inwestuje i TV kupuje z zysków. Myślę, że coś w tym jest. Poza tym może też chodzić o kreatywną księgowość - jeśli spółka generuje zyski, to potrzebuje kosztów, żeby nie płacić zbyt dużych podatków. Zadłużanie się chyba generuje koszty. Podobnie jak wypłata dywidendy jeszcze w roku, którego dywidenda dotyczy. Zaznaczam jednak, że to tylko moje refleksje, snute nad wszystkim, co się wokół ECHO tutaj (i obok) czyta - nie poparte głęboką wiedzą i analizami.
[x]
ECHO 0,00% 5,10 2026-05-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.