• Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~republika [91.231.247.*]
    Rekomendacja "kupuj" z cenę docelową 4,96 zł pochodzi z odtajnionego dziś raportu sprzed tygodnia. W podsumowaniu autorzy napisali m.in. "Od momentu debiutu akcje Auto Partner zyskały już ponad 90% na wartości. Tak duże zainteresowanie udziałami dystrybutora części samochodowych jest powiązane m. in. z wysoką dynamiką raportowanej sprzedaży oraz dobrymi perspektywami na najbliższe lata. Naszym zdaniem w kolejnych kwartałach wyniki finansowe Auto Partner utrzymają dotychczasową tempo wzrostu, czego rynek jeszcze w pełni nie zdyskontował, dlatego wydajemy rekomendacje KUPUJ z ceną docelową: 4,96 PLN"
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~republika [91.231.247.*]
    http://at.biznesradar.pl/93f02818ba63c73143812e7b9873c50c.png
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~Gdynianin [46.186.70.*]
    Szkoda bo wlasnie sprzedalem a kisilem od wejscia.Kupie jak ruszy na wiosne.Teraz czekam na przebudzenie PHN.
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~wtk [165.225.80.*]
    nie mow ze zasugerowalem sie dyrdymalami kolorowego wiatra....
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~wał [87.207.57.*]
    ja sie zawsze obawiam rekomendacji pseudo analityków bo po nich przewaznie jest sypanko i duze wymiany
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: kolorowy_wiatr [89.68.130.*]
    Paribas, Paribas.............to brzmi jak zaklęcie znanego archeologa.
    Śmieszą mnie te rekomendacje pudli w białych kołnierzykach z czerwonymi szelkami. No, ale tak jak to wielokrotnie pisałem, każdy swój rozum ma.
    Jeszcze raz podkreślę z naciskiem, że dopiero jak nastąpi wybicie górą z tej konsolidacji i na dodatek poparte siłą i zasięgiem, czyli tz.
    power box, będzie można mówić, że ten papier zajdzie znacznie wyżej. Na dzień dzisiejszy to ja to widzę tak. Pokazała się dobra rekomendacja i kurs wczoraj na zwiększonych obrotach poszedł do góry. Skoro analitycy ( przepraszam napiszę to słowo jeszcze raz
    ,,analitycy,, - tym razem jak widzicie w cudzysłowie) wydali tak dobrą rekomendację, to dlaczego ten ruch nie ma kontynuacji we wzroście ?
    Dla mnie tak długo trwający ruch boczny budzi obawy i każe postawić mi pytanie, czy to nie jest akurat dystrybucja ?
    Nikt z nas tego dzisiaj nie rozstrzygnie, zrobi to za nas sam rynek i tyle.
    Patrząc na niemrawe wzrosty na poszczególnych papierach, niestety dostrzegam jedynie formacje korekcyjne.
    Tak moim zdaniem jest na PZU, teraz korekta wzrostowa zaczyna się na PGE, ale są to jedynie układy korekcyjne, nie ma mowy o zmianie trendu.
    Pozdrawiam wszystkich a szczególnie republikę i powiem szczerzę, chciałbym abyś miał rację i kurs wystrzelił do góry.
    Jeśli zaś chcecie znać moje zdanie, to stawiam 60/40 , że tak się nie stanie.

kolorowy wiatr
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~Ja [195.189.79.*]
    Do budy
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~republika [91.231.247.*]
    niestety więcej wskazuje na dalszy boczniak a nawet spadki , brak werwy popytu oraz zły sentyment do misów nie napawa pozytywnie .......
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~silver [37.47.89.*]
    Kierunek północ zacznie się o przyszłego tygodnia jak nie będzie obniżki ratingu S&P (moim zdaniem nie będzie). Potem czekają nas dobre infa o sprzedaży za listopad i być może jeszcze w grudniu o przystąpieniu do międzynarodowej grupy zakupowej. Trend boczny który trwa od połowy września służy do powolnego skupu akcji by nie podbijać kursu, za ten cza przemieliło się ok.4,5mln akcji ktoś to kupił i myślicie że będzie wywalał ze stratą.
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~wał [87.207.57.*]
    dystrybucja trwa
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~silver [37.47.89.*]
    Dystrybucję to masz na JSW
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: kolorowy_wiatr [89.68.130.*]
    Ktoś kupił 4.5 mln, ale ktoś również sprzedał 4.5 mln, to jednak nie odpowiada na pytanie która ze stron ma przewagę.
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~Incognito [37.47.7.*]
    bocziak może sugerować akumulację zwłaszcza że wyniki coraz lepsze a wzkaźniki lekko chłodniejsze. Boczniak częściej sugeruje akumulację a nie dystrybucję jeżeli już
    Tak zazwyczaj jest, ale tylko zazwyczaj.
    Jest tak, gdy mamy do czynienia z czwartą falą wzrostową a tu tego nie ma i jest tak gdy na całym rynku jest hossa a jej tu również nie ma.
    W takiej sytuacji jak dzisiaj, dopóki nie nastąpi wybicie, nie ma co nawet dyskutować w którą stronę pójdzie Autopartner i to niezależnie od tego jaką kondycję finansową ma spółka.
    Moim zdaniem, ale podkreślam jedynie moim, wyjście w okolicy szczytu, tam gdzie były wyraźne ostrzeżenia VSA, było posunięciem prawidłowym. To rynek musi w tym przypadku podjąć za nas decyzję co dalej.
    Ja mogę jedynie podtrzymać to co tu wielokrotnie napisałem.

kolorowy wiatr

podkreślę natomiast fakt, że mieliśmy trzykrotnie do czynienia z dobrymi wiadomościami.

1. bardzo dobre wyniki sprzedaży
    2. naprawdę dobre wyniki kwartalne
    3. pozytywna rekomendacja

Trzeba być bardzo ostrożnym na rynku takich akcji, gdzie brak reakcji na dobre wiadomości natury fundamentalnej.
    A tak z ciekawości z innej beczki.
    Wyznaczyłem mocny poziom wsparcia dla PGE w granicach 8.98 - 9.06 i właśnie w tej chwili (a jest godzina 12.04) wykres spółki zbliża się do tej strefy.

kolorowy wiatr
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~spokojny [157.25.180.*]
    a ja się za często nie wypowiadam ale się wypowiem, a kto mądry przeczyta...

1) AP na nowym szczycie w tym roku - nie sądzę, kurs jest pilnowany co widać, ściągniecie w dół i zbieranie do góry jak się pojawią "nieswoje" większe pakiety :)
    2) AP po 3,8 lub poniżej - super promocja, mimo iż mam znacznie niższą średnią na pewno bym dokupił :) Ogólnie sprawa według mnie niemożliwa, jak spadnie do 4 to szczęśliwy będzie kto kupi. Po za tym to tylko grosze na wahaniu...

Ja tu cały czas widzę zbieranie i sadzę, że w 2017 czyli niedługo zacznie się coś ruszać po wynikach za 4Q, po optymalizacjach podatkowych itd. gdzie inwestorzy zaczną kupować, co większość wie. Jak wie i to, że kurs obecnie jest.... śmieszny? :)

Nie dajcie się więc zrobić w konia :)

Dodatkowe optymistyczne info:

http://businessinsider.com.pl/finanse/sandp-rating-polski-listopad-2016/5298rb3

Pozdrawiam Myślących :)
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~Eskimos [188.146.167.*]
    Tu mi się schowała ta dziadówka wietnamska.buda!
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~Eskimos [188.146.167.*]
    Kolorowy wtapiacz!
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~500900 [31.0.124.*]
    za listopad kiepska sprzedaż okres oponowy a nie na naprawy aut wiekszość hurtowni zanotowała spadek sprzedaży
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~Silver [194.177.28.*]
    Dnia 2016-12-01 o godz. 13:02 ~silver napisał(a):
    > Kierunek północ zacznie się o przyszłego tygodnia jak nie będzie obniżki ratingu S&P (moim zdaniem nie będzie). Potem czekają nas dobre infa o sprzedaży za listopad i być może jeszcze w grudniu o przystąpieniu do międzynarodowej grupy zakupowej. Trend boczny który trwa od połowy września służy do powolnego skupu akcji by nie podbijać kursu, za ten cza przemieliło się ok.4,5mln akcji ktoś to kupił i myślicie że będzie wywalał ze stratą.

Jest info o którym pisałem, 5 z przodu coraz bliżej
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~Mike [84.62.23.*]
    No teraz bedzie ciekawie:::

W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 32/2016, który został przekazany do publicznej wiadomości w dniu 20 października 2016 roku, Zarząd spółki AUTO PARTNER S.A. ("Spółka") informuje, że dniu 15 grudnia 2016 roku, Emitent podpisał umowę z następującymi podmiotami:
    •Global One Automotive GmbH z siedzibą w Niemczech we Frankfurcie nad Menem,
    •WM SE z siedzibą w Niemczech w Osnabrücku,
    •SSF Imported Auto Parts LLC z siedzibą w Stanach Zjednoczonych w San Francisco.

Mocą podpisanej umowy Spółka przystąpiła do międzynarodowej grupy zakupowej, która będzie dokonywała zakupów towarów będących przedmiotem oferty handlowej Emitenta na korzystnych warunkach handlowych.

W ocenie Zarządu dzięki zawartej umowie Spółka uzyska dostęp do szerszej grupy światowych dostawców części zamiennych, pozyska know how, poszerzy swoją ofertę o nowe marki oraz uzyska silniejszą pozycję w negocjacjach z dostawcami, co powinno przełożyć się na zwiększenie marży brutto na wybranych grupach towarowych (dostawcach) do 3 pp.

Grupa GlobalOne to międzynarodowa firma na rynku dystrybucji części motoryzacyjnych. Grupa stworzona przez niemiecką spółkę Wessels&Müller i amerykańskiego dystrybutora SSF oferuje swoim członkom współpracę z największymi producentami części na świecie.

Więcej na: link
    1. Buda też kolorowa?
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~spokojny [78.8.45.*]
    tutaj są tak solidne fundamenty, dobra branża i tak ogromny potencjał, że przy 5 pln będę się zastanawiał czy już realizować zyski... raczej warto poczekać :)
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~Marcin [194.153.119.*]
    W dupi.... miej 5 zł, za 2-3 lata zagranicą będą robić broty jak teraz w Polsce albo i większe.

Masz akcje perełki i zostaw ją na lata.

Na innych akcjach spekuluj a tutaj daj zyskom rosnąć:)......
  • Re: Auto Partner "kupuj" od BM BGŻ BNP Paribas Autor: ~spokojny [78.8.45.*]
    Marcin ja to wiem :)
[x]
AUTOPARTN 0,44% 18,42 2025-10-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.