• Witam posiadaczy Autor: ~Tomek [195.66.68.*]
    stałem się dziś posiadaczem akcji INTEGERPL ze średnią 36,79
    mam zamiar tu zarobić :-)
  • Re: Witam posiadaczy Autor: ~Absolutnie [5.60.48.*]
    Desperat albo naiwniak albo... symulant
  • Re: Witam posiadaczy Autor: ~Tomek [195.66.68.*]
    Dnia 2016-11-29 o godz. 11:31 ~Absolutnie napisał(a):
    > Desperat albo naiwniak albo... symulant

to tak tu witacie współposiadaczy?
    no chyba, że Wy akcji nie macie
  • Re: Witam posiadaczy Autor: ~art64 [87.205.150.*]
    A dlaczego desperat? Rynek e-commerce rozwija się po 30-40% rok do roku . Nigdzie nie ma takiego przyrostu. Firma ma kłopoty to fakt ale radzi sobie i cały czas pracują.
    Jest szansa na przejęcie ....i to już wcale nie tak długo.
  • Re: Witam posiadaczy Autor: ~Absolutnie [5.60.48.*]
    Firma MNI też robiła przejęcia, a wiesz ile teraz kosztuje?
    Zobaczysz wyniki i będzisz widział efekty działalności!
    Dnia 2016-11-29 o godz. 11:43 ~art64 napisał(a):
    > A dlaczego desperat? Rynek e-commerce rozwija się po 30-40% rok do roku . Nigdzie nie ma takiego przyrostu. Firma ma kłopoty to fakt ale radzi sobie i cały czas pracują.
    > Jest szansa na przejęcie ....i to już wcale nie tak długo.

prawda jest taka:
    1) jak kupiłem coś w internetowym sklepie w czwartek z dostawą do paczkomat to w moim mieście na 30 paczkomatów tylko w 3 było miejsce na przesyłkę
    2) jak coś sprzedaję w sieci (a często się zdarza) to opcję wysyłki przez paczkomat daję za darmo, bo wolę dołożyć do interesu 8 zł niż stać godzinę na poczcie
    3) mój rekord w szybkości odbioru paczki przez paczkomat to 5:13 s
    4) wybicie ponad 40 zł będzie długoterminowym sygnałem kupna

• Re: Witam posiadaczy Autor: ~ewa [89.68.84.*]
    zarąbista reklama :))) tylko w 3 było miejsce , to znaczy ze nie można odebrać tam gdzie się chce tylko trzeba dymać po całym miescie wielka łaska , a ja wole jaki kurier przynosi pod drzwi :)
    Dnia 2016-11-29 o godz. 13:03 ~ewa napisał(a):
    > zarąbista reklama :))) tylko w 3 było miejsce , to znaczy ze nie można odebrać tam gdzie się chce tylko trzeba dymać po całym miescie wielka łaska , a ja wole jaki kurier przynosi pod drzwi :)

ja nie reklamuję wcale paczkomatów :-)
    a co do wyższości paczkomatu i kuriera to wolę ok. milion razy bardziej wybrać to pierwsze
    bo odbieram po drodze do domu kiedy chcę
    a kurier dzwoni jak jest pod drzwiami w godz 9-17 jak nikogo akurat nie ma w domu
    i potem muszę go gonić po mieście albo jechać do punktu, albo umawiać się na jutro
    dlatego nie korzystam i nie będę korzystał z usług kurierskich
    a paczkomaty mam w okolicy 3, wszystkie w zasięgu 10 min spacerkiem
  • Re: Witam posiadaczy Autor: ~Absolutnie [5.60.11.*]
    Jesteś tym tak zafascynowany i dopiero teraz kupiłeś??????
    A dlaczego Inpost też marnieje?
    Może przesyłkę odebrać w toalecie? Jak myślisz? Toalet jest jeszcze więcej...
    Dnia 2016-11-29 o godz. 13:38 ~Absolutnie napisał(a):
    > Jesteś tym tak zafascynowany i dopiero teraz kupiłeś??????
    > > A dlaczego Inpost też marnieje?
    > > Może przesyłkę odebrać w toalecie? Jak myślisz? Toalet jest jeszcze więcej...

skąd u Was ten konfrontacyjny i złowrogi ton???
    niczym nie jestem zafascynowany, wolę po prostu paczkomat od kuriera czy poczty
    kupiłem teraz bo sprzedałem coś innego
    jak spadnie poniżej 35 zł to się wycofam ze stratą (bo nie chciało mi się czekać na potwierdzenie sygnału)
    to taka gra jest
    czemu się tak tym emocjonować
    raz zyskasz raz stracisz

Tomek jak nie chcesz stracić to nad czym się zastanawiasz. Zobacz gdzie jest przewaga ? Kupna cz podaży? Kurs jest podtrzymywany na siłę, ale po wynikach nic tego nie powstrzyma...
    Dnia 2016-11-29 o godz. 15:16 ~Absolutnie napisał(a):
    > Tomek jak nie chcesz stracić to nad czym się zastanawiasz. Zobacz gdzie jest przewaga ? Kupna cz podaży? Kurs jest podtrzymywany na siłę, ale po wynikach nic tego nie powstrzyma...

widzę, widzę mam STOP-a
    tu są dwie takie frajerzyny marsik i marek pogadaj z nimi oni odbiorą od ciebie trefny towar :) oni stabilizują kurs :)
  • Re: Witam posiadaczy Autor: ~marek [86.111.120.*]
    Witaj Tomku w naszych skromnych progach. Widzę, że poznałeś już Ewunię. To nasza smerfetka - trolica ;) Zupełnie nie przejmuj się jej wpisami, ona zachowuje się jak bot, odpowiada mechanicznie i zawsze jest na nie. Taką ma pracę - trolowanie :) Ewunia nie inwestuje na giełdzie, jak się pewnie już domyśliłeś, za to jest specjalistką od wyzwisk i ma największy odsetek usuwanych wpisów przez moderatora. Mistrzyni :) Ja w tej chwili nie mam już praktycznie akcji (zostawiłem jedynie niewielki pakiet) ale cały czas obserwuję i jak będzie mała korekta to może znowu wejdę. Ogólnie na tej spółce zarobiłem sporo pieniędzy na ostatnich wzrostach, co będzie dalej, zobaczymy ;) Życzę ci powodzenia i pozdrawiam.
  • Re: Witam posiadaczy Autor: ~Abc [31.0.69.*]
    A marek to osoba ktora raz ktora raz ma akcje raz nie. W zaleznosci jak mu zaplaca.
    To prawda, faktycznie obracam akcjami. Zazwyczaj jak rosną to sprzedaję, a jak spadają to czasem dokupuję. Prosta ale bardzo skuteczna strategia. Warren Buffett często o niej wspominał. Kolega o wdzięcznym nicku "abc" ;) widać wie na czym gra na giełdzie polega. Bravo !!!
  • Re: Witam posiadaczy Autor: ~Abc [83.6.57.*]
    Bardziej chodziło mi o to, że zdaje się non stop bezbłędnie oceniasz górki i dołki :) Nawet Buffet nie dorasta Ci do pięt ;)
    Dziękuję bardzo za komplement. Faktycznie udało mi się bezbłędnie wyczuć ostatnie górki i dołki, miło że to zauważyłeś :) Jednak z Warrenem Buffettem to przesadziłeś, oczywiście nawet bym nie śmiał się porównywać, jest to dla mnie wielki autorytet. Pozdrawiam :)
    teraz jak idzie zwała nagle nie masz akcji fantasto ? a ten niewielki pakiecik leszczu to ile ? 30 sztuk ?
    Po wynikach widać, że to nie ma szans powodzenia...
  • Re: Witam posiadaczy Autor: ~cokolwiek [194.1.254.*]
    jakich wynikach? wynik dopiero w nocy
  • Re: Witam posiadaczy Autor: ~cokolwiek [194.1.254.*]
    właśnie zaczynasz tracić :)
  • Re: Witam posiadaczy Autor: ~Okoń [83.238.32.*]
    Dnia 2016-11-29 o godz. 11:13 ~Tomek napisał(a):
    > stałem się dziś posiadaczem akcji INTEGERPL ze średnią 36,79
    > mam zamiar tu zarobić :-)

no to juz w plecy

• Re: Witam posiadaczy Autor: ~art64 [94.254.131.*]
    a za chwile juz nie w plecy.... dzicinada smarkaczy
  • Re: Witam posiadaczy Autor: ~pankracy [89.35.144.*]
    cos czuje, ze wyniki moga byc slabe i wtedy bedzie szansa na spadek ponizej 20zl
    To jest pewne...
  • Re: obstawianie wynikow Autor: ~RR [78.11.41.*]
    a ja obstawiam ze wyniki beda na plusie - oczywiscie pod warunkiem ze spolka zrobi odpisy na utrate aktywow zwiazanych z dzialalnoscia zaniechana dopiero w sprawozdaniu rocznym a nie w raporcie kwartalnym no i 5mln odpisu na rosję też zakładam dopiero w rocznym a nie kwartalnym :)
    jak dla mnie ebitda za sam 3 kwartal (skonsolidowana) to ok. 3,5 mln zl ;)
  • Re: obstawianie wynikow Autor: ~Polo [94.254.145.*]
    Dobrze piszesz, ludzie którzy kupili na minusie przed zamknięciem dobrze zrobili. Rano się wiele osób rzuci na integera.
  • Re: obstawianie wynikow Autor: trzasker [89.70.48.*]
    http://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,338310
  • Re: obstawianie wynikow Autor: ~listonosz [89.76.8.*]
    nice .... jutro rakieta !!!!
  • Re: obstawianie wynikow Autor: ~RR [83.142.196.*]
    Tej rakiety to nie jestem pewien, inpost jednak zrobil odpis na zaniechana dzialalnosc blisko 15 mln, wiec ebitda skonsolidowana bedzie ujemna... dodtakowo dzis ktos sprzedawal a jak wiadomo zawsze sa lepiej poinformowani...
    jednak bedzie strata skonsolidowana czyli raczej spadek na otwarciu, jesli wiekszy niz 10% to warto rozwazyc kupno
  • Re: obstawianie wynikow Autor: ~ee [31.0.66.*]
    Specjalnie dla ciebie zrobia -10% ... smiechu warte
  • Re: obstawianie wynikow Autor: ~abc [83.6.57.*]
    duży wzrost przychodów cieszy :)
  • Re: obstawianie wynikow Autor: ~ma_racje [5.172.255.*]
    ewidentnie widac ze spolka jest w zainteresowaniu, pytanie tylko kogo, allegro, funduszy ktore kipily allegro, a moze nawet poczty polskiej, najbardziej perspektywiczny inpost jest nie do wziecia ale integr juz tak, Brzoska musi sie dobrze zastanowic bo jego 29% w integer moze okazac sie za malo aby dalej miec wplywy na firme integr, inpost - moga go wysadzic z siodla (a ja mysle ze juz sie to dzieje)
  • Re: obstawianie wynikow Autor: ~leo [78.11.161.*]
    już lecę stanę w kolejce , bo cholera zabraknie ,
    nie bierz tego świństwa więcej , bo to to tu wypisujesz to uszy więdną
  • Re: obstawianie wynikow Autor: ~Abc [31.0.69.*]
    Jaki jest sens w naganianiu na spadki? Chcesz kupic taniej? Czy po prostu Ci za to płacą?
  • Re: obstawianie wynikow Autor: ~Polo [94.254.145.*]
    To po co tu siedzisz koleżko?
[x]
INTEGERPL 0,04% 48,47 2017-05-24 16:49:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.