Od roku nasze panie sprzatajace ( Zosia ,Krysia i Marysia ) skupuja akcje . Codziennie od 5-ciu do 10-ciu. Jest nadzieja, ze wkrotce bedzie 13-stka i kupia wiecej -))))))))
A powaznie - Trzymajmy kciuki za wlasciciela ATP aby nie sprzedal swojego udzialu za grosze jakimi sa teraz notowania ATM-u.
A ja za to nie sprzedam. Siedzę tu pod dywidendę, bo z roku na rok miała być wyższa. W zeszłym roku wypłacili mi...ZERO ZŁOTYCH dywidendy, bo PRYWATNE MANAGERY Z MCI tak się ugadały. Zobaczymy czy również i w tym roku odbiorą mi pieniądze na wakacje w ciepłym kraju? hehe
Mnie ten zjazd cenowy nie rusza i spoglądam na wykres ATM z uśmiechem na twarzy chociaż jestem tu mocno "zainwestowany". Za grosze nie sprzedam...a co, niech mi odbiorą siłą.
A poważnie, a nawet zupełnie poważnie - czekam na dywidendę lub cenę 12,50.
Zdroworozsądkowa analiza: w zeszłym roku było wyżej niż teraz pomimo, że zyski zostały w spółce (nie było dywidendy), a do tego kolejne zyski z 3 kwartałów wyglądają obiecująco. Ktokolwiek sprzedaje teraz akcje to albo się panicznie boi, albo...gra na zwalenie kursu - takie jest moje zdanie.
Czy ktoś mi może pomóc zrozumieć o co chodzi w ostatnich raportach (włącznie z dzisiejszym)? Kto z imi się dogaduje, po co i jaka ma z tego wynikać dla kogokolwiek korzyść?
Pare miesiecy pozniej --------------------------------- Jest Lato '2017
MCI przejela ATM.
NOWE - STANOWISKO ZARZADU :-)))) CENA 20.37 PLN
Zarząd przeanalizował również publicznie dostępne informacje o aktualnych cenach rynkowych akcji wybranych porównywalnych spółek z sektora dostawców usług centrów danych oraz usług telekomunikacyjnych.
Stosownie do wymogów , Zarząd stwierdza, że jego zdaniem cena proponowana w wysokości 20,37 zł za akcję mieści się w zakresie cen, które odpowiadają wartości godziwej Spółki.