• Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~NewagoNowy [31.183.27.*]
    Byłoby miło gdyby...
    Pewien "piewca" potrafił czytać ze zrozumieniem, a jego adoratorzy (i jego alter ego) nauczyli się rozumieć otoczenie i rozpoznawać rzeczywistość. Niestety paranoiczne osobowości tkwią po uszy we własnych odchodach i raz ubzduraną teorią znaczą niczym pies fekaliami znaczna część przestrzeni publicznej. Nie interesowało mnie to gdyby owa przestrzeń ograniczona łańcuchem przynależałaby tylko i wyłącznie im. Słowem mowiąc gdyby była ich własnym grajdołem.
    Przytoczę tylko krótki fragment teorii pewnego osobnika posługującego się kilkoma nickami.

"NWZA Newag - zbycie zorganizowanej części przedsiębiorstwa"
    Pod tak zatytułowanym tekstem zamieścił on swe żale próbujac dopasować je po raz kolejny do swych chorobliwych teorii. Tym razem tekst brzmi tak:
    "Podjęcie uchwały w sprawie wyrażenia zgody na zbycie zorganizowanej części przedsiębiorstwa NEWAG S.A."
    I co na to powiecie zakłamani piewcy od uzasadniania mordowania kursu przy dobrych wynikach i uzasadniania wzrostów przy gooownianych wynikach? 
    Od początku chodziło o zebranie z rynku akcji aby przegłosować sprzedaż części firmy. 
    I co powiecie teraz ekonomiczne "wyksztaciuchy od rysowania tryndów"?
    A oto co można znaleźć na uzasadnienie tego co dla niego jest celowym działaniem, za co wielokrotnie mieszał z goownem zarząd, insaiderach, tłuste misie, analityków, etc. Powód zwołania NWZA jest banalny i całkiem słuszny, wystarczyło trochę poszukać, poczytać i zrozumieć. Oto co publikował nie tak dawno PAP.
    "Firmy będą mogły korzystać z większych ulg na działalność badawczo-rozwojową, a naukowcy więcej zyskają z komercjalizacji swoich wynalazków - to spodziewane skutki ustawy o innowacyjności, którą podpisał prezydent AD.
    Jak zaznaczył prezydent, nowa ustawa dotyczy "podniesienia poziomu innowacyjności, a tym samym - poprawy funkcjonowania polskiej gospodarki, poprawy funkcjonowania polskiej nauki i poprawy naszej pozycji na świecie, jeżeli chodzi o wydatki inwestycyjne w działalność i jej skutki o charakterze innowacyjnym"
    Ustawa przewiduje zniesienie od 1 stycznia 2017r. podatku dochodowego od własności intelektualnej wnoszone do spólki"

Szczególną uwagę zwracam na ostatnie zdanie.
    To jest dowód na umysłowe ograniczenie niektórych akcjonariuszy (dotyczy to nie tylko Newagu) spółek. Nie tylko nie potrafią czytać wyników finansowych bądź ich nie czytają (być może dlatego, że im po prostu przeszkadzają), ale także nie potrafią poszukać powodów do takiego a nie innego postępowania zarządu. Czyżby byli aż tak tepi, że tego nie zauważyli, czy też może walą kupę gdzie tylko się da działając na szkodę wizerunku spółki (świadomie lub nieświadomie)?
    Po lekturze projektu uchwały rodzi się oczywiście pytanie. Czy i co ew. kryje się za projektem ww. uchwały w przedmiocie zbliżającego się NWZA coś ponad to? Nie wiem. Wiem, że założenie Newag IP ma swe uzasadnienie, podobnie wydzielenie tej spółki i przekazanie do niej wszystkich składników mogących służyć optymalizacji płaconego podatku. Według mojej wiedzy Newag pozostanie spółką matką Newagu IP, a dzięki takiej operacji zwiększą się niektóre wskaźniki rentowności a przez to konkurencyjność firmy matki. Czy tak się stanie, czas pokaże. Wpływ na to ma wiele czynników związanych z działalnością spółki, a niekoniecznie od niej zależnych.
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~antysyf [31.0.70.*]
    Napisales o planach wobec Newag IP "wedlug mojej wiedzy". Czy masz wiedze, ktora mogla ustawic Cie w pozycji uprzywilejowanej w stosunku do innych akcjonariuszy? Skad wiedza o tym ,co ma byc dopiero opublikowane lub przedstawione na Walnym? No koles... Mamy Cie. Chyba sie wysypales publicznie.
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~NewagoNowy [31.183.27.*]
    Najbardziej przeraża mnie psie ujadanie.
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~gosc [188.146.78.*]
    To, że piszesz na zlecenie Newagu jest dla mnie oczywiste.
    Cierpliwie poczekam na cd wydarzeń.
    Pamiętam jak Jakubas biegał po telewizjach i opowiadał się za wyższym podatkiem dla bogatych, gdy w tym samym czasie odbywały się różne operacje finansowe na akcjach.
    Normalna technika odwrócenia uwagi.
    Pożyjemy...
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~antysyf [31.0.70.*]
    @gosc Masz racje.
    Pamietam, ze 4 lipca 2015 upchnieto akcje po 23,74 zl. Od tego czasu bylo tylko w dół Trend nigdy trwale sie nie odwrocil w czym pomogla rekomendacja wtajemniczonych, ktorych korporacja na poczatku 2015 zachecala do trzymania a sama upychala akcje. Miedzy innymi jakos nie widze powodu do kpin z ogranych uczciwych akcjonariuszy. Siedzicie w g... po uszy ekonomiczni wyksztalciuchy. Kierownictwo KNF juz zmienione. Pakiet kar za machinacje gieldowe tez niemal gotowy.
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~moby_dick [89.67.194.*]
    Tak, przyklaskuj 'dobrej zmianie' gdyż:

Analfabetyzm ekonomiczny społeczeństwa w końcu znalazł odzwierciedlenie we władzy
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.22.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~NewagoNowy [31.183.6.*]
    "Upchane" i to ciasno masz kilogramy groszku pod aluminiowym garnkiem, który nosisz zamiast głowy.
    Twe "rewelacje" mają tyle wspólnego z prawdą co obietnice kwoty wolnej od podatku "dobrej zmiany"
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~NewagoNowy [31.183.27.*]
    Oczywiście, że piszę na " zlecenie Newagu". Nawet z tak idiotycznymi tezami nie zamierzam polemizować. Powiem wiecej. Dam sie pokrajać za cesarza Jakubasa i arcyksięcia Konieczka i całą tą galicyjsko Nowo Sądecką ferajnę. Czy waszmość potrzebuje może rasowego kundla do obsrywania swojego grajdołka? Mam kilku na podorędziu.Jeden i ten sam podpisujcy się kilkoma nickami.
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~antysyf [31.0.36.*]
    No to ja mam takie głupie pytanie do NewagoNowego. Jak to sie stało, że były czlonek wladz spolki nie zauwazyl swietlanej przyszlosci Newagu i calkiem niedawno akcje sprzedal w cenie ponizej 11 zl? Przeciez jest popyt nawet od samego Pana Jakubasa i to w cenie powyżej 16 zł? Zbiorka pod Walne?
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~Jaruga [83.30.222.*]
    Są dwie opcje, albo został wydy.... przez Jakubasa, a teraz jest wrabiany w donos do CBA. Albo miał ich zwyczajnie dość. Chciał się uwolnić od tych finansowych kombinacji, nawet ze strata ale za cenę świetego spokoju. Kreatywne intrygi Newagu. NewagNowy co powiesz?
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Chyba żartujesz z pytaniem do NewagoNowego. Może jeszcze zapytasz moby_dick-a, aby skomentował cynicznie, w świetle ostatnich doniesień, "analfabetyzmem ekonomiczny", który rzekomo sięgnął władzy. A sprawa jest bardzo poważna i sięga przełomu roku 2013/2014. Być może ktoś wie, że szykuje się ciekawa księgowość (np.: bardzo wysokie koszty obniżające zysk netto) przed publikacją wyników, dlatego nie wytrzymał i puścił farbę. Moment donosu, przed publikacją wyników rocznych jest bardzo interesujący. Czas pokaże, ale popatrzmy chwilę w przeszłość. Chyba jednak warto:
    1) zbadać koszty firmy matki generowane przez spółki - córki i podwykonawców oraz, co ważne, politykę kadrową (zwolnień z odprawami i ponownych zatrudnień), w kontekście wpływu na wynik i dywidendę,
    2) skrosować rachunki firmowe, maklerskie i prywatne głównych graczy, w celu zbadania ewentualnych optymalizacji podatkowych,
    3) sprawdzić idąc tropem Obserwatora, czy OFE i TFI nie dokonywało transakcji na Newagu szkodzących interesom swoich udziałowców, zarazem zaniżających kurs spółki Newag.

Wasz "analfabeta ekonomiczny", ignorant AT. PS C/WK 2,00, C/Z tylko odrobinę powyżej 15.
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~NewagoNowy [31.183.6.*]
    Popatrz i znów ten wstrętny Jakubas lata do mediów i opowiada. Prawda jakie to straszne rzeczy wygaduje? Podczas gdy wielu twierdziło i twierdzi, że Jakubas dogadał się z mitycznym obcym i masowo wyprzedaje swoj pakiet dołując przy okazji cenę, ponownie mamy jego wypowiedź. Pewnie znów odwraca uwagę? Ach ten wstrętny zarząd, ci insaiderzy, analitycy od siedmiu boleści, ludzie-słupy i na dokładkę bezczelny Jakubas.
    http://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/newag-planuje-150-mln-zl-inwestycji-w-ciagu-5,178,0,2210226.html
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~www [193.169.19.*]
    Z którego BM piszesz ?
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~antysyf [31.0.36.*]
    Przyznal sie, ze sprzedal i odkupił. Artykul z takim oswiadczeniem byl po naszych wpisach. Wiec siedz cicho pseudo insiderze. Przed kluczowym Walnym obiecanki siegna zenitu. Wszystko obiecają aby tylko nikt nie zablokowal uchwaly.
    Zdecyduj wreszcie czy jestem inseiderem czy pseudo inseiderem. Może tłustym misiem, albo lepiej słupem. Pracuje w Newagu czy dla Newagu, a może w BM? Tylko którym? Daj się ponieść fantazji, dalej gloś swe fantasmagorie. Fakty są zbyt proste i wręcz banalne wobec gloszonych bredni. Daj upust swej "wiedzy" i bujnej wyobraźni. Tylko nie zapomnij połączyć opadów śniegu z kłopotami firm Jakubasa i mojego w tym udziału.
    Przyznal sie, ze sprzedal i odkupił. 
    Taa.Sprzedał tanio, kupIł drogo. Mówiąc słowem zrobił "interes" życia, coś na wzór autora tej sensacji.
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Dnia 2016-12-01 o godz. 14:30 ~NewagoNowy napisał(a):
    > Taa.Sprzedał tanio, kupIł drogo....

@NewagoNowy
    Zechcij siegnąć pamięcią nieco dalej i zauważ, że proste transakcje sprzedał - kupił to bajka dla grzecznych, naiwnych dzieci opowiadana przez wytrawnych macherów. Mnie nie interesują czyjeś pieniądze. Wyraźnie i wielokrotnie pisałem, że jak np. Pan Jakubas kiedyś zainwestował w trupa i zaryzykował, to jego sprawa jak zarabia i dyskontuje swoje zaangażowanie. Tylko mnie interesuje FAIR PLAY, bo nam obiecywano tu "góry złota" upychając akcje po 19 zł, a nawet 1 zł dywidendy za rok 2015. Tak jest w prospekcie emisyjnym. 70% zysku netto = ok. 1 zł. A nie tylko Pan Jakubas spośród insiderów miał akcje.
    Odświeżam pamieć lobbyście o nicku NewagoNowy:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/NEWAG-S-A-Informacja-o-transakcjach-na-akcjach-Spolki-7269084.html
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/NEWAG-S-A-Informacja-o-transakcjach-na-akcjach-Spolki-7268894.html
    itd. Jest tego wiecej.
    A tak na koniec lobysto NewagoNowy, zauważ, że ulicy sprzedawano akcje po 19 zł wywołując sztuczne ograniczenie podaży, poprzez wycofanie 2 mln akcji w trakcie zapisów na akcje. Czy lobbysta NewagoNowy już zapomniał? Są tacy, którzy to doskonale pamiętają i w odpowiednim czasie przypomną. Co powiesz na krosowania transakcji na kontach prywatnych i podmiotów zależnych. Wtedy okaże się ile w opowieściach NewagoNowego poświecenia, a ile optymalizacji podatkowej.
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~NewagoNowy [188.146.15.*]
    Gdybym chciał czytać same prospekty emitentów tkwilbym w całkowicie innej epoce. To, że tobie zachciało się kupić po 19 nie jest złem. Miałeś szansę sprzedać po 22 i więcej złoty. Dlaczego tego nie zrobiłeś? Odp jest prosta. Bo byłeś chciwy i liczyłeś, że ożenisz je po 70 zł komuś bardziej naiwnemu niż ty. Szczerze wierzyłeś w historie ktorą sam pisałeś.Tak było, bo taką miałeś swego czasu wyobraźnię (i masz ja do dzisiaj).Tu na tym forum roztaczaleś ponad rok temu i teraz też roztaczasz idiotyczne wizje. Nie przeszkadzało ci to, że większość jest niespójna logicznie. Wielu próbowało hamować twe zapędy ( także i ja ) wskazując na nierealność tych fantazji. Gdy wizję świetlnej przyszłości zawiodły zacząleś snuć wizje zamachowcow stojacych podobno za nieczystą grą. I tak pisałeś brednie o tłustych misiach, insiaderach, słupach etc. Bylo tego mnostwo. Można sprawdzić. Żadne twe uzurpowane i szeroko opisywane propagandowe działania nie zakończyły sie sukcesem. Przypomnę, że składałes rzekomo doniesienia do KNF, byleś nawet w tych sprawach w Brukseli. Już raz zadałem ci pytanie o efekty skladania tych donosów. Nie odpowiedziałeś. Nie tak dawno podburzałeś do skladania zawiadomień o rzekomo licznych nieprawidłowościach mających miejsce w Newagu , o ruchach i niecnych zamiarach czlonkow jego zarzadu oraz RN etc. Postulowałeś konieczność prześwietlenia kont ludziom mającym akcje spółki. Liczne próby zciągnięcia na ziemię tych twoich wynurzeń skutkowały stekiem epitetów i sformułowań jakimi obsypywałeś swych interlokutorów. Do tego wielokrotnie posługiwałeś się kilkoma nickami na tym forum. W ten sposób zadawałeś pytania, po to aby po chwili samemu na nie odpowiadać i prowadzić idiotyczne dyskusję. Z kim? Z samym sobą. Sprawę ponad rok temu udowodniłem. Nie dziw się zatem, gdy opisując twoje głupawe i wyimaginowane sPiSki ktoś mówi o twym analfabetyźmmie ekonomicznym. Ma ku temu powody. Ja zresztą uważam podobnie. Powiem więcej. Na giełdę powinni być wpuszczani ludzie legitymujący się minimalnym pojęciem o jej mechanizmach i mechanizmach w gospodarce. Niestety dla takich jak ty winny być stosowane ograniczenia. Tak jak w kinie, nie każdy może obejrzeć film, bo ten zawiera treści, których nie zrozumie lub stanowić one będą dla niego zbyt dużą traumę. Już o tym pisałem. Przypomnę zatem raz jeszcze. Wulgarny napis na drewnianym płocie określający kobieca cześć ciała nie powinno się brać na serio. Długo po tym drzazgi w wuju mogą być koszmarem dla tych którym przyszło nie liczyć się z otaczającą rzeczywistością.
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~www [193.169.19.*]
    Chcesz segregacji giełdowej ? Kim ty jesteś ? Lepszym sortem ?
    Niedojrzałych psychicznie i emocjonalnie osób nie powinno się dopuszczać do wielu miejsc. Przykład seansu filmowego funkcjonował i funkcjonuje. Prawa jazdy także nie uzyskuje się na życzenie. Ale o tym trzeba wiedzieć, a nie ujadać coś o segregacji.
    @NewagoNowy
    Zarzucasz chciwość np mojej osobie, że nie sprzedałem po 22, a nie dziwi Cię, ze np. Pan Jakubas też nie chciał sprzedać firmy teraz (chociaż kupił znacznie taniej niż po 19 zł), bo liczy na przyszłość? Gdzie Twoja logika. W kolejnym wpisie zarzucasz komuś brak dojrzałości emocjonalnej. To bardzo ciekawe, w psychologii nazywa się to projekcją.
    Dlatego zastanawiam się, skad Twója wściekłość i chyba wiem. Ty w ogóle nie rozumiesz znaczenia słów: właściciel i uczciwość
    Ad.1. współwłaścicielem firmy Newag jest każdy akcjonariusz, i nie ma lepszych i gorszych. Nie ma tez obowiązku szybkiej sprzedaży akcji. Ja zainwestowałem na długi termin, co nie przeszkadza mi zauważać nieprawidłowości wynikających z inside tradingu.
    Ad.2. co to jest uczciwość, najwyraźniej przekracza Twoje zdolności poznawcze, bo chyba żyjesz w świecie cwaniaków, gardzących innymi ludźmi. Sam nami gardzisz. Co więcej, najwyraźniej sprawia Ci to satysfakcję. Analizując Twoje wpisy dochodzę do wniosku, że nie masz nawet zdolności honorowej aby mnie obrazić. Dlatego się nie gniewam.

Z jednym się we pełni zgodzę KNF i OLAF działają zbyt wolno. Ale bądź spokojny, to kwestia czasu. W innych sprawach zajęło mi to nawet 6 lat. Dlatego swoje kpiny schowaj w kieszeń, bo nawet lobbyści wielkich firm nie dostają tam informacji o toczących się postępowaniach. A jeśli masz coś na sumieniu, to wiesz... tym bardziej radzę, abyś milczał teraz.

Lepiej skup się na analizie rynku, bo to akurat Ci wychodziło.

I znów sufit runął? Napisz coś na temat teraźniejszych zjazdów. Może jakieś brednie nt. źle złożonego zlecenia. Gawiedź (www) już coś sugeruje. Trzeba tylko pociągnąć temat i ogłosić światu, że to "szulernia" rozpaliła zapał do zakupów. Zapytaj tylko dlaczego nie "ustawiają" zleceń na zakup. Wspomniany towarzysz rozpaczał, że nie było go we właściwym momencie przy klawiaturze. Cena po jakiej życzył sobie robić zakupy wpierw mu odjechała, ale w tej chwili śmiało może się "ustawiać". Tylko niech nie przegapi gamoń swej kolejnej okazji.
    Możesz mnie wyzywać od gawiedzi, może zakrzyczysz własną indolencję. Powiem ci tyle, że koniec korekty w poniedziałek, na poziomie ok. 15,50zł. Nie ty kierujesz kursem, pozostaje ci tylko opluwać innych, lepiej więc wypuść muchy z nosa.
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~jakub [83.26.34.*]
    newagnowy wyloguj. wszyscy wiedzą, że piszesz na zlecenie Newagu.
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~AS [80.54.46.*]
    A jeśli masz coś na sumieniu, to wiesz... tym bardziej radzę, abyś milczał teraz.

Bo? Zablokujesz go na Facebooku?
    Co powiesz na ostatnie wzrosty w kontekście piramidalnych głupot "inwestycyjnych" jakie raczyłeś tu wypisywać tylko w ciągu ostatniego miesiąca? Każdy średnio-zainteresowany może ku przerażeniu odszukać te wpisy.
    Nie przytykam, mam tylko nadzieję, że jak ktoś chce, to może się dużo nauczyć z tej sytuacji .
    Rozumiem, że ostatnie wzrosty zgłosisz do KNF bo raport to kitu, wcześniej przesunęli jego publikacje - też do kitu.
    Jeden z Twoich klakierów założył nawet stosowny temat, choć do dziś pewnie siedzi z kciukiem w nosie jak Rynek mu odfrunął następnego dnia :)) Mało tego, ciągle ROŚNIE (!?) = szulernia.

Masz świadomość, że jest wielu, którzy nie wytrzymali ciśnienia i sprzedali na dnie ze stratą, tylko po to, aby zobaczyć jak kurs nagle odfruwa w tempie nie widzianym od dawna ?
    Ogarniasz w ogóle co się dzieje, czy zaraz znowu odpowie Ci "antysyf" :)))) ?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.54.46.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~AS [80.54.46.*]

Czy moderujący forum może wytłumaczyć powód usunięcia mojego ostatniego wpisu, w którym to zamieściłem podsumowanie sytuacji, jaka rozegrała się w ostatnich miesiącach + odniesienie się do wcześniejszych dyskusji/spekulacji gdzie kurs może zawędrować?
    Zrobiłem to polemizując z ostatnim wpisem kolegi Newag_Nowy

- nie było tam prognozy dot. zachowania się kursu, a tym samym żadnego "naganiania" o którym bredzi tu od 2 lat jeden z panów, używający kilku kont
    - nikogo nie obrażałem, poza jedną uszczypliwością, która była żartem w porównaniu z tym, co się tu wypisuje na porządku dziennym
    - znalazło się kilka przemyśleń, które w podobnej formie w odniesieniu do tego typu analiz innych spółek, można znaleźć na sponsorowanych jak i niesponsorowanych portalach i są chlebem powszednim, mającym walor edukacyjny i służą wyciąganiu wniosków

Rozumiem, że moderatorzy tutaj są przede-wszystkim zainteresowani dyskusją pt. "jedziemy, właśnie kupiłem pakiet na urodziny, buahah, tłuste misie vs Chiny " ?

Jeśli tak, to bardzo dziękuję i życzę powodzenia w "moderowaniu" :))
    @NewagoNowy
    Skoro podobno Ty umiesz czytać ze zrozumieniem, to w kontekście ostatnich nowości medialnych, przesyłam Ci link, mam nadzieję, dający Ci do myślenia. Aha ze szczególnymi pozdrowieniami osobistymi...
    https://cba.gov.pl/pl/newsy-serwisu-antykorup/647,OLAF-Europejski-Urzad-ds-Przeciwdzial-Naduzyciom.html

• Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~Oli [83.26.28.*]
    Czyżby OLAF był w Pesie? 
    Poszły przecież grube donosy z Newagu.
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~antysyf [31.0.33.*]
    http://m.niezalezna.pl/97128-drzyjcie-biale-kolnierzyki
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~antycośtam [188.146.134.*]
    Przez ciekawość zajrzałem a tam news z 10.01.2011
    Suchar nad suchary. Jakoś nie dziwię się Newagonowemu który nawet nie chce tego komentować.
    Jeśli tyle pary poświęciłeś żeby zadać cios warto byłoby abyś zastanowił się z kim lub z czym walczysz i jakimi argumentami dysponujesz.
    Ps. Znałem kiedyś pewnego Olafa z Gdyni. Spoko gość i przyp...ić potrafił.
  • Re: Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, PPP wie co było i co będzie. Autor: ~Ech [46.215.228.*]
    @antycostam, ty chcesz pomóc czy komuś innemu grozisz?
[x]
NEWAG -1,13% 87,80 2025-10-21 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.