Dnia 2016-11-28 o godz. 11:40 ~Inwestor napisał(a): > Sądzę, że samych dobrych, spółka ostatnimi czasy ma sie tak dobrze, ze nie moze byc inaczej :)
A może(nie zapeszać) wszyscy nie mają racji/Nadzieje rozbudzone na duże zyski/a ja mówię NIECH BĘDĄ POWTARZALNE! Czyli takie jak w poprzednich kwartałach :))
Dnia 2016-11-28 o godz. 17:10 ~badyl85 napisał(a): > zaliczka 0,85 zł będzie wypłacana w kilku transzach do końca 2017 r. zgodnie z treścią Uchwały. Pzdr.
Na samą zaliczkę w kilku transzach trzeba czekać rok trochę dziwna sprawa śmierdzi mi to pewnie brutto ta zaliczka to do łapy z 60groni podzielone na kilka transz to naprawdę brzmi bardzo żle obym się mylił pzdr Miecio
Moje pytanie do tych co piszą że coś wiedzą ? dywidenda czy zaliczka ? - nikt nie wie ciekawe jesli 21 12. nabędziesz prawa do tych 0,85 zł dywidendo - zaliczka to następnie na sesji 22 12. odcięte zostanie od ceny akcji 0,85 zł to nowa cena akcji ? od 0,85 zł zapłacisz podatek 19% -0,16 zł to teoretycznie zostanie ci 0,69 zł na ktore musisz w całości czekać do końca 2017r PROSZĘ MI NAPISAĆ KTO TU MA ZYSK ? z tej zasranej dywidendy , mogę napisać więcej alle to na teraz proszę mi rozjaśnić
Widzę że w naszym narodzie to nawet dywidenda (jaka i w jakiej formie by nie była) postrzega jest jako dramat. Ale co tu się dziwić. Zapis nt dywidendy jest tak skonstruowany że można go interpretować na dwa sposoby. Dlatego wystarczy poczekać a nie się irytować. Ważniejsze są wyniki i ich powtarzalność. Chyba że się weszło pod wypłate a no to rozumiem irytację.
Do "Rex" -
A niby czemu trzeba czekac do końca 2017!!!!? Chyba ci sie pomyliło z 2016. Żeby długo nie wyjaćniać -, scenariusz może byc taki jak np. na ACTION - poszukaj sobie co tam sie działo jakies miesiac temu gdy wypłacono dośc sporą dywidendę, a pomimo tego kurs zaraz po odcieciu wystrzelił i był wyższy niż przed .
Do "Rex"-
Rozumiesz teraz?? Np. na ACTION ci którzy mieli akcje w chwili odcięcia dywidendy zarobili podwójnie - na dywidendzie i na wzroście akcji !!!!
Podałem tylko taki przykład. Zwykle spółki po odcięciu dywidendy idą w górę; teraz wystarczy że pójdzie do góry o 3,2% i już jestes na plusie z podatkiem.