Daj luz człowieku, idz napij się piwa , patrząc po godz. wpisów siedzisz non- stop, płacąc ci po 1 zł za godz. powinieneś być bogaty bez inwestycji , poza tym piszesz ciągle to samo, w innym wydaniu i do innych słuchaczy ,,,,,ale to już było,,,
a toś mnie rozbawił przy porannej kawie... sam piszesz wciąż to samo o mnie... irytuję cię? to mnie ignoruj - proste! nie męcz się czytaniem tego, co piszę, skoro to tak trudne lub bolesne dla ciebie... nie moja wina, że data spada...
chłopcze, nie pouczaj innych, tylko sam sie weź za naukę, a zwłaszcza ogarnij temat wykresów i trendów, bo tylko kompromitujesz się w tym zakresie... nawet nie rozumiesz tego, co sam pisałeś - że z trendem się nie walczy... i właśnie w ostatnich miałeś tego kolejne lekcje...
marudzisz o mnie, bo z sensem o spółce nie potrafisz pisać...
nie wyszło na twoje, więc podkuliłeś ogon i cicho siedziałeś w norze, by w końcu wyjść z niej i powypłakiwać się na wykresa...
nie licz na współczucie...
a luz to tobie jest potrzebny, bo pewnie wczorajsze 2,02 na close zabolało? zwłaszcza, ze znów okazało się, ze to wykres miał rację, a nie marudny ynwestorek od zmiany trendu...
narzekaj sobie na mnie, ile chcesz, tyle twojego... mnie twe posty rozbawiają, ty z moimi masz problem, skoro tak płaczliwie lub agresywnie reagujesz... ale to twój problem...
Benek skompromitowales się całkowicie ogłaszając zmianę trendu po jednodniowe odbitce.
Frustrujesz się i bijesz na ślepo w wykresa, który po prostu opisuje dokładnie co się dzieje i co każdy zorientowany obserwator widzi.
Dnia 2016-11-19 o godz. 09:52 ~Skarmiony napisał(a): > Benek skompromitowales się całkowicie ogłaszając zmianę trendu po jednodniowe odbitce. > > Frustrujesz się i bijesz na ślepo w wykresa, który po prostu opisuje dokładnie co się dzieje i co każdy zorientowany obserwator widzi.
Dzięki za zrozumienie...
Myślę, ze teraz inwestorzy na gpw bedą jeszcze bardziej wstrzemięźliwi z tego powodu: http://wyborcza.biz/biznes/1,147880,20995957,kolejny-spor-w-rzadzie-resort-pracy-ma-apetyt-na-reszte-pieniedzy.html#BoxBizLink
No z tym sie zgodze Panie wykres ale ubiorek ponizej 2.10 to Hugo Boss wsrod wielu sklepów z lumpeksem... akumulacja papierka. Choc BZWBK dal rekomendacje trzymaj 2.20... raczej cos wiedza... za jakis czas ING da rekomendacje bardziej zblizona do realizmu... ABC data to nie jest spolka na sekunde...choc czesto sie tutaj tak gra... przyjdzie co do czego i bedzie jak na Echo. Stad obserwujemy i jak ktos chce to wchodzi a jak ktos chxe zwalac kurs to z checia postawie koszyczki gdzie tam
Dnia 2016-11-21 o godz. 17:27 ~PrawdaPolska napisał(a): > No z tym sie zgodze Panie wykres ale ubiorek ponizej 2.10 to Hugo Boss wsrod wielu sklepów z lumpeksem... akumulacja papierka. Choc BZWBK dal rekomendacje trzymaj 2.20... raczej cos wiedza... za jakis czas ING da rekomendacje bardziej zblizona do realizmu... ABC data to nie jest spolka na sekunde...choc czesto sie tutaj tak gra... przyjdzie co do czego i bedzie jak na Echo. Stad obserwujemy i jak ktos chce to wchodzi a jak ktos chxe zwalac kurs to z checia postawie koszyczki gdzie tam
Nie. Mamy całkowicie odmienną ocenę spółki. Nie ma wciąż popytu i dla rynku spółka wciąż jest jeśli nie za droga, to przynajmniej za ryzykowna i nieatrakcyjna w stosunku do ryzyka (VAT). Analitycy moga sobie dawać różne rekomendacje, ale od 4 lat żadna z nich nie sprawdziła się. I wątpię, czy "coś wiedzą". Wiedzą tyle, co inni. Czyli nic specjalnego. A czy ING lub ktokolwiek da rekomendację? być może. I właśnie z powodu tego tego "być może" - takie gdybanie nie ma teraz żadnego znaczenia. Wróżenie z fusów i takie tam zabawy bez znaczenia. Data nie jest spólką na sekundę - wielu tak kiedyś myślało i zjechało po wieloletnim czekaniu na dzisiejszy poziom. A jak, nie daj Boze, zacznie się wyprzedaż fundów, to smutno dopiero będzie. I nie widzę, by tu ktoś grywał "na sekundę". Ci, co tak próbowali, zostali poubierani i czekają lub szybko wyszli tnąc straty.
Podobnie z pisaniem życzeniowym "Jak przyjdzie co do czego" - niby kiedy i do czego ma przyjść i kiedy/... Piszesz tak już od wielu tygodni i wciąż tylko spadki. Oczekiwanie, ze będzie jak Echo - myślenie życzeniowe, którym niektórzy tu zyją trzeci rok... Ale można tak sobie gdybać. I kiedyś może trafisz ze swym zaklinaniem rzeczywistości...
Tu nikt od dawna nie zwala kursu, a chętnych do podstawiania koszyków wciąż nie widać. dziś był spory wolumen, a kurs zabetonowany w okolicy 2,02. Bo tej porannej podbitki pod późniejsze wywalanie nie traktuję poważnie - to tutaj stała zagrywka wywalającego...
na półce 2,00 stoi kilkunastu leszczy z jakiejś piaskownicowej spółdzielni, gdzie jedenastu chętnych chce kupić trzynaście kilo akcji, czyli trochę ponad kilo na głowę...
To ma być akumulacja? Nie. To jest wciąż to samo robienie w puzon pozostałych drobnych, by ich ograć i wywalić, zanim inni przystąpią do wywalenia, co juz nieraz miało miejsce.
Tez trafnie zauwazyles... kurs zchodzi coraz nizej... tylko zastanawiajace sa dosc spore objecie akcji na kursie w okolicach 2.08 jakies pare miesiecy temu... jestem pewien ze nie udalo sie uplynnic calosci powyzej tak duzego pakietu! tez ogladam caly arkusz caly czas... za spolka przemawiaja sukcesy, o ktorych nawet bez sensu jest wspominac bo osiagniecia sa sukcesami. Nie mam zamiaru wróżyć z fusów gdzie jest dołek w 2016. Jednak stale i monotonnie bede twierdzil ze spolka jest wartosciowa, taki obraz przynajmniej ukazuja. A ze kurs tak nisko? Byc moze taka strategia MCI glownego akcjonariusza... mamy sentyment na rynku stad wycena kursu jest odzwierciedleniem ogolnego stanu GPW...przypuszczenie...spolka fajna i nawet telefon kupilem od ich klientow...aby choc pare zlotowek wrzucic im do raportu...mam nadzieje ze klienci Abcdaty placa bo ja im place odrazu...:). A pitoleniem prosze sie nie przejmuj... dobrze posluchac kazdej strony!
Dnia 2016-11-21 o godz. 21:36 ~PrawdaPolska napisał(a): > Tez trafnie zauwazyles... kurs zchodzi coraz nizej... tylko zastanawiajace sa dosc spore objecie akcji na kursie w okolicach 2.08 jakies pare miesiecy temu... jestem pewien ze nie udalo sie uplynnic calosci powyzej tak duzego pakietu! tez ogladam caly arkusz caly czas... za spolka przemawiaja sukcesy, o ktorych nawet bez sensu jest wspominac bo osiagniecia sa sukcesami. Nie mam zamiaru wróżyć z fusów gdzie jest dołek w 2016. Jednak stale i monotonnie bede twierdzil ze spolka jest wartosciowa, taki obraz przynajmniej ukazuja. A ze kurs tak nisko? Byc moze taka strategia MCI glownego akcjonariusza... mamy sentyment na rynku stad wycena kursu jest odzwierciedleniem ogolnego stanu GPW...przypuszczenie...spolka fajna i nawet telefon kupilem od ich klientow...aby choc pare zlotowek wrzucic im do raportu...mam nadzieje ze klienci Abcdaty placa bo ja im place odrazu...:). A pitoleniem prosze sie nie przejmuj... dobrze posluchac kazdej strony!
mylisz przemielenie makulatury na zabetonowanym kursie, gdzie nawet groszowej róznicy nie było, z objęciem akcji... to były sesje ze sztucznym megawolumenem dla zwabiania naiwnych i robieniem w puzon nawet anlityków, którzy z doskoku opisują datę... no i od dawna nie ma żadnego infa o zmianach w akcjonariacie, więc tylko drobnica i podprogowi kombinują, by jak najmniej stracić twoja opinia o spółce - jest twoja, ja pozostaje przy swojej a co do strategii głównego akcjonariusza... - chciałbym zobaczyć choć jeden niepodważalny dowód obecnie, ze w ogóle mci realizuje jakąkolwiek strategie wobec daty...
na razie mci ma problem sam ze sobą, śmiesznoskupami, dywidendami, których nie ma, i takie tam...
Sztuczny megawolumem...ktos sprzedal ktos kupil nawet jak sie znali to ten co wzial ma milion akcji na stracie...nie wprowadzaj zamieszania... przewalili ok... grunt zeby nie ze swojego konta na swoje konto bo za prokurator...zmiana w akcjonariacie kosztuje ( nie tylko zlotowki ale i PR...( przeczytaj ze zrozumieniem slowo PR). MCI ma przerwe do grudnia ... cos wykombinuja juz za Brastera sie wzieli...a po za tym z reszta chyba zdajemy sobie sprawe ze co do ABCdaty to jezt ich wizytowka jak buduje sie biznes... sadze ze dla MCI nie do konca liczy kurs ABCdaty...zrobili kawal dobrej pracy i teraz spijaja smietanke...i zaczynaja byc rozpoznawani nie tylko na Polskim Grajdole...ale dzieki za sceptycyzm to jest nieodzowne!
Dnia 2016-11-21 o godz. 22:28 ~PrawdaPolska napisał(a): > Sztuczny megawolumem...ktos sprzedal ktos kupil nawet jak sie znali to ten co wzial ma milion akcji na stracie...nie wprowadzaj zamieszania... przewalili ok... grunt zeby nie ze swojego konta na swoje konto bo za prokurator...zmiana w akcjonariacie kosztuje ( nie tylko zlotowki ale i PR...( przeczytaj ze zrozumieniem slowo PR). MCI ma przerwe do grudnia ... cos wykombinuja juz za Brastera sie wzieli...a po za tym z reszta chyba zdajemy sobie sprawe ze co do ABCdaty to jezt ich wizytowka jak buduje sie biznes... sadze ze dla MCI nie do konca liczy kurs ABCdaty...zrobili kawal dobrej pracy i teraz spijaja smietanke...i zaczynaja byc rozpoznawani nie tylko na Polskim Grajdole...ale dzieki za sceptycyzm to jest nieodzowne!
to ty nie wprowadzaj zamieszania wcale nie musiało być "ktoś sprzedał, ktoś kupił", bo tym ktosiem po obu stronach mógł być ten sam gracz, zwłaszcza, ze po tych sesjach na mega wolumenach nie było ani razu zadnego info o zmianach w akcjonariacie, a drobni tego nie przemielili
wg mnie mci jest tu ciężkim garbem dla daty, która tylko na tym traci traci na tym, ze mci datę nieustannie doi z kasy a jeśli prawdą ma być, ze data jest wizytówką biznesu mci, to nie dziwię się, ze kurs mci jest teraz tam, gdzie jest
reszta twego postu to już tylko znów twe subiektywne oceny spólki... ja zostaje przy swoich