• Arkusz Autor: ~jason [83.10.109.*]
    W tej chwili jest w arkuszu zleceń coś na 5000 sztuk. Hehe, czyli jakby komuś się zachciało sprzedać 5000 akcji, to znowu zdołuje kurs na 1 zł. Nikt nie chce tej perełki... Jak to możliwe? Wiadomo, można różne paranoiczne teorie spiskowe sobie wymyślić, ale w życiu często prawdziwe są te najprostsze, logiczne wyjaśnienia. W przypadku Peixinu najbardziej optymistyczny (albo pesymistyczny, zależnie od punktu widzenia) jest fakt, że jak zwykle rynek od początku "wiedział", prawidłowo ocenił rozwój sytuacji na chińskiej perełce, pomimo tego, że marzyciele i naiwniacy chcieliby, by rynek się mylił, kiedy im się tak spodoba :)
  • Re: Arkusz Autor: ~tożeidiot [88.156.158.*]
    ...nic nie zrozumiałem.
  • Re: Arkusz Autor: ~xyz [89.67.132.*]
    To twoja strata przekaz jest prosty ta spółka to zwykłe ścierwo
  • Re: Arkusz Autor: ~spokojny [78.8.148.*]
    taki scenariusz przewidujecie? A może chcecie jeszcze taniej kupić i przeskoczyć na Peixin? Ha ha zaraz poleje się fala krytyki...

Napiszę, tylko jedno... na Peixinie NIE MA OFE :) Kto mądry wie o co chodzi ;)
  • Re: Arkusz Autor: ~re [88.156.116.*]
    pytanie kto i w jakim celu wprowadził to_to (PEXIN) na GPW?
  • Re: Arkusz Autor: ~Gregs [89.76.69.*]
    Dnia 2016-11-18 o godz. 16:13 ~re napisał(a):
    > pytanie kto i w jakim celu wprowadził to_to (PEXIN) na GPW?

Zadam pytanie ogólniejsze.
    Jaki jest sens istnienia WGPW jeżeli są zakusy na kolejną grabież OFE, a zachodni kapitał odwraca się od tego bagienka.
  • Re: Arkusz Autor: ~spokojny [157.25.180.*]
    jest taka prawda, ze jak rypnie OFE, a rypnie... co już wiedziałem z 2 mc temu. To taki Peixin może być jedyną alternatywą w tym bajzlu, bo polski bajzel się go nie ima.. a jakiekolwiek pozytywne informacje mogą tu diametralnie zmienić sytuację. Dlatego jestem na tej spółce.

I myślę obecnie na zamknięciu pozycji na innych spółkach i to jest dramat, np. na jednej mam zysk 20% i perspektywa jest na kolejne 100%, ale tam pełno OFE... i co robić...

na Peixinie widać jednak cały czas próby zbierania, przy bardzo małym obrocie... zejdzie do 2,3 i zaraz pojawiają się oferty o 1 lub 2 grosze wyżej, żeby ktoś zrzucił te 100-300 szt.
  • Re: Arkusz Autor: ~xyz [89.67.132.*]
    Dnia 2016-11-18 o godz. 18:34 ~spokojny napisał(a):
    > jest taka prawda, ze jak rypnie OFE, a rypnie... co już wiedziałem z 2 mc temu. To taki Peixin może być jedyną alternatywą w tym bajzlu, bo polski bajzel się go nie ima.. a jakiekolwiek pozytywne informacje mogą tu diametralnie zmienić sytuację. Dlatego jestem na tej spółce.
    >
    > I myślę obecnie na zamknięciu pozycji na innych spółkach i to jest dramat, np. na jednej mam zysk 20% i perspektywa jest na kolejne 100%, ale tam pełno OFE... i co robić...
    >
    > na Peixinie widać jednak cały czas próby zbierania, przy bardzo małym obrocie... zejdzie do 2,3 i zaraz pojawiają się oferty o 1 lub 2 grosze wyżej, żeby ktoś zrzucił te 100-300 szt.

Jak czytam takie zwierzenia : > I myślę obecnie na zamknięciu pozycji na innych spółkach i to jest dramat, np. na jednej mam zysk 20% i perspektywa jest na kolejne 100%, ale tam pełno OFE... i co robić... to po prostu wymiękam.
    Zrób najlepiej kupe i przestań smęcić i zachwalać tego gniota.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.160.154.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Arkusz Autor: ~Gregs [89.76.69.*]
    Dnia 2016-11-18 o godz. 23:57 ~xyz napisał(a):

> Jak czytam takie zwierzenia : > I myślę obecnie na zamknięciu pozycji na innych spółkach i to jest dramat, np. na jednej mam zysk 20% i perspektywa jest na kolejne 100%, ale tam pełno OFE... i co robić... to po prostu wymiękam.
    > Zrób najlepiej kupe i przestań smęcić i zachwalać tego gniota.

Wypowiedź "wybitnie merytoryczna". Godna zakompleksionego naganiacza.
    Jak niema argumentów, to się innych opluwa. Brawo, brawo. Mam wrażenie, że słucham "dobrej zmiany".
    Wreszcie może odpowiesz?

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-jak-w-polskim-filmie,22286013.html
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-jak-w-polskim-filmie,22293397.html

[x]
PEIXIN 0,00% 1,02 2019-04-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.