tak bo _ Kupuj plotki ,sprzedawaj fakty_ mądre powiedzenie. Dolar bije rekordy czy dobije solara mam nadzieje ze nie bo chcialbym te akcje puscic duzo wyzej. W koncu musi przyjsc regresja do sredniej rynek lyknal mowe Yellen o podwyzce stop ,wie ze wzrosty nie beda wieczne.
Swoja droga jakie powody ma Quercus zeby kupowac dla mnie to niewiadoma.
i dostal po czapce.Jeden kupmen nie wystarczy,musi przyjść poprawa na przepływach w firmie.Inaczej te kupno będzie wykorzystywane do pozbycia się akcji dzisiaj to ladnie widać.Wzrosty=zyski. Można stawiac pewne sprawy na glowie jak wprzypadku Jsw ale na krótko.
Myślałem o tym. W grudniu do wczoraj zmieniło właściciela ponad 0,5 miliona akcji. to jest ok. 1,67% wszystkich akcji. Może kupiec nie skupuje dalej bo nie chce się na razie ujawniać ???
Jest obiegowa nazwa na takie transakcje -Przerzucanie z wora do wora.Wsparcie 1,23 zbieraja -opor 1,30 wyrzucają. Wyglada jak transakcja miedzy dwoma podmiotami,ceny ustalone.Mnie bardziej interesuje to kto Oddaje.Tak czy owak bez poprawy wynikow o wzrostach mozna pomarzyc,a na te nic nie wskazuje.
tfi quercus ładuje dalej do portfela moim zdaniem. Po ostatnich dezinwestycjach mają grubą gotówkę do wydania, więc próbują usilnie utrzymać kurs w widełkach i skupować ile się da. Tylko długo im sie to nie uda i będą musieli na wyższych poziomach. No ale zawsze się teraz nachapią od oddających. ciekawe czy kolejny fundusz się wziął też do pracy czy tylko nasi znani duzi prywatni modziarze ;)
W sprawie ciuchów konsultuję się z moją dyrekcją. Tj żonką :)) Kiedyś mi mówiła, że w Monnari są super ciuchy. Nie muszę wam tłumaczyć ile zarobiłem :). Teraz ona twierdzi , że Monnari obniża loty i kupuje w Solarze !
Dnia 2016-12-29 o godz. 08:47 ~quercusik napisał(a): > tfi quercus ładuje dalej do portfela moim zdaniem. Po ostatnich dezinwestycjach mają grubą gotówkę do wydania, więc próbują usilnie utrzymać kurs w widełkach i skupować ile się da. Tylko długo im sie to nie uda i będą musieli na wyższych poziomach. No ale zawsze się teraz nachapią od oddających. Obyś miał rację. Samych udanych inwestycji w Nowym Roku życzę wszystkim farumowiczom !
jezeli te ciuchy sa takie wspaniale to dlaczego sklepy solara sa puste? Dlaczego przychody nie wynosza 20 mln zl miesiecznie.Dlaczego nie rosna rok do roku.Zostawmy fantazje na boku,nie one zarabiaja pieniadze. Do siego AD 2017.
analiza trendow czy formacji na spolkach nie majacych okreslonej wyraznie sytuacji fundamentalnej moze byc zwodnicza.Tu sie trzeba skupic na analizie samej firmy biznesu trudniejsze ale chyba skuteczniejsze.
Nawet jesli solar jest w trendzie bocznym to jest to spory sukces,rownie dobrze te akcje mogly zejsc do 60 gr i wtedy sytuacja dla wielu bylaby dramatyczna juz byc moze nieodwracalna.Poki co ja nie widze zadnych oznak poprawy sytuacji w firmie.Z tego co liczylem od poczatku dzialanosci na przeplywach spolka stracila jakies kilkadziesiat mln zl.Przychody stoja w miejscu,sprzedaz stoi.
zyjesz historia koles,byc moze rokiem 2014 ktory dostarczyl ci wiecej emocji niz kasy.To pulapka,szklana pulapka ktora nigdy moze sie nie powtorzyc.Mozecie opowiadac bajki o 2 zl a kurs przez nastepne 10 lat nie przekroczy nawet 1,3.Ile warte sa te wypociny tyle ile czas poswiecony na ich czytanie. Dla mnie liczy sie biezaca analiza fund i myslenie logiczne myslenie nie wrozenie z fusow.Chyba e jestes pierd druidem ktory zna przyszlosc bo ja jej nie znam
To nie jest przepowiednia panie madry ale mozliwy scenariusz zalozenie jedno z kilku ktore trzeba przyjac inwestujac wlasne pieniadze gdziekolwiek.Wnoszac z podanych przychodow problemy przed solarem dopiero sie zaczynaja ,moze byc bardzo nieciekawie.kto wie gdzie oprze sie cena,solar zaczyna znikac rynku.
tylko 1,3? panowie, fundy nie bawią się w takie rzeczy, że akumulują dużą iość po to żeby zarobić kilkanaście procent. Jesli padła decyzja że mają zbierać (a widzimy to i w komunikatach i w rejestrach na koniec roku) to po to żeby min, zdwukrotnić wartość kursu. Nigdy nie padnie komenda "kupuij" do pracownikow jesli nie bedzie takiego zalozenia. Wiem co piszę, bo mialem okazje pracowac w jednej takiej instytucji przez niespelna 3lata. takze znam realia. Tutaj będzie kwestia innnego typu, że spółka jest mega wykupiona i takiego FF wsrod indywidulanych jest po prostu naparstek. Wszystko w rękach fundów, więc jak to wystrzeli to jak guma z majtek.
szanowny kolego w fundach pracują ludzie często ci ludzie najmądrzejsi niestety nie sa.Quercus chciał wprowadzić swoich ludzi do spolki,nie dziwi mnie to chcieli cos zmienić, widzieli ze wszytsko się sypie,realny wpływ na biznes.Fantazje,dostali psztyczka w nos i tyle zmienili .Trwala zmiane ceny akcji może przynieść tylko zmiana funkcjonowania tego biznesu.A na ten biznes wpływ ma tylko 1 osoba Bogacki innym wara.Dlatego najprawdopodobniej gowno się zmieni.To ze ktoś tam zbiera nie robi na mnie większego znaczenia.Znaczenie ma to kto oddaje!
chwila zastanowienia. Gdyby caly czas trwalo skupowanie tak jak twierdzicie to gdzie bylaby cena w tej chwili? Na 2 ,3 5 zl? Dlaczego jest 1,16?. Ponieważ wisi bardzo powazna podaż która topi cene,dopóki nie zniknie nie będzie szans na żadne wzrosty. Kiedy ta podaz zniknie? Kiedy zniknie, gwarantuje ze zniknie kiedy spolka pokaze zdrowe fundamenty.
o co tam u was widzę że od lat ten sam przyjaciel Sterw rządzi na solarze ,a jakby inaczej ..........btw widzę że komuś zwieracze puściły czy kupimy coś poniżej złotówki ????????
Piszcie do spolki.Zadawajcie pytania.Dlaczego spolka wciąż zmniejsza przychody? Dlaczego sklepy przypominają skanseny ? Dlaczego klientki boja się zdjąć ubrania ze szklanych witryn woskowych?Dlaczego Solar nie jest w stanie osiagnac zysku netto mimo ze w raportach z 2012 wykazywal kilkadziesiet mln +.Macie pomysły zgłaszajcie je,moze spolka wykaze dobra wole. Piszcie jeśli chcecie odzyskac swoja kase,poki nie jest za pozno.Klikanie na forum niczego nie da. Pozdrawiam ST.
A propos podaży, to od dłuższego czasu opiera się ona o kilku wystraszonych, zdezorientowanych bądź zniecierpliwionych drobnych spekulantów, którzy za bezcen porzucają swoje małe pakieciki, chcąc zarobić gdzie indziej i może tylko jednego cwaniaka, a może po prostu dobrze poinformowanego w sprawach bieżących i dalszych planach spółki, który dosłownie kilkoma sztukami usiłuje obniżać kurs i zakupić coś więcej, co jednak, z uwagi na maleńkie obroty, raczej mu się nie udaje!!