• Jutro NZW Cognor - Samon Autor: ~mar [89.234.198.*]
    Samon jak będziesz na walnym to zadaj Ziole kilka pytań co do aktualnej sytuacji.
    Powiedz ,żeby podciągne li kurs tak na 3-4 zł to wtedy zrealizujemy warranty po 2,35 zł i do Spółki trafi troche kasiory....

A tak na poważnie to mam nadzieje ze podzielisz się z kolegami infami z walnego

p.s może spotkasz samego wielkiego Sztuke
  • Re: Jutro NZW Cognor - Samon Autor: ~kpk [31.0.41.*]
    Sztuka ma w D... takie akcje. Pewnie będzie na grzybach
  • Re: Jutro NZW Cognor - Samon Autor: ~mar [80.85.231.*]
    Stal znowu mocno drożeje- może to ie przełoży na wzrost ceny gniotka:)
  • Re: Jutro NZW Cognor - Samon Autor: ~armata [188.137.100.*]
    od nowego roku zwyżka nawet o 100-140 E na tonie
  • Re: Jutro NZW Cognor - Samon Autor: ~mir [94.254.147.*]
    Do tego inwestycje muszą ruszyć w przyszłym roku.To być albo nie być dla budżetu.
  • Re: Jutro NZW Cognor - Samon Autor: ~Samon [212.59.238.*]
    Bylem , cos widzialem ,cos slyszlem , pomoze mi to w pewnych decyzjach ,mam pewne przemyslenia ale pisac na tym forum nie bede z uwagi na Nostradamusa FRUMKINA . on wam wywrozy najlepiej . Pozdrawiam . jesli ktos jest bardzo zainteresowany ,moze podac nr.tel. Moze oddzwonie. Ps . Ziola nas nie zaszczycil obecnoscia..
  • Re: Jutro NZW Cognor - Samon Autor: ~mar [89.234.198.*]
    Samon proszę napisz cos więcej trzymam te akcje 9 lat ewentualnie napisz na maila assagi321@gmail.com będę wdzięczny za jakies info z góry dziekuje
  • Re: Jutro NZW Cognor - Samon Autor: ~FRUMKIN [94.40.121.*]
    Dnia 2016-11-17 o godz. 18:10 ~mar napisał(a):
    > Samon proszę napisz cos więcej trzymam te akcje 9 lat ewentualnie napisz na maila assagi321@gmail.com będę wdzięczny za jakies info z góry dziekuje
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
    Wiedza człowieka meczącego kilka minut przydługiego posta w stylu „wiem, ale nie powiem” znaczna się i kończy na wiedzy o tym, jaki papier toaletowy wyłożyli tam dziś w kiblu.
    To walne skończyło się szybciej niż Samon coś tam ogarnął i zdecydował, którego paluszka pierwszego sobie chrupnie.  

Jedyną ciekawostką z tego walnego to może być fakt, że PSHold nie zarejestrował tam pakietu nabytego od Grzesiaka, co może sugerować, że albo Grzesiakowi jeszcze nie zapłacili za wezwanie, albo że ten pakiet jest jakoś inaczej zintegrowany, bo jest wolny od blokady w CIF pod zaspokojenie obligatariuszy, lub też … że nie chciało im się go rejestrować. 
    Dnia 2016-11-17 o godz. 21:19 ~FRUMKIN napisał(a):
    > Jedyną ciekawostką z tego walnego to może być fakt, że PSHold nie zarejestrował tam pakietu nabytego od Grzesiaka, co może sugerować, że albo Grzesiakowi jeszcze nie zapłacili za wezwanie, albo że ten pakiet jest jakoś inaczej zintegrowany, bo jest wolny od blokady w CIF pod zaspokojenie obligatariuszy, lub też … że nie chciało im się go rejestrować. 
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
     Nie przywiązujcie większej wagi do tego co ja tu sobie pisuję, ale mi daje do myślenia brak tego pakietu na NWZA nabytego niby od Grzesiaka w wezwaniu przez PSHold.  Możliwe, że ten pakiet Grzesiaka, który nie jest zabezpieczeniem dla obligatariuszy, jest przechowywany tylko teraz  przez PSHold dla Sztuczkowskiego.

Teraz akcjonariat wygląda tak:

Liczba akcji: 75 265 868 = 100%
    HoldCo 46 214 258 =  61,40%
    Sztuczkowski 4 586 066  = 6,09%
    FF  24 465 544 = 32,51%

Sztuczkowski w poczekalni trzyma sobie konwersję na 1 167 632 akcje
    Jeżeli Sztuczkowski uruchomi powyższą konwersję i „odkupi” pakiet Grzesiaka od Holdco to układ akcjonariatu będzie taki:

Liczba akcji: 76 433 500 = 100%
    HoldCo 43 691 307 =  =  57,16 %
    Sztuczkowski 8 276 649 = 10,83 %
    FF  24 465 544 = 32,01 %

Jeszcze może się okazać, że Sztuczkowski ma jaja! ... ;) 

• Re: Jutro NZW Cognor - Samon Autor: ~pgz [178.217.140.*]
    przeciez wiesz ze te akcje ktore zarejestrowal na walne wystarczyly mu az za nadto,na walnym mial ponad 99% glosow wiec nie musial nic innego ujawniac, tak jak napisales - nie chcialo sie go im rejestrowac. z tym odkupowaniem akcji przez sztuczkowskiego to jest tez ciekawa sprawa, jak mozna przeczytac w sprawozdaniu finansowym, gdzie pisze o zaciagnietych pozyczkach, wzajemnych zaleznosciach i zobowiazaniach pomiedzy firmami i osobami w grupie mozna sie doczytac ze sztuka jest zapozyczony na dosc pokazna kwote w jednej ze swoich spolek z grupy, wiec akcje kupuje nie za swoje, oczywiscie dlug trzeba oddac, ale ... w jakiej formie, najczesciej oddaje sie w gotowce razem z naleznym procentem. Co chce powiedziec, sztuczkowski kupuje akcje z warrantow nie za swoje, wiec mu to lotto, mi by "lattało". napewno jest grubo powyzej 66%. Albo spusci (mam wrazenie ze juz to zrobil lub transakcja jest dopinana) albo wezwanie. nie mniej jednak jestem niepoprawnym optymista jesli chodzi o cognor holding sa
    Dnia 2016-11-18 o godz. 09:50 ~pgz napisał(a):
    > przeciez wiesz ze te akcje ktore zarejestrowal na walne wystarczyly mu az za nadto,na walnym mial ponad 99% glosow wiec nie musial nic innego ujawniac, tak jak napisales - nie chcialo sie go im rejestrowac. z tym odkupowaniem akcji przez sztuczkowskiego to jest tez ciekawa sprawa, jak mozna przeczytac w sprawozdaniu finansowym, gdzie pisze o zaciagnietych pozyczkach, wzajemnych zaleznosciach i zobowiazaniach pomiedzy firmami i osobami w grupie mozna sie doczytac ze sztuka jest zapozyczony na dosc pokazna kwote w jednej ze swoich spolek z grupy, wiec akcje kupuje nie za swoje, oczywiscie dlug trzeba oddac, ale ... w jakiej formie, najczesciej oddaje sie w gotowce razem z naleznym procentem. Co chce powiedziec, sztuczkowski kupuje akcje z warrantow nie za swoje, wiec mu to lotto, mi by "lattało". napewno jest grubo powyzej 66%. Albo spusci (mam wrazenie ze juz to zrobil lub transakcja jest dopinana) albo wezwanie. nie mniej jednak jestem niepoprawnym optymista jesli chodzi o cognor holding sa
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Wygląda tylko na to, że akcje nabyte od Grzesiaka z jakiegoś powodu nie są jeszcze scalone z pozostałym pakietem PS Holdco, reszta to oczywiście są tylko dywagacje.

Kredyt akcyjny swojej spółce może spłacić ze swojej pensji przez podniesienie sobie pensji, na przez siebie ustalonych warunkach.

Po zakończeniu konwersji obligacji do PS Holdco teoretycznie ma podobno wrócić 15 mln (darmowych) warrantow i zastawione akcje, a właścicielem PS Holdco jest podobno Sztuczkowski, więc w tym jego skupowaniu akcji na swoje nazwisko niby wiekszego sensu nie widać, bo teoretycznie to właśnie po to założył sobie firmę PS Holdco aby nazwisko oszczędzić w przypadku jakiegoś krachu...osobiście to myślę, że mu kazali ją założyć, bo firma jest lepszym przedmiotem do zabezpieczenia niż nazwisko.

Natomiast skoro skupuje omijając PS Holdco to widać, że już być może wie, iż utraci kontrolę nad tym powrotnym pakietem i prawdopodobnie też nad spółką PS Holdco, natomiast chce dalej być znaczącym akcjonariuszem Cog.

Oczywiście możliwa jest też w tym prywatnym skupowaniu prymitywna opcja, iż Sztuczkowski (także jako możliwy slup) skupuje akcje na swoje nazwisko za kasę wyciągniętą z Cognora, bo jako wyselekcjonowany pracownik tej spółki ma prawie nieograniczoną możliwość ordynarnego dojenia kasy z Cognora, a PSholdco takiej możliwości nie posiada. „Znając” osiągnięcia Sztuczkowskiego to można sobie wybrać jakąś opcję …

Masz fantazje. A prawda jest tylko to że Szczuka to mały kretacz. A co by zrobił mały kretacz by zarobić i wyprowadzic spółkę na prostą. Co byście zrobili na jego miejscu. Odpowiedzcie sobie
  • Re: Jutro NZW Cognor - Samon Autor: ~andzi [89.65.45.*]
    Zrezygnować z funkcji prezesa... To powinno uzdrowić ten... ;hohoholding.
    Samon proszę napisz cos więcej trzymam te akcje 9 lat ewentualnie napisz na maila assagi321@gmail.com będę wdzięczny za jakies info z góry dziekuje
    P.s mam nadzieje ze to nie ty wywalales dzis akcje na koniec sesji
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.216.139.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Nie mam zamiaru sprzedawac na tych poziomach .Radze uzbroic sie w cierpliwosc.
  • Re: Jutro NZW Cognor - Samon Autor: ~Mort [176.111.124.*]
    Samon a ta cierpliwość to na jak długo? Miesiąc, kwartał....?
  • Re: Jutro NZW Cognor - Samon Autor: ~zeno [178.216.139.*]
    48 lat
  • Re: Jutro NZW Cognor - Samon Autor: ~kpk [37.7.242.*]
    tutaj w cierpliwość uzbrajają się inwestorzy od 10 lat i nic z tego nie wynika...
    sypanie akcjami w najlepsze ...
    Dnia 2016-11-18 o godz. 18:33 ~kpk napisał(a):
    > tutaj w cierpliwość uzbrajają się inwestorzy od 10 lat i nic z tego nie wynika...
    sypanie akcjami w najlepsze ...
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Sypanie akcjami może wynikać z konwersji darmowych warrantów.
    Kilka razy zwracałem uwagę na fakt, że Psholdco ma warranty darmowe, bo wisi tam jakieś rozliczenie, które przy konwersji zeruje koszt każdej ich konwersji na akcje, czyli następuje podwyższenia kapitału zakładowego, ale do kasy Cog nic nie wpada, bo holdco płaci Cog po 2,35 zl za akcję a następnie Cog oddaje to Psholdco też po 2,35 zł jako dług i wówczas bilans wychodzi na zero i można to pogonić leszczowi PKC,  a Holdco nie informuje o zmianach zachodzących w stanie swoich warrantów.
    Do tej pory skonwertowane zostało 9 mln warrantów na akcje, a z tego 4,5 mln to nieszkodliwa konwersja Sztuczkowskiego powstała z zamiennych obligacji, natomiast pozostałe 4,5 mln warrantów to najprawdopodobniej jest to ta szkodliwa dla rynku darmocha, której sypanie może się teraz odbywać, a jak coś jest za darmo to każda cena pasuje.
    Warranty muszą być z tej darmochy PShold, bo cale FF warrantów to 5 mln sztuk, a konwersja warrantowa bez tych obligacji zamiennych to juz jest prawie całe FF warrantów.
    Tego chłamu może jeszcze być ponad 10 mln, czyli szwagiernia może sobie w ten sposób uśredniać dawną wysoką cenę zakupu akcji a później może wystękają, że było to zaspokojenie obligatariuszy.

Kiedyś Karkosik opisał Sztuczkowskiego jako biznesowego mięczaka i coś w tym jest, bo tu brakuje szefa, wszystko bezpańsko dryfuje i kręci się bez klasy jak smród po gaciach, w raportach od lat kwitnie półanalfabetyzm, w kurs wlazło jakies popaprane dziadostwo i smętnie nim kręci, szajka nastawiona jest na jakieś marne ochłapy, a tylko prezio żwawiej ssie z koryta strasząc leszcza zbliżaniem się do koryta wszystkich plag egipskich i jakichś innych ruskich kataklizmów . 

• Re: Jutro NZW Cognor - Samon Autor: ~coda [83.7.44.*]
    Dnia 2016-11-17 o godz. 18:49 ~Samon napisał(a):
    > Nie mam zamiaru sprzedawac na tych poziomach .Radze uzbroic sie w cierpliwosc.

Cognor zmienił nazwę http://www.puds.pl/aktualnosci/kraj/cognor-zmienil-nazwe
    Akcjonariusze spółki Cognor SA zdecydowali o zmianie nazwy firmy na Cognor Holding SA.
     Zmiana jest elementem procesu reorganizacji Cognora. W ostatnich miesiącach doszło m.in. do połączenia kilku spółek. Celem tych zmian było uproszczenie struktury organizacyjnej grupy i uzyskanie oszczędności z tego tytułu.

Komunikat powinien prawidłowo brzmieć: Sztuczkowski i pozostali akcjonariusze w liczbie 1 = Samon zdecydowali o zmianie nazwy firmy na Cognor Holding SA. Dzięki Samon że ci się chciało i że byłeś na tym NWZ ... teraz przynajmniej mamy nową ładniejszą nazwę, a Ty do tego jeszcze wiesz dlaczego mamy nową nazwę, bo ci przecież właściciele wszystko pięknie wyjaśnili.
    Dnia 2016-11-21 o godz. 11:13 ~coda napisał(a):
    > Dnia 2016-11-17 o godz. 18:49 ~Samon napisał(a):
    > > Nie mam zamiaru sprzedawac na tych poziomach .Radze uzbroic sie w cierpliwosc.
    >
    > Cognor zmienił nazwę http://www.puds.pl/aktualnosci/kraj/cognor-zmienil-nazwe
    > Akcjonariusze spółki Cognor SA zdecydowali o zmianie nazwy firmy na Cognor Holding SA.
    >  Zmiana jest elementem procesu reorganizacji Cognora. W ostatnich miesiącach doszło m.in. do połączenia kilku spółek. Celem tych zmian było uproszczenie struktury organizacyjnej grupy i uzyskanie oszczędności z tego tytułu.
    >
    > Komunikat powinien prawidłowo brzmieć: Sztuczkowski i pozostali akcjonariusze w liczbie 1 = Samon zdecydowali o zmianie nazwy firmy na Cognor Holding SA. Dzięki Samon że ci się chciało i że byłeś na tym NWZ ... teraz przynajmniej mamy nową ładniejszą nazwę, a Ty do tego jeszcze wiesz dlaczego mamy nową nazwę, bo ci przecież właściciele wszystko pięknie wyjaśnili.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Samon na walne poszedł pilnować, aby nie było tak: 
    Cognor Cholding SA.

• Re: Jutro NZW Cognor - Samon Autor: ~zeno [178.216.139.*]
    albo cognor choldink sa
[x]
COGNOR -0,59% 5,07 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.