• mamy raport 3q Autor: ~dovado [94.254.146.*]
    http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=2423320
  • Re: mamy raport 3q Autor: ~aviator [193.200.123.*]
    No to lecimy...
  • Re: mamy raport 3q Autor: ~erkw [185.102.190.*]
    powiem tylko tak: WOW

nie spodziewalem sie tak dobrych wynikow.
  • Re: mamy raport 3q Autor: ~lotek [81.190.229.*]
    To jutro będzie kupić na otwarciu poniżej 5,5 jak już spóźnieni przeczytają wyniki.
  • Re: mamy raport 3q Autor: ~erkw [185.102.190.*]
    48 milionow euro dodatnich przeplywow pienieznych to wiecej niz obecna kapitalizacja, a minely dopiero 3 kwartaly roku....
  • Re: mamy raport 3q Autor: ~dovado [94.254.146.*]
    Myślę że nikt nie czuje się przezemnie oszukany w wynikach pomimo podania złego terminu ,warto było czekać . Naprawę niewynikło to z mojej złej woli .
    Zobaczymy czy jutro nie polecimy powyżej 6. Ciekawe jaka dywidenda w przyszłym roku. Jak 4 kwartał będzie dobry to może być nawet kilkanaście procent aktualnej wyceny!
  • Re: mamy raport 3q Autor: ~lubie_to [212.47.192.*]
    jezeli to nie spowoduje wzrostów, to ja już nie wiem, na co inwestorzy będą czekać, chyba tylko na to, że kupując samolot okaże się on ze złota i sprzedadzą 100x drożej. Ludzie słowniki w dłoń i poczytajcie raport. bo naprawdę spółka się postarała z dochodami
    Zysk netto AviaAM Leasing wzrósł r/r do 10,03 mln euro w III kw. 2016 r.ISBnews - Biznes
    15 Lis 2016, 16:46

Warszawa, 15.11.2016 (ISBnews) - AviaAM Leasing odnotowało 10,03 mln euro skonsolidowanego zysku netto w III kw. 2016 r. wobec 1,24 mln euro zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie.Zysk operacyjny wyniósł 11,8 mln euro wobec 1,7 mln euro zysku rok wcześniej.Skonsolidowane przychody ze sprzedaży sięgnęły 25,94 mln euro w III kw. 2016 r. wobec 4,85 mln euro rok wcześniej.W okresie I-III kw. 2016 r. spółka miała 18,58 mln euro skonsolidowanego zysku netto w porównaniu z 7,15 mln euro zysku rok wcześniej, przy przychodach ze sprzedaży w wysokości 43,53 mln euro w porównaniu z 24,16 mln euro rok wcześniej.AviaAM Leasing jest międzynarodową zintegrowaną grupą zajmującą się leasingiem, obrotem i zarządzaniem używanymi samolotami komercyjnymi.
  • Re: mamy raport 3q Autor: lawyer_mz [5.172.238.*]
    Oszukany? chyba raczej wszyscy, którzy śledzą twoje wpisy i zakupili dzięki nim akcje są dziś wniebowzięci :) Sam mam skromny pakiet i jeszcze dziś myślałem o dokupieniu żal, że nie wykorzystałem szansy. Ale i tak jest dobrze. Z mojej strony ogromne podziękowania dla ciebie za wkładaną pracę w analizę spółki i dzielenie się wiedzą na forum.
  • Re: mamy raport 3q Autor: chris_abra [31.179.224.*]
    A tu macie porowania z q2 i rocznymi z 2015 i 2014
    link
  • Re: mamy raport 3q Autor: ~Piotr [89.76.199.*]
    Jest nadzieja że jutro skasuje zysk 100% w 3 m-ce mam nadzieję że dobija do 6zł
    poczekaj jeszcze 3 miesiące a skasujesz zysk 200%
    Taka kumulacja przychodów się nie powtórzy więc wątpię a spółki z takiego segmentu są kapitałochłonne więc na sporą dywidendę bym nie liczył. Ale strzał był świetny
    Kumulację dochodów to zobaczysz jak zaczna handlować samolotami z Chin. Mają podpisane już umowy na 2,5 mld USD to dochody w mln są śmieszne a ty piszesz że się nie powtórzą a gdzie dochody z floty wartej prwawie 1 mld USDplus Mamy na 4q do zaksięgowania sprzedaż 4 Airbusów co daje juz podobny zysk jak w tym kwartale ,więc chyba piszesz tego poważnie twoja sprawa ale nie wprowadzaj ludzi w błąd jeśli chcesz kupić . Jeśli chodzi o dywidendę w poprzednich latach nie mieli dostępu do tanich kredytów to nie płacili wysokiej (ale w 2014wypłacili prawie 40 gr ) teraz mają dostęp do Chińskich banków i mogą płacić dywidendę jaką bedą chcieli.
    Jak się to czyta to istny totolotek miliard w środę miliard w sobotę. Nie przeczę że to jedna z lepszych spółek na giełdzie ale we wzrosty 200 % w 3 m-ce ciężko uwierzyć szczególnie na tak rozchwianym rynku.
  • Re: mamy raport 3q Autor: hunter_ [5.206.252.*]
    ~dovado Ja również ze swojej strony bardzo Ci dziękuję. Mam niewielki pakiet akcji i cierpliwie zaczekam na dalsze wzrosty. Uważam, że to co najlepsze to dopiero przed nami. Spółka na chwilę obecną ma ogromne możliwości wzrostu, a gdy uda im się "zawojować" rynek azjatycki to dzisiejsze poziomy mogą pójść w zapomnienie. Jeszcze raz dziękuję za czas, który poświęcasz na tym forum oraz za to, że dzielisz się z nami swoją wiedzą. Życzę wszystkiego dobrego oraz oczywiście dalszych wzrostów.
    I do tych podziękowań się przyłącze, jednakże zalecam ostrożność że względu na trzęsienie ziemi na rynku obligacji które czy nam się to podoba czy nie odbije się czkawką na akcjach.
    Nie namawiam na trzymanie , bo każdy ma swój plan inwestycyjny i kombinuje inaczej ale według mnie sprzedaz spółki , która ma na następny kwartał zapewniony zysk a c/z przy dzisiejszej cenie wynosi zaledwie 2.29 jest błedem . . Ja patrze bardziej długoterminowo , Oczywiście jakby wzrosty były 100% od dzisiejszej ceny bez korekt to nie ma sie co zatanawiac trzeba sprzedawac , bo korekta nie unikniona, ale według mnie narazie technicznie stoimy bardo dobrze dopiero wczoraj zaczęliśmy 3 falę wzrostową w 3 a korekty w 3 fali są płytkie dochodzące do 38 % . Druga sprawa techniczna prosze wybrać okres all na wykresie i zobaczyć że jesteśmy na dnie kanału i do górnego ograniczenia 7,24 mamy otwartą drogę ( kliknij link ) Aviaam - Squaber 
    Dzieki za dzięki ale nie widzę tu mojej zasługi Dobre wyniki zawdzięczamy zarządzajacym spółką Aviaam . Staram się być tylko nieudolnym pomocnikiem w przekazywaniu informacji dlatego że również posiadam akcje . Pozdrawiam .
    Jeśli wyniki za 4 kwartał mają być tak samo dobre to będziemy mieć około 28 mln euro zysku rocznego. Jeśli przeznaczą z tego 1/3 na dywidendę, a jak widać w ostatnich latach spółka chce być dywidendowa, to będziemy mieli dywidendę 11 razy wyższą niż w tym roku czyli coś około 90 groszy! Dużo zależy od głównych akcjonariuszy. Ale myślę, że w tych niepewnych czasach będą chcieli zainkasować większą dywidendę. Tym bardziej że jak pisze dovado spółka ma dostęp do stosunkowo taniego finansowania.
  • Re: mamy raport 3q Autor: ~akcionariusz [37.47.100.*]
    Też tak sądzę Aviaam ma od sierpnia pozwolenie na handel w Chinach i spółkę jv z jakby nie patrzeć przedsiębiorstwem państwowym jakim jest HNCA nie dziwię się że banki są w stanie im pożyczć pieniądze poniewąż zabezpieczeniem jest zawsze samolot a jak oni wykupili 1,2 biliarda Usd Amerykańskich obligacji na stopach procentowych na dolarze nieprzekraczającym 2 % , to lepiej im pożyczać firmie która ma w zabezpieczeniu samolot i zyskać stopę 3 razy wyższą . Wszedzie liczy sie biznes i ja również widze kolosalne możliwości rozwoju handlu która dopiero otwiera się dla spółki jaka jest wymiana samolotów już 10 letnich na nowsze aby odmłodzić flotę chińskich leasingodawców . W tym kwartale tego nie było ale w następnym powinno już być widać skoro działa juz zarząd spoółki JV Aviaam Chiny to napewno cos już tam się coś dzieje szkoda że raport tak jak i komunikaty ze spółki nie wiele nam mówią , ale lepiej rzeby nie mówili tylko pokazywali coraz wyższe zyski .
    tanie finansowanie się kończy
    6 zł za tyle chcę oddać
    No to dzisiaj się pożegnamy. Powodzenia. Ja wolę oddać za 9 zł po nowym roku
    A gdzie Twój pakiet po 6 ?
    daj sie nacieszyc euforią. jestem po prawej stronie tylko ciut wyzej
    za 6,3 dzis nie sprzedaż, bo by trzeba przeskoczyć 2 widły
    6,5 tam stoję i się nie ruszę
    A jednak pomyłka 6,3 przeskoczone. Przesuwaj wyżej
  • Re: mamy raport 3q Autor: ~Piotr [94.254.146.*]
    Jeśli się nie otworzy to jutro dzisiejszą cena będzie cena odniesienia. Dziś + 25% a jutro np od 10zł - 30% . Fajnie
  • Re: mamy raport 3q Autor: ~Piotr [87.204.238.*]
    Uff a już myślałem że nie puszczą. Poczekam na korektę i się przyłącze.
    Pozdrawiam
  • Re: mamy raport 3q Autor: ~Paweł [195.35.80.*]
    Jestem tu nowy kupiłem kilka setek po 6,55. Chciałbym jutro sprzedać po 7,80.
    Mam nadzieję na zakup po 5,5 zapraszam chętnych do sprzedaży.
  • Re: mamy raport 3q Autor: ~lotek [81.190.232.*]
    Przed dalszymi wzrostami (do 7,3 niezagrożone) powinno się cofnąć do 5,8, ale zobaczymy czy popyt nie pojawi się trochę wyżej. Z 5,8 powinna pójść druga fala wzrostowa po kilka % w 2-3 max 4 sesje
    Wczoraj oddałem ale jeszcze raz przeczytałem co się dało o spółce i doszedłem do wniosku że trudno będzie znaleźć lepszy papier na giełdzie.
    Wczoraj nastąpiła korekta w biegu do 5,85 po wzroscie do 6,55 to jest prawie 38 % zniesienia fali więc droga teoretycznie otwarta
[x]
AVIAAML 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.