A możesz uszczegółowić? Profil działalności ? IT i co w związku z tym? Zapasy - w III kw. spadły (z 2,04 m na 1,96 m) Zobowiązania - zobowiązania wyższe (w por. do II kw), ale też należności wyższe, czyli coś, co jest już zaksięgowane w przychodach
Skąd zatem to oczekiwanie dobrych wyników w IV kw i kolejnych kwartałach?
> Jednakże muszę przyznać, że ciężko kupić większą ilość bez znacznego podbijania kursu. Puki co, Spółka nie jest jeszcze grana.
Dokładnie. 14.11 po raporcie 12 k podbija kurs 15.11 total za 22k na 7,7 po otwarciu potem na 7,8 po małym spadku Dzisiaj 8k podbijam. Raport super a spółka ok, jedyna niewiadoma to czemu trzymają tyle kasy bezproduktywnie gdzie już lokata negocjowalna dała by im na kwartał plus minus 80k. Mało? pewnie tak tylko lepiej mieć niż nie mieć. No nic zobaczę co dalej ale inwestycja wygląda na longtime.
Pewnie tak, tylko pierwszy raz widzę spółkę gdzie dla mnie jedynym problemem jest spora ilość leżącej po części bezproduktywnie gotówki. Taki PARADOKS z którym na papierze który mam i mam zamiar dalej skupować spotykam się pierwszy raz. Może dlatego ciężko mi określić czy to dobrze czy źle. Spytam, mają kredyty? - może warto te które można wcześniej chociaż w części pospłacać. Chyba że umowy są tak skonstruowane że nie ma takiej możliwości i taka operacja dla spółki jest nieopłacalna. Wiem jedno pieniądz : A) lubi ciszę B) musi pracować. Innymi słowy nie inwestujesz - cofasz się. Dochodząc do sedna - czekam na infa. w dłuższym lub krótszym horyzoncie czasowym, które dalej podbiją kurs na kanwie A) inwestycji, może/gdybanie kupna udziałów w spółce x B) skupu akcji C) dywidendy E) cholera wie czego jeszcze:)
Orzeł, a może oni chcą dokonać jakiejś akwizycji lub inwestycji po zbóju :), inaczej zeżarliby to w usługach obcych albo jak piszesz pospłacali kredyty
Daremne żale ,próżny trud, bezmyślne złorzeczenia. Przeżytych kształtów żaden cud nie wróci do istnienia. Tak powiedział nasz wielki Adaś Asnyk. Czy,,z nie kojarzy Wam się to z obecnym wykresem. Pozbyłem się perełki przed ;8; Baj czekam przy 2,83. pozdr.
Czego to ludzie nie wymyślą. A ja sobie spokojnie czekam na wyniki za IV kw i na info co zrobią ze zgromadzoną kasą. Dla przypomnienia - zwiększyli zatrudnienie, ciekawe dlaczego... ? :)
Bo do inwestowania ,w niektóre spółki trzeba widzieć trochę dalej niż owce :) Ja też trzymam EON do końca kw1 2017 prawdopodobnie (chyba, że poszybuje wcześniej). Jestem świeżo po zakupach w ciągu ostatnich kilku dni (nadal uważam, że ceny okazyjne) i polecam: MMCPL, AITON, EUROCENT, EMUZYKA (trochę niemrawo, ale stracić trudno) i nieszczęsne EC2 (chyba już niżej nie będzie) ...
Laleczka, cudeńko - czytać!!!!! Naganianie w stylu otomoto na stare niemieckie trupy. Ta Infra to bankrut i śmieć, a do tego jeszcze dalej kapitalizacja absurdalna - myślę, że szukaj nabywców swoich strat na forach, gdzie jest więcej smakoszy batoników, na EONecie siedzą raczej osoby bardziej rozgarnięte :)