Topkę - mimo braku sprawozdań za wiele lat wstecz ;-)
wiem.
ale przestałem pisać, bo po pierwsze to moja wiedza, po drugie i tak się dowiem, że pisze o tym co wszyscy wiedzą ;-) albo, że gdakam.
macie grupę: zapisz się to bedzie wiedzial. Jak nie chcesz płacić wpisowego, to SPRAWDZ grupę.....
Jak grupę sprawdzić?
Zadając proste pytanie: za ile odkupicie moje akcje.
Sądze, że po otrzymaniu propozycji ceny będziesz mógł oszacować prawdopodobieństwo sukcesu. I wtedy podejmiesz decyzję czy wpłacisz wpisowe czy sprzedasz. Oczywiście jesli masz poniżej miliona akcji to chyba nie ma sensu się interesowac.
Jak masz wlasną tabelkę z inwestycjami, to sobie zrób 80% odpis.....
No raczej Zastal ma swoje własne marzenia i koncepcje. Na pewno jest zainteresowany ograniczeniem ewentualnych licytacji do minimum.... więc ma interes przeciwny porozumieniu.
choć zaraz znajdą się tacy, co napiszą, że w interesie Zastalu jest pozbycie się własnego majątku by ratować akcjonariuszy molmedica. Nic na to nie poradzę, że ludzie wymagają od innych takich poświęceń.
Choć oczywiście nie ma co dzielić skóry na niedzwiedziu.
Nie chce być posądzany o łamanie zasad opisanych w obramowaniu poniżej, ale Zastal przypomina stajnię pani V. szit opakowany w znaną markę pokazujacą stabilność. Co mozna wywnioskować po liczbie pracowników. I komiczne wpisy forumowiczów w tamtym wątku w stylu: rosną wydatki na kolei......
A po co? Momedica ma ok 55 mln dlugów, 30 to obligacje gwarantowane przez ZASTAL, 15 inne obligacje, 10 inne zobowiązania. zakładając, że obligi odzyskają 15 mln z centrum.....
Zastalowi zostanie do spłaty 15 mln.
Jesli Zastal wykupi obliga gwarantowane na centrum (30 mln), to mu zostaje jeszcze 25 mln długów molmedica.....
Musieliby być idiotami.
(masz tu sporo ograniczeń - bo i centrum i działki zastal nie są chyba warte 30 mln). Jeśli centrum plus dzialki Zastal są warte ponad 30 mln, to Zastal powinien stawać na glowie by zlicytowac centrum.... Czyli Zastal ma inny interes niż porozumienie mając podobna liczbe akcji.
Masz MYLNE pojęcie o firmie ZASTAL - tam pracuje chyba z 10 osób i z koleją mają tyle wspólnego, ze czasem ktoś przejeżdza przez przejazd kolejowy.
(wpis opieram na stanie prawnym komunikowanym przez spółke)
choć spółka będzie trwać bo jej nie zliwidują z braku kasy..... Co prawda gdy podnosili ceny na 8 groszy, to pisali o 93 mln majątku.... Ale firma ma dlugi znacznie większe niż aktywa.....
nie chce sie wtrącać mieetek - ale poszukaj kogoś komu sprzedaż ten papier i zarobisz na podatku belki.
Nie wiem czy jest mozliwosć odwieszenia - bo w sumie nie zrozumialem decyzji z topmedica (choć przyznam nie czytałem). Topmedica dala sprawozdania w 2013 roku.....
z kim się chcesz sądzić? wytoczenie sprawy zarządowi o działania niezgodne z prawem to KUPA kasy.... A przecież wam Łomianki wyprowadzili w sposób modelowy - i chyba nawet tam trudno byloby cokolwiek uzyskać.
anty..., ktoś podpisy składal... ty jak dziecko a raczej dobry samarytanin Pani Z....co sie odwlecze to nie uciecze, mam 3mln tego smiecia i sie nie denerwuje... POczekam :)
a ty od niego chcialeś informacje ;-) od dzieciaka i cieniasa ;-)
Żenujące....
A zarazem smieszne. Informacji udzielałem na tym forum do zawieszenia spółki. Teraz juz nie udzielam......
dodam - ze pomysl porozumienia był MÓJ. Choć w nim nie uczestnicze.
więc się zapisz do porozumienia i się dowiesz jakie sa numery dzialek i jaki jest stan faktyczny. poglówkuj też o zaleznościach prawnych. choć nie wiem czy jeszcze przyjmują do porozumienia. Na pewno nie do myslenia ;-)
cholera zaczepiać dzieciaka w piaskownicy i go prosić o numery..... wychodzisz na pedofila......
Dodam tak dla czystej satysfakcji, wcześniej napisałem odpowiedz (nie dzisiaj), ktora przypadkowo skasowałem, potem przeczytalem twoj kolejny wpis i przestalem cię traktować poważnie..... no cóż - jeszcze na zaproszenie do piaskownicy nie zaslużyleś. A do mojej się nawet nie zbliżaj.
wszystko co cię interesuje możesz bodaj za 29 zl sprawdzić.
TU TEREN ZABUDOWANY !!!!!!! stan prawny jest odmienny od prezentowanego ostatnio przez Ciebie na forum (może się przejęzyczyłeś celowo) a stan faktyczny jest taki że walisz ścieme co Ci wolno robić BO TO TYLKO FORUM