• Trump Autor: ~rew [46.151.72.*]
    Donald Trump + Vivid = 3zł jak myślicie? Merytorycznie nie ma co się rozpisywać gdyż wiadomo jak giełdy zareaguja na jego zwycięstwo podobnie jak na brexit. Vivid + brxit= 3,80 tak było.
  • Re: Trump Autor: ~eo [95.160.153.*]
    no było 3,80 zł ale 5 minut potem nie zjechało poniżej 4 zł ... więc nie ma co panikować.
  • Re: Trump Autor: ~asd [94.254.254.*]
    ale belkot......
  • Re: Trump Autor: ~romek [188.146.25.*]
    Czemu bełkot Trump chce wprowadzić rewolucje w świecie gospodarki światowej na pewno będzie parę dni rycia gleby + raport myślę że nawet 2,50 może to dać :)
  • Re: Trump Autor: ~rew [46.151.72.*]
    Widzę że towarzystwo dojrzało.Pamiętam jak takie pytanie zadałem przed brexitem czy 3zł zobaczymy wtedy o mało mnie nie oskalpowano.Większość pisała że głupoty piszę, że naganiam.Dobrze Romek zauważył jeszcze plus raport.Oj będzie się działo.
  • Re: Trump Autor: ~eo [95.160.153.*]
    sam ostatnio pisałeś żeby pisać merytorycznie a piszesz jakieś głupoty o kurcie 2,50 zł ... spadek o 45% ? chyba trochę cię poniosło ? Nie napisałeś ani razu czemu raport za 3Q miał by być fatalny. Piszesz wiecznie jakieś liczby wywróżone z fusów. VVD za 1Q miał zysku 559 tyś zł za 2Q zysk 2816 tyś zł. Giza odroczona do grudnia 2017 r. Napisz mi skoro tak ciągle nalegasz o merytoryczne wpisy a nie ataki personalne co skłania cię do takiego wniosku że kurs runie o 45% (sic!) do 2,50 zł? Romuś
    Raport za 3 kwartał będzie tragiczny najgorszy w tym roku raport obejmuje miesiące lipiec sierpień wrzesień porównaj w sensorze grossingowe pozycję Real boxing 2 i Real boxing do wyników z kwietnia maja i czerwca słabo to mało powiedziane pozatym spodziewam się że mogą coś skrobnac o zamknięciu placówki w Wawce + Trump który wywoła tsunami na giełdach to możemy nawet i 2,5 zobaczyć
    Jeśli nie chce Ci się sprawdzać nie musisz ją to sprawdzalem wyniki będą nawet sporo gorsze od 1 kwartału gdzie był wirtualny zysk zresztą w raporcie za 2 kwartał podobnie oni mają zyski ale księgowe realnie działalność przynosi straty coraz mniej kasy itd itp poczekaj do raportu z akcjami kozaku to będziesz walił w podskokach
  • Re: Trump Autor: inter-necik [83.24.254.*]
    Chyba ty będziesz walił w podskokach, bo ja będę skupował :)
    Ja nie mam akcji
  • Re: Trump Autor: ~Zagi [109.125.195.*]
    Jak zwykle Romuś bzdury i kłamstwa wypisujesz akurat 3Q był najlepszy na sensortower , kolejne kółko chcesz zaliczyć ? Powodzenia

• Re: Trump Autor: ~romek [178.43.198.*]
    zarzuciles mi klamstwo pokaz wiec ze wyniki z 3 kwartalu sa lepsze niz w poprzednich bezczelny klamco.....no udowodnij.....miesiac w miesiac sledzilem wyniki sumy w dolcach sa znaczaco nizsze niz nawet w I kwartale o II nie wspominajac......zagi jestes insajderem czy ubranym po uszy leszczem ze takie glupoty wypisujesz.......ale dobrze to ze wiekszosc na forum mysli ze raport bedzie dobry/sredni...... tylko mnie upewnie w tym ze czekaja nas duze spadki .....raport bedzie najgorszy w tym roku.....dziekuje i dobranoc :)
  • Re: Trump Autor: ~eo [94.254.224.*]
    Moim zdaniem trochę sieją panikę z Trumpem strach ma wielkie oczy. Różnie może się ułożyć raport za 3Q może być tragiczny ale mam wrażenie że ty poprostu piszesz same negatywne rzeczy bo juz tak masz. Jak będzie cena 2,5 zl to i tak nie kupisz. Jak lubisz taktykę spadających noży to czemu nie grasz na CFI?
  • Re: Trump Autor: leechu84 [95.108.89.*]
    nasza gwiazda rew szuka kolejnych argumentów za spadkami. a że się wewnątrz vivid nie udaje to szuka w ameryce hehe. bez komentarza. tąpnięcie będzie ale krótkotrwałe jak przy brexicie więc przestań naganiac bo słabo Ci to wychodzi
    leeeeeeeeeeechu dziecko z której ty choinki się urwałeś .Co za bzdury piszesz.Co do naganiania to nie muszę nic robić kurs sam zmierza na 3zł
  • Re: Trump Autor: ~romek [178.43.201.*]
    leci na ryj spadajacy nozyk...... nikt tu naganiac nie musi jaka spolka jest kazdy widzi mysliscie ze przez nasze wpisy spada ?? hahahahah dobry dowcip......szczerze trzeba byc hardkorem teraz zeby miec jakiekolwiek akcje nawet CD Projektu a co dopiero vivid..... raz TRUMP dwa raport i kurs sam leci poki co i tak delikatnie.....zobaczymy co sie bedzie dzialo w okolicach wyborow czyli 7-8-9 do tego 10 ten tragiczny raport..... tu naganiac nie trzeba jak ktos ma wszystkie klepki to wie co robic......
  • Re: Trump Autor: leechu84 [91.227.212.*]
    nie jestem dzieckiem ale miło że po raz kolejny mi odejmujesz lat. masz pustkę pod kopułą i Twoje wypowiedzi już od dawna o tym świadczą... sprzedaj skoro tak Ci się nie podoba. już dawno o tym wszyscy Ci pisali. będziesz spokojniejszy i może zamkniesz w końcu tą swoją jadaczkę :-)
    Ale co mam sprzedać ,dziecko po trzy złote to trzeba kupować i nie po 6zł ale już po 5zł sprzedawać.
  • Re: Trump Autor: ~ramzes [31.0.32.*]
    A mowilem Ci Rew sprzedaj przy 4,85... A ty ze ponizej 5,00 nie sprzedasz.... szkoda...
  • Re: Trump Autor: ~dzieciak [94.254.144.*]
    A teraz biedny sprzeda za 4,0 z płaczem i jeszcze większą stratą. Szkoda poświęcać swój czas na to forum i takich typkow. Przestań już ujadac rew bo na prawdę nikt nie chce już czytać tych twoich gorzkich żali. W życiu Ci nie idzie ze sie tak tu uzewnetrzniasz? :-) udanego weekendu życzy dzieciak
  • Re: Trump Autor: ~Dorotka [94.254.161.*]
    A ja dokupiłam za 4,35, dziękuję pięknie dawcy!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.169.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Trump Autor: ~marazzz [77.65.30.*]
    ktoś tu pisał o merytoryce i braku wycieczek personalnych?  od tego momentu Romku Twoje wpisy traktuję na równi z tym co czasami przykleja się do buta i nieładnie pachnie....
  • Re: Trump Autor: leechu84 [91.227.212.*]
    ależ ładnie i dyplomatycznie napisane... obawiam się jednak, że jednostki takie jak romek czy rew mogą tego nie zrozumieć :P
    Panowie Ramzes leechu jesteście albo naganiacze albo jeżeli twierdzicie że macie akcje to niespełna rozumu.Tak jak pisałem większość sprzedałem powyżej5zł to co mi zostało to śmiech na sali.Może zostać na długo przejmować się nie będę.Co do spółki pisać nie warto bo już wszystko o niej napisałem i w niczym się do tej pory nie pomyliłem.Co do kursu to nie mówię że nie kupię wręcz chętnie kupię ale zacznę od 4,20 i skończę na 3+.Kurs tej spółki wcale nie musi chodzić po 8zł.Zresztą hossa na grove mija.Co do metorycznych wypowiedzi to nie te forum. To już przerabiałem ,nie warto.
    koleś proszę nie wypowiadaj się już w odniesieniu do mnie bo gó..o o mnie wiesz i o mojej strategi oraz konstrukcji portfela. zastanowię się czy vivid to była dobra inwestycja jak termin na jaki ulokowałem środki w te akcje będzie dobiegał końca. więc stul już jadaczke bo nikogo nie interesuje co piszesz. zwłaszcza że odnosisz się do ludzi nie mając o nich żadnego pojęcia. o tej firmie też niewiele wiesz bo nie znasz jej od środka. nie będę się już tu wypowiadał bo szkoda mi czasu na takich jak ty
  • Re: Trump Autor: ~spokojny [82.160.235.*]
    Lechuuuu ale ja Cię znam z Peixin :D tniesz już straty jak tam? tylko tam fundamenty są lepsze...

przeanalizowałem i szału tu nie ma, jeszcze szykuje się emisja akcji pracowniczych więc mogą sypać jak na komputroniku, robiąc niezły zjazd, oj tak będzie im się opłacać jak nabędą po 0,1 PLN, a ulica będzie odbiorem? Mylę się?

Wartość księgowa spółki około 0,83 pln na chwile obecną, według:

http://gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/emitents/basicInfo/VIVIDGAMES,PLVVDGM00014,1

Zawirowanie na giełdzie też zrobi swoje, krótko ale wystarczy. Wiec tylko spkuła i pozytywne nastroje (nie wiem skąd, ani dywidendy ani perspektyw) mogą uratować sytuację, kiepska sprawa......

będę obserował i kibicował Lechowi :)
    nie tnę misiu złoty bo tam wszedłem z czystej ciekawości. ta firma nie była zgodna z moją strategią więc się z niej wycofałem... i tyle w temacie. a tak jak pisałem tam stratę miałem na prawdę minimalną... taką że nawet wacików byś za to nie kupił więc wyluzuj ziomuś ;-). mam w portfelu wiele ciekawszych spółek niż peixin i vivid i to one robią robotę w tym momencie. a za rok, dwa trzy... się okaże :-)

prędzej Ci ten peixin zdejmą z giełdy niż coś na nim zarobisz. ale nie życzę Ci źle. wręcz odwrotnie
    a akcje dla pracowników już dali miszczu ;-)
    a i jeszcze jedno... sugerowanie się wartością księgową tak jak ty to uparcie czynisz... na polskiej giełdzie... no cóż... nie jest to współczynnik miarodajny i powinieneś już to wiedzieć zarówno po swoim peixinie jak i wielu innych spółkach które wyceny mają bardzo odbiegające od realnej wyceny księgowej np. cd projekt czy spółki informatyczne. no ale co ja tam wiem ;-)
    Człowieku weź się zastanów co ty piszesz. Kupując np. kghm mam jeżdzić i koparki ich oglądąć .Poznawać spółkę od środka?Wał mnie to intersuje mogą szpadlem kopać i na plecach wynosić ważne aby kasę zarabiali. .Czytam raporty i nowe wiadomości wystarczy.Vivid nic nie pokazał w tym roku a miał pokazać wiele.Kase przeżarł z emisji.Wszystkie kwartały na minusie.Przespana hossa grove itd. Ich nie interesuje kurs akcji .Piszesz że nie będziesz się wypowiadał a kiedy ty coś napisałeś? Raz coś majaczyłeś o wykupie obligacji i o sensor tower i ani o jednym ani drugim pojęcia nie miałeś.Miłego weekendu.
    wpływ na moją decyzję o zakupie akcji vivid miały zupełnie inne czynniki niż te na które ty psioczysz rewuś. dlatego jestem akcjonariuszem vivid i nie mam z tym takiego problemu jak ty :-). żeby było śmieszniej pracuję w jednej spółce notowanej na GPW od dawna. i wiesz co? jak czytam wpisy na jej temat na forum bankiera to śmieję się do rozpuku... brednie wypisują ludzie i w jedną i w drugą stronę (zarówno że kurs pójdzie w górę czy w dół). w ostatnim czasie wiedziałem jak będzie zachowywał się kurs akcji i mogłem na tym sporo zarobić podstawiając słupa (mam dostęp do części danych finansowych) tylko chyba jestem za uczciwy na to :-) pod kątem komunikatów w stronę giełdy spółka działa bardzo ubogo (na co ty też narzekasz)... bo ma to w nosie. prezes i zarząd skoncentrowani są na swoich zadaniach, mają akcje spółki (na co ty też psioczyłeś twierdząc że to mega słabe w vivid że dali je dla pracowników a to jeden z elementów zarządczych). wiesz jakie są efekty? spółka rośnie organicznie od wielu lat. cena akcji też. wychodzę z założenia że ufam ludziom którzy mają pasję do biznesu i doświadczenie w nim REW milion razy większe od Ciebie. więc przestań ujadać bo tak na prawdę nic nie wiesz o spółce którą masz w portfelu bo nigdy tam nie pracowałeś. pozdro dla cierpliwych :-)

ps. przestań już robić do mnie wycieczki personalne bo nic to nie wnosi. a po drugie do mnie coś piszesz że nie mam pojęcia o jakiś kwestiach. owszem może nie mam. tak jak ty napisałeś w swoim przykładzie o kghm że nie musisz wiedzieć jak pracują tylko mają zarabiać kasę. i tu się mylisz. bo to jak pracują, czy wydajnie, szybko solidnie itp ma bardzo duże przełożenie na organiczny rozwój i generowanie zysków. to pokazuje jak bardzo biedne masz doświadczenie w kwestii zarządzania przedsiębiorstwem. wiele firm w pewnych okresach ma gorsze wyniki i słabszą sytuację. to się zdarza. sugeruję spojrzeć na niektóre firmy bardziej holistycznie i przestać wypowiadać się w odniesieniu do ludzi o których strategi i portfelu nie masz pojęcia :-)
  • Re: Trump Autor: ~spokojny [82.160.235.*]
    lechu to ciężka sprawa... tam gdzie fundamenty są i perspektywy on nic nie widzi... tam gdzie nie ma fundamentów to on je widzi...

Ja się wypowiedziałem merytorycznie o tej firmie ale nie zauważyłeś? No oczywiście bo było tam sporo prawdy. I inni ją zauważą, a jak spełni się moje przypuszczenie z sypaniem akcji pracowniczych... to pomyślcie sami.
    dlatego Ci napisałem że nie wiesz jak mam skonstruowany portfel :-)
    więc się nie wypowiadaj :-) mam tam zarówno firmy z branż które uważam za mocno perpsektywniczne i w nich nie patrzyłem tylko na wk/ca ale też takie które maja ten współczynnik na bardzo dobrym poziomie a jednocześnie perspektywiczne czego o peixin moim zdaniem nie można powiedzieć. Twoja sprawa w co włożyłeś kasę a moja w co ja włożylem. o swoje inwestycje się nie martwię więc i o Twoje też nie pod warunkiem że ten śmieszny peixin to nie jedyne co kupiłeś ;-)
  • Re: Trump Autor: gurusamaprawda [89.78.173.*]
    lechu dobrze im napisales, tak to by pilnowali interesu do rana soboty i psioczyli na spółkę.
  • Re: Trump Autor: ~Fijoł [94.254.161.*]
    Elo. Gdzie mogę zobaczyć liczbę pobrań gier vivid? I grossig? Jestem nowy wiec proszę o podpowoedz
  • Re: Trump Autor: ~Dorotka [109.243.101.*]
    Jednak rew wymiata. Od dziś słucham wszystkiego, co prognozuje.
  • Re: Trump Autor: ~spokojny [78.8.246.*]
    Lechu jak tam akcje? Wytłumacz proszę wszystkim co znaczy jak kurs leci przy wysokim obrocie proszę :)

• Re: Trump Autor: ~spokojny [78.8.148.*]
    Lechu... nie odpowiedziałeś a tak wyzywałeś innych od naganiaczy na spadki, a to były ostrzeżenia i rzecz oczywista. Ja też podawałem argumenty...

wypowiedz się jak wcześniej w tym wątku :)
[x]
VIVID 0,00% 0,64 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.