Nie wiem dla kogo wypisujecie te bajki . Nie ma żadnego finansowego powiązania pomiędzy spółką którą jest zainteresowany VW , a Fota S.A. Nie znam osobiście Pana Karola Foty , ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić ,że sprzedaje dobrze prosperującą firmę po to żeby zainwestować w spółkę z takimi problemami ..... Ewentualna kwota transakcji przy problemach Fota S.A. może wystarczy na "waciki" ( dla Joli ),
Jeden salon samochodowy jest wart z samochodami ponad 10 mil. zł chłopcze albo i więcej . Pisałem wcześniej , ze sprzedaż w focie częściami samochodowymi idą pełna para , tylko księgowość idzie na konto ... czyli inne . Mamy stan chwilowy uśpienia na focie ale to sie zmieni radykalnie nie wszyscy sie załapią
Chłopaczku przed wysyłką posta czytaj co napisałeś. Ten bełkot nie wystawia Ci dobrej wiarygodnej opinii a wręcz świadczy o kompletnej ignorancji i braku szacunku dla tych którzy Cię czytają. Mityczne 20 mln to waciki w tym segmencie dystrybucji zwłaszcza że długi Fota w samych bankach to 79 mln. ... a sprzedaż Foty nie idzie , tylko leży - popatrz na raport zadzwoń do oddziałów, zapytaj o popularne części .Wtedy może uda Ci się stworzyć wiarygodnego posta
Chłopaczku kupiłeś ode mnie 9 lat temu Rydzyka i Jarka ,żeśmy co dzień w TVN bombardowali Ci mózg nimi po to aby odwrócić uwagę od przekrętów i to był strzał w dziesiątkę . Dzieki takim osoba jak Ty dzisaj ludzie myślący w życiu nie wiedza co maja robic z kasa haha . Jesteś tylko sztuka potrzebna do wyborów i nic więcej . Roznica jest taka , ze tam pieniądz jest bezpieczny a tu nie itak sie księguje faktury. Żebyś sie nie zdziwił jak za jeden salon samochodowy spółka zależna od Volkswagena zapłaci te Twoje wymyślone 79 mil. zł bo fota winna jest bankom 41 mil. zł . W raporcie wszystko sie uwzględnia dzierżawy i roszczenia pracownicze .
No brawo znowu bełkot .Nie wiem co ma reszta świata z mojej obecności ale po Twoich wpisach domniemuję ,że z Twojej ani krztyny więcej. Jak wpadłeś na to że Karol Fota sprzeda dobrą firmę za dobre pieniądze i zainwestuje w bankruta? Gdzie tu logika? 79 mln jest w raporcie jako dług w bankach. Jak masz problem z pisaniem i czytaniem to proponuję powrót do szkoły podstawowej a nie pisanie postów
To poco udzielasz sie tu , jak nie wierzysz w firmę ? Kup 1 akcje pobierz zaświadczenie z biura maklerskiego , ze jestes akcjonariuszem spółki,wez dowód i jedz do Sądu w Gdańsku , wejdziesz w akta sprawy i sie dowiesz wszystkiego a nie strzelasz . Przeczytasz protokół z ostatniej rozprawy tam są wszystkie dowody jakie przedstawił Sądowi emitent na podstawie której Sąd oddalił wniosek wierzycieli pozaukladowych. Gdybys był prawidłowo wykształcony to byś tu nie pisał nie mając akcji.
Na 14 stronie raportu za I półrocze tego roku : 79 479 tyś kredyty , 53 143 tyś zobowiązania z tytułu dostaw towarów i usług. Dane te są powtórzone na stronie 27 i 30 w/w raportu. Ty widziałeś dokument w sądzie - do którego jak opisałeś dostęp nie jest dla wszystkich - 41 mln dla banków. To wytłumacz - Fota "pomyliła się" o 40 mln w informacji wysyłanej na GPW , czy do Sądu. Kto otrzymał nieprawdziwe dane ? Pofatygowałeś się do Sądu a nie przeczytałeś raportu spółki , której akcje posiadasz ? Chłopaku - tu nie ma wiary , tu jest kasa , cyfry , Prawidłowo wykształcony przed zakupem ogląda towar - i to właśnie zrobiłem ,
Wybory potwierdziły ostatnie , ze trzeci raz nie kupiłeś nam Rydzyka i Jarka oraz większość społeczeństwa . Jestes tak wykształcony żeby na Tobie zarabiać czy Ty nie widzisz tego ? W/w można zastąpić umowa dzierżawy nieruchomości na 20 lat lub więcej haha jeśli umowa zostanie zerwana przed tym terminem strony zapisały w umówię milionowe odszkodowania a to sie wlicza do raportu bo jest upadłość jako kredyty .
Zawieszam polemiki z Tobą - bo nie ma z kim polemizować . Chodziło mi o to żeby , Ci którzy mają wytrwałość w czytaniu "naszej płomiennej" dyskusji , mogli sobie wyrobić zdanie na temat codziennych "rewelacji" , które wypisujesz na tym forum , Twoim poziomie intelektualnym , znajomości branży i staranności w powoływaniu się na dokumenty....
Ale bądź czujny- jak znowu zaczniesz pisać głupoty dostaniesz kontrę z mojej strony .
Jestes spekulantem a moim zadaniem jest bronic tych chwiejnych zeby Ci nie oddali akcji. Ja na Tobie zarobilem w inny sposób . Będziesz kupował w panice po 2.5 zł i jak będziecie chcieli zarobić to musicie podbić kurs do 5 zł i dopiero Wamoddam po tej cenie
Ty altruista - poopowiadaj swoje rewelacje tym których nagoniłeś na zakupy we wrześniu . Ludzie przez Twoje dobre rady kupili akcje po 1,2 - 1,3 , pewnie to będzie inwestycja długoterminowa
Nikt tu nie kupował po 1.2 -1.3 zł tu ruchy robili spekulanci między sobą ale to im nic nie dało . Wszyscy maja akcje po 0.93-1.0 zł i to ogromna ilość haha. Gwiazdka sie zbliża a u spekulantów duża nerwowość bo maja mało akcji . Sprzedali CFI i Hawe maja dużo kasy i czekają na odbiór poniskiej cenie nic to nieda będziecie łykać po 2. 5zl . Infa teraz będą spływać co tydzień a otwarcie na focie bedzie dopiero 2.5zl
Niech ktoś tam śledzi UOKiK i da znac czy jest już zezwolenie kupna spółkom zależnym Volkswagena salonu samoch. Groblewskiego. Myśle ze jeden salon wystarczy na zobowiązania wierzycieli i na inwestora w focie .
Dane z KRS-ów : Właścicielem jest Fota LTD i Groblewski sp jawna w stosunku 75/25 Wiceprezesem spółki jest Karol Fota , prokurentem Filip Fota . Właścicielami Fota LTD są : Bogdan Fota i Lucyna Fota 50/50 - dla przypomnienia właściciele Fota S.A. Prezesem jest Jacek Fota , Prokurentem Filip Fota i Jakub Fota - prezes Fota S.A. Jacek , Karol , Jakub i Filip , to synowie Bogdana i Lucyny .
http://www.moto3m.pl/upadek-imperium-groblewski-i-fota/ - taki o nich artykuł znalazłem
Jola wszystko Wie bo była w salonie Groblewskiego w Sopocie .Dzisaj Volkswagen ruszył z produkcja samochodów we Wrzesni i ma przejac wszystkie salony Groblewskiego żeby mieć park serwisowy . Jak Jola pochlala haha w Sopocie to dobry znak, ja potym poznaje ze bedzie super .Jakies info od foty powinno w tym tygodniu spłynąć
Dobra już dajcie spokój z tą Jolą i.t.p , a tak na powaznie to coś długo trwa ta stagnacja , te informacje odnośnie salonów to pewne czy tylko domysły?
Radzę Ci nie lekceważyć Joli on pracuje u Volkswagena w Poznaniu. Jakie domysły? a kto wystąpił do UOKiK w sprawie salonów Groblewskiego ksiądz czy Volkswagen? Radzę Ci sprawdzać komunikat z UOKiK czy jest zezwolenie na nabycie części salonów Groblewskiego przez Volkswagena,powinno byc w tym tygodniu, a Fota będzie miał inwestora i pośrednikiem dostaw części samochodowych do Volkswagena
Ale straszaki wystawili po prawej , nic to nieda. Nie tylko bedzie umowa o sprzedaży salonów Groblewskiego ale i umowa podpisana z Groblewskim na dostawy części samochodowych do nowej fabryki w Wrzesni Volkswagena .