• jaka jest wartość EGH ? Autor: ~wycena [89.64.58.*]
    Obecnie C/Z to 13,60 (licząc za ostatnie 4 kwartały), C/WK to 0,94.
    Maleje zadłużenie ale również spadają przychody.

Jaka Waszym zdaniem jest godziwa wartość spółki?
    Jakie będą przychody oraz rentowność?
    Jakich dywidend się spodziewacie?
    Czy dalej ktoś wierzy w umowę z Lotosem?

Za ile sprzedalibyście swoje akcje EGH?

Proszę o odpowiedź na podane pytania.
  • Re: jaka jest wartość EGH ? Autor: ~Prezes [194.242.62.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/EKOPOL-GORNOSLASKI-HOLDING-S-A-Informacja-dotyczaca-nabycia-akcji-w-ramach-skupu-akcji-wlasnych-7481185.html 

Skup idzie w całym tygodniu ponad 1000 sztuk dziennie

17 tyś sztuk kupione z rynku wygląda to dobrze

Co do wyceny już to pisałem dla mnie na ten moment  zakładając zysk EBITDA na poziomie 1,3-1,5 mln zł  czyli Netto około 1 mln zł

i C/Z=12   
    daje wycenę 5-6 zł

Gdyby przeszacowali Nieruchomość w bilansie to Wartość księgowa ponad 5 zł

Obecnie trzeba czekać aż spółka skupi od tych co im zależy na szybkiej sprzedaży nawet byłbym za tym by kurs cofnął się do 3 zł mniej kasy na skup pójdzie więcej zostanie w spółce :-)  
  • Re: jaka jest wartość EGH ? Autor: ~DoPrezesa [5.184.224.*]
    Prezesie, jakie przychody przewidujesz w kolejnych kwartałach?
    Skąd taka opinia, że ZN wyniesie 1 mln (bardziej stawiam na 800 k zl)?
    Co z umowa z Lotosem lub inną spółka paliwowa? Temat ucichl a wiele osób pod to grało.
  • Re: jaka jest wartość EGH ? Autor: ~Prezes [194.242.62.*]
    Szczerze to ciągle liczę na umowę z Lotosem lub Orlenem lub innym dużym klientem

Ja jeszcze zakładam inny scenariusz spółka przed podpisaniem dużej umowy powinna skupić jak najwięcej akcji bo jest to też w ich interesie

Po dużej umowie spółka zainteresowali by się inni  widać, że RN dokupowała akcje w mojej ocenie to nie oni sprzedają teraz ktoś jednak sprzedaje ile jeszcze tego ma nie wiemy

Widać, że skupują maksymalną możliwość ilość dzienną gdyby obrót na akcjach był większy mogliby kupować jeszcze więcej obecnie są ograniczeni 50% średniego obrotu z 20 ostatnich dni

Skąd takie obliczenia obecnie mam 410 tyś Netto EBITDA 775 tyś ( I kwartał 110 tyś II kwartał 300 tyś)  poprawa względem 2015r. (I kwartał 34 tyś II 210 tyś )  zakładając że w III kwartale ponad 300 tyś może nawet 400 tyś  pozostaje 290 -190 tyś na IV kwartał

Jeśli ma być duża umowa najpierw będą chcieli skupić jak najwięcej akcji i kto wie czy czasem też po cichu na to liczę że akcje które skupią odkupi inwestor bo jest klauzula do umorzenia albo odsprzedania i kto wie czy najpierw nie skupią inwestor odkupi pakiet i podpiszą umowę

takie o to scenariusze widzę

[x]
EKOPOL -1,54% 6,40 2026-05-27 16:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.