• dlaczego to kosztuje tak WYSOKO ? powinno ,,,0,05-0,07 zł brak kasy , Autor: ~ha [83.22.184.*]
    i nie podają skąd ja pozyskaja ,,,,,,,,,,,,,,
  • Re: dlaczego to kosztuje tak WYSOKO ? powinno ,,,0,05-0,07 zł brak kasy Autor: ~xxx [176.221.123.*]
    Dnia 2016-10-14 o godz. 13:14 ~ha napisał(a):
    > i nie podają skąd ja pozyskaja ,,,,,,,,,,,,,,

Bo nikt poza Derą i Woźniakiem nie skupuje akcji Doradcy24, podbijają kurs akscji by kolejne drożej sprzedać
    Już zapowiedzieli późniejszy termin publikacji sprawozdania za IIIQ2016 niby tydzień a jednak coś się w tym czasie wydarzy
    Moim zdaniem to dobry czas na sprzedaż zanim będzie następna emisja akcji, większa strata i bardziej rozwodniony kapitał
  • Re: dlaczego to kosztuje tak WYSOKO ? powinno ,,,0,05-0,07 zł brak kasy Autor: ~kc [178.217.249.*]
    to ile dziś sprzedałeś?
  • Re: dlaczego to kosztuje tak WYSOKO ? powinno ,,,0,05-0,07 zł brak kasy Autor: ~Siffy [89.68.114.*]
    xxx Głupoty opowiadasz......
  • Re: dlaczego to kosztuje tak WYSOKO ? Autor: siffy [89.68.114.*]
    Poprawia się rynek hipoteczny sprzedaje się dużo kredytów z tego co widziałem w ich biurach zaczęli cisnąć ubezpieczenia może to jakiś pomysł na dywersyfikację przychodów oraz ich zwiększenie
  • Re: dlaczego to kosztuje tak WYSOKO ? Autor: ~xxx [176.221.123.*]
    Dnia 2016-10-17 o godz. 19:33 siffy napisał(a):
    > Poprawia się rynek hipoteczny sprzedaje się dużo kredytów z tego co widziałem w ich biurach zaczęli cisnąć ubezpieczenia może to jakiś pomysł na dywersyfikację przychodów oraz ich zwiększenie

Dlaczego zawieszony jest obrót akcjami D24 nie ma piatkowych dzisiejszych notowań na D24 kurs zawieszony czy bedzię info z opóźnieniem
    http://www.money.pl/gielda/komunikaty/komunikat/DORADCY24,D24,komunikaty;gieldowe,d24;postanowienie;sadu;okregowego;w;sprawie;stwierdzenia;o;niewaznosci;uchwal,474106.html
    2016-10-17 21:39:05
    D24 POSTANOWIENIE SĄDU OKRĘGOWEGO W SPRAWIE STWIERDZENIA O NIEWAŻNOŚCI UCHWAŁ

Zarząd Doradcy24 S.A. informuje, iż w dniu 14 października 2016 powiązał informację o postanowieniu przez Sąd Okręgowy we Wrocławiu w dniu 7 października 2016 roku, o oddaleniu wniosku Pana Dariusza Bąkowskiego o stwierdzenie nieważności uchwały nr 5/08/2016 lub ewentualnie uchylenia w przedmiocie wniosku powoda o udzielenie zabezpieczenia z Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy z dnia 19 sierpnia 2016 roku w sprawie obniżenia kapitału zakładowego, zmiany Statutu Spółki oraz upoważnienia Rady Nadzorczej do ustalenia tekstu jednolitego Statutu Spółki. W wyniku tego uchwała nr 5//08/2016 podjęta na Nadzwyczajnym Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy w dniu 19 sierpnia 2016 roku mimo złożenia apelacji do wyroku Sądu przez akcjonariusza Pana Dariusza Bąkowskiego nie będzie wstrzymane wykonanie tej uchwały. Spółka oczekuje na dokonanie w Krajowym Rejestrze Sądowym stosownych zmian, zgodnie z w/w uchwałą.
    A Rano pisałem że coś się kroi w D24 to macie kinder niespodzianke
    Ilu z was kupiło tego śmiecia?

Przedmiotowa Uchwała

Uchwała Numer 5/08/2016 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Spółki Doradcy24 Spółka Akcyjna z siedzibą we Wrocławiu z dnia 19 sierpnia 2016 w sprawie obniżenia kapitału zakładowego, zmiany Statutu Spółki oraz upoważnienia Rady Nadzorczej do ustalenia tekstu jednolitego Statutu Spółki § 1 1. Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki, działając na podstawie art. 455 ust. 1 i 2 oraz art. 457 § 1 pkt 2 Kodeksu spółek handlowych, obniża kapitał zakładowy Spółki o kwotę 2.991.884,00 PLN (dwa miliony dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden tysięcy osiemset osiemdziesiąt cztery złote), tj. z kwoty 3.739.855 PLN (trzy miliony siedemset trzydzieści dziewięć tysięcy osiemset pięćdziesiąt pięć złotych) do kwoty 747.971,00 PLN (siedemset czterdzieści siedem tysięcy dziewięćset siedemdziesiąt jeden złotych) poprzez zmniejszenie wartości nominalnej każdej z 3.739.855 akcji Spółki z kwoty 1,00 PLN (jeden złoty) każda akcja do kwoty 0,20 PLN (dwadzieścia groszy) każda akcja. 2. Celem obniżenia kapitału zakładowego Spółki, o którym mowa w ust. 1, jest wyrównanie strat Spółki z lat ubiegłych w kwocie 12’056’600,39 PLN (dwanaście milionów pięćdziesiąt sześć tysięcy sześćset złotych 39/100). 3. W związku z obniżeniem kapitału zakładowego Spółki, zgodnie z postanowieniami ust. 1 niniejszej uchwały wkłady wniesione przez akcjonariuszy na kapitał zakładowy Spółki nie będą zwracane akcjonariuszom w żadnej formie. 4. Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki postanawia przeznaczyć całość kwoty pochodzącej z obniżenia kapitału zakładowego Spółki, o którym mowa w ust. 1 powyżej, w wysokości : 2.991.884,00 PLN (dwa miliony dziewięćset dziewięćdziesiąt jeden tysięcy osiemset osiemdziesiąt cztery złote), na pokrycie strat Spółki z lat ubiegłych, wykazanych w rocznym sprawozdaniu finansowym Spółki, sporządzonym na dzień 31 grudnia 2015 r. 5. W związku z obniżeniem kapitału zakładowego w celu wyrównania poniesionych strat nie przeprowadza się postępowania, o którym mowa w art. 456 kodeksu spółek handlowych, na podstawie art. 457 § 1 pkt 2 kodeksu spółek handlowych. § 2 W związku z obniżeniem kapitału zakładowego zmienia się § 6 ust. 1 Statutu Spółki w ten sposób, że wykreśla się dotychczasową treść § 6 ust. 1 i nadaje mu się następującą treść: „§ 6 1. Kapitał zakładowy Spółki wynosi 747.971,00 PLN (siedemset czterdzieści siedem tysięcy dziewięćset siedemdziesiąt jeden złotych) i dzieli się na 3.739.855 (trzy miliony siedemset trzydzieści dziewięć tysięcy osiemset pięćdziesiąt pięć)) akcji zwykłych, w tym: 1) 1.002.600 (jeden milion dwa tysiące sześćset) akcji zwykłych na okaziciela serii A o numerach od A 0000001 (jeden) do A 1002600 (jeden milion dwa tysiące sześćset) o wartości nominalnej 0,20 zł (dwadzieścia groszy) każda; 2) 47.000 (czterdzieści siedem tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii B o numerach od 0000001 (jeden) do B 0047000 (czterdzieści siedem tysięcy) o wartości nominalnej 0,20 zł (dwadzieścia groszy) każda; 3) 150.000 (sto pięćdziesiąt tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii C, o numerach C 0000001 (jeden) do C 0150000 (sto pięćdziesiąt tysięcy), o wartości nominalnej 0,20 zł (dwadzieścia groszy) każda; 4) 40.000 (czterdzieści tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii D, o numerach D 0000001 (jeden) do D 0040000 (czterdzieści tysięcy), o wartości nominalnej 0,20 zł (dwadzieścia groszy) każda; 5) 33.500 (trzydzieści trzy tysiące pięćset) akcji zwykłych na okaziciela serii D1, o numerach D1 000001 (jeden) do D1 0033500 (trzydzieści trzy tysiące pięćset), o wartości nominalnej 0,20 zł (dwadzieścia groszy) każda; 6) 22.500 (dwadzieścia dwa tysiące pięćset) akcji zwykłych na okaziciela serii E, o numerach E 0000001 (jeden) do E 0022500 (dwadzieścia dwa tysiące pięćset), o wartości nominalnej 0,20 zł (dwadzieścia groszy) każda; 7) 1.356.436 (jeden milion trzysta pięćdziesiąt sześć tysięcy czterysta trzydzieści sześć) akcji zwykłych na okaziciela serii F o numerach F 000000001 (jeden) do F 1356436 (jeden milion trzysta pięćdziesiąt sześć tysięcy czterysta trzydzieści sześć), o wartości nominalnej 0,20 zł (dwadzieścia groszy) każda; 8) 27.651 (dwadzieścia siedem tysięcy sześćset pięćdziesiąt jeden) akcji zwykłych na okaziciela serii G o numerach G 0000001 (jeden) do G 0027651 (dwadzieścia siedem tysięcy sześćset pięćdziesiąt jeden), o wartości nominalnej 0,20 zł (dwadzieścia groszy) każda; 9) 258.368 (dwieście pięćdziesiąt osiem tysięcy trzysta sześćdziesiąt osiem) akcji zwykłych na okaziciela serii H, o numerach H 0000001 (jeden) do H 0258368 (dwieście pięćdziesiąt osiem tysięcy trzysta sześćdziesiąt osiem), o wartości nominalnej 0,20 zł (dwadzieścia groszy) każda; 10)281.250 (dwieście osiemdziesiąt jeden tysięcy dwieście pięćdziesiąt) akcji zwykłych na okaziciela serii I, o numerach I 0000001 (jeden) do H 0281250 (dwieście osiemdziesiąt jeden tysięcy dwieście pięćdziesiąt), o wartości nominalnej 0,20 zł (dwadzieścia groszy) każda; 11)520.550 (pięćset dwadzieścia tysięcy pięćset pięćdziesiąt) akcji zwykłych na okaziciela serii J, o numerach J 0000001 (jeden) do J 020520550 (pięćset dwadzieścia tysięcy pięćset pięćdziesiąt), o wartości nominalnej 0,20 zł (dwadzieścia groszy) każda. § 3 Upoważnia się Radę Nadzorczą Spółki, do ustalenia jednolitego tekstu statutu Spółki, uwzględniającego zmiany, o których mowa w ust. 1 powyżej. § 4 Uchwała wchodzi w życie z chwilą podjęcia, z mocą obowiązującą od dnia rejestracji zmiany Statutu Spółki przez sąd rejestrowy.
     XXX -wydaje mi się że na siłę chcesz pokazać spółkę w złym świetle - JAKI MASZ W TYM INTERES ?????

"Strata z lat ubiegłych 12 mln zł. jest już ujeta w bilansie i nie ma potrzeby szukania środków finansowych na jej spłatę a taka sytuacja nie przeszkadza w rozwoju spółki - Jeśli znasz się coś niecoś na zawiązywaniu rezerw ,bilansach i stratach??
    Widzę że twoja wiedza jest raczej z gatunku  tzw popularno-populistycznej a Twoje dyrdymały i analiza guzik są warte,
    Twój mizerny plany zbicia i oczernienia spółki , bo pewnie ZOSTAŁEŚ NIEŹLE WYTRZEPANY bierze w łeb.
    Kolejne kwartały na plusie - Bilans za 2016 rok zapowiada się zatem całkiem pięknie.
    Z tego co zauważyłem to XXX może powinieneś nazywać się BD ,hehehe
    Dnia 2016-10-18 o godz. 10:59 siffy napisał(a):
    >  XXX -wydaje mi się że na siłę chcesz pokazać spółkę w złym świetle - JAKI MASZ W TYM INTERES ?????
    >
    > "Strata z lat ubiegłych 12 mln zł. jest już ujeta w bilansie i nie ma potrzeby szukania środków finansowych na jej spłatę a taka sytuacja nie przeszkadza w rozwoju spółki - Jeśli znasz się coś niecoś na zawiązywaniu rezerw ,bilansach i stratach??
    > Widzę że twoja wiedza jest raczej z gatunku  tzw popularno-populistycznej a Twoje dyrdymały i analiza guzik są warte,
    > Twój mizerny plany zbicia i oczernienia spółki , bo pewnie ZOSTAŁEŚ NIEŹLE WYTRZEPANY bierze w łeb.
    > Kolejne kwartały na plusie - Bilans za 2016 rok zapowiada się zatem całkiem pięknie.
    > Z tego co zauważyłem to XXX może powinieneś nazywać się BD ,hehehe

Jestem kontrolerem finansowym pseudodoradco24 a tym co mataczą ni popuszczam do żywego pokaże wasze grzeszki dla własnej satysfakcji

peseudodoradco ??? chłopie nie jestem powiązany z tą spółką a ty się ujawniłeś czyli dobrze napisałem BD :)
    Kontroler finansowy - bosz....... który nie wie co się w jego firmie dzieje - radzę zająć się czymś innym
    ponadto wierzę w firmy z branży finansowej D24 po zmianie właściciela i restrukturyzacji zaczynają przynosić zyski - moim zdaniem jest promocja i należy ją wykorzystać wg. starej zasady kupuj jak leje się krew
    ale co zrobić skoro sam "kontroler finansowy" nie wierzy.....

• Re: dlaczego to kosztuje tak WYSOKO ? Autor: ~xxx [37.47.58.*]
    Siffy masz akcje D24 i co trzymasz jeszcze. Skąd wiesz o tym jak w spółce visa o ubezpieczenia - ty tam pracujesz tez nako naganiacz na polisolokaty.
    Jestem analityki ale nie w tej spółce.
    Siffy pisałeś o bilansie skąd masz wiedzę ze będzie dobry?? Skoda wiesz o prezesach byłych w D24 i co możesz powiedzieć o obecnych preziach.
    Ja wiem to napiszą i wyniki niestety bardzo slabe
    Ja analizuje fakty info i RZIS oraz cash flow i Ci powiem kiedy sprzedać kiedy kupić ja warto kupuje sam.
    Raz kupiłem tego siecią tylko na podstawie analizy technicznej i to był niestety nietrafiony zakup.
    Kretacze i tyle
  • Re: dlaczego to kosztuje tak WYSOKO ? Autor: ~kc [178.217.249.*]
    ciekawe do ilu spadnie?
    Za mały wolumen obrotów by robić analizę techniczną tu nie ma rynku
    zanurkuje w okolice 24 groszy albo i nawet niżej do poziomu groszowego
    kto chce jeszcze coś odzyskać niech sprzedaje
    to nie jest czas na kupno tego waloru
    może mam może i nie mam przynjmniej nie wtopiłem jak ty :)
    dodatkowo nie naganiam na polisolokaty - ten rynek skończył się w tym roku wraz ze zmianą przepisów i wejściem nowej ustawy pracuję w branży (konkurencji) i widzę jak branża finansowa funkcjonuje pozatym nie obchodzi mnie kto i co sprzedaje
    ja widzę potencjał w tej spółce dlatego się nią interesuję
    dostrzegam jednocześnie twoją (nawet ie wiem jak to nazwać) chęć do przeciwdziałania spółce i odciągnięcia od niej inwestorów
    zachowujesz się jak mała dziewczynka która straciła zabawkę i płacze oraz nie pozwoli się bawić innym
    napisałem wcześniej że pracuję w branży już parę ładnych lat i informacja odnośnie zmiany właścicieli D24 szybko obiegła biura i firmy konkurencyjne, dodatkowo migracja doradców między spółkami jest zjawiskiem powszechnym a za tym idzie informacja (popytaj na mieście)
    moja prośba skoro wtopiłeś zacznij dopingować spółkę wierzyć w jej sukces pod nowym zarządem a może uda się odrobić pozdrawiam

Dnia 2016-10-18 o godz. 22:55 siffy napisał(a):
    > może mam może i nie mam przynjmniej nie wtopiłem jak ty :)
    > dodatkowo nie naganiam na polisolokaty - ten rynek skończył się w tym roku wraz ze zmianą przepisów i wejściem nowej ustawy pracuję w branży (konkurencji) i widzę jak branża finansowa funkcjonuje pozatym nie obchodzi mnie kto i co sprzedaje
    > ja widzę potencjał w tej spółce dlatego się nią interesuję
    > dostrzegam jednocześnie twoją (nawet ie wiem jak to nazwać) chęć do przeciwdziałania spółce i odciągnięcia od niej inwestorów
    > zachowujesz się jak mała dziewczynka która straciła zabawkę i płacze oraz nie pozwoli się bawić innym
    > napisałem wcześniej że pracuję w branży już parę ładnych lat i informacja odnośnie zmiany właścicieli D24 szybko obiegła biura i firmy konkurencyjne, dodatkowo migracja doradców między spółkami jest zjawiskiem powszechnym a za tym idzie informacja (popytaj na mieście)
    > moja prośba skoro wtopiłeś zacznij dopingować spółkę wierzyć w jej sukces pod nowym zarządem a może uda się odrobić pozdrawiam
    >
    >

Siffy jest okazja kupuj jak nie masz jak dla Ciebie wszytko idzie w góre
[x]
DRFINANCE -2,29% 3,42 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.