W tym miesiącu zażalenie do KNF o celowym zaniżaniu kursu mającego na celu jego uśrednienie w następstwie ogłoszenie wykupu po cenie zdecydowanie niższej od wartości księgowej czyli ceny godziwej.Prowadzone są rozmowy z inwestorami z USA.W maju 2017 się przypomnę.
Dnia 2016-10-13 o godz. 19:06 ~john napisał(a): > W tym miesiącu zażalenie do KNF o celowym zaniżaniu kursu mającego na celu jego uśrednienie w następstwie ogłoszenie wykupu po cenie zdecydowanie niższej od wartości księgowej czyli ceny godziwej.Prowadzone są rozmowy z inwestorami z USA.W maju 2017 się przypomnę.
konkrety... linki... dokumenty.... a nie jakies czcze gadanie...
Słyszałem inną plotkę, nie plotkę... Syn Bosa zrobilł miejsce w Zarządzie dla ludzi z AST a sam ma stanąć za sterami Baixin kiedy wyjaśni się sytuacja z nową inwestycją. Patrzcie na to: — Baixin Industry is a special purpose subsidiary established in connection with purchase land in Yongchun county and investment in a new plant settled on this land. The sole shareholder of Baixin is Peixin International BVI, direct subsidiary of the Company. The registered capital of the Baixin amounts to five million euro and its registered office is Fujian Province, Yongchun city, Yongchun county. Baixin’s scope of business is manufacturing including production of the general machines, as well as hygienic products machines and the other machine in the other industry. Widziałem świeżutkie ogłoszenia dotyczące ztrudnienia w AST i Peixin. Wymagania przepotężne na skale światową, po co ??? Tam się coś wyjaśnia. Jak rozmowy z Amerykanami to zapewne uzgadnianie stanowisk, ale też prawdopodobnie uzgadnianie tzw kierunkowej emisji akcji. Amerykanie mogą finansować nowe zakłady i ich rozwój ale zechcą mieć kontrolę. Przy emisji kierunkowej cena jest zagadką choć można założyć że XIE się tak samo nie zgodzi na zbyt niską cenę jak nie zgodził się na proponowaną przez polskie fundusze. Czyli będzie grubiej niż 10 PLN. Czy emisja kierunkowa będzie związana z opuszczeniem naszej GPW i przejściem na NASDAQ czy inne amerykańskie notowania nie wiem. Można sie domyślać że to możliwe. Cena i tak do tego czasu wzrośnie. Patrzcie na szczegóły i wyciągajcie wnioski, np takie zdanie dotyczące zakresu działania nowej fabryki: " Baixin’s scope of business is manufacturing including production of the general machines, as well as hygienic products machines and the other machine in the other industry." No i spójrzcie jakie to other industry proponuje AST: 1. High speed converting of challenging materials in the Hygiene industry 2. High tension and high precision web processing in Carbon Fiber composites 3. Aseptic processing of high value and unique drug products in Life Sciences Jak to ogłoszą to będzie grubo. Rozmowy z rządem Chin się kończą, jak tylko dostaną zielone światło to rusza cały projekt. Prawdopodobnie to kwestia dni a nie tygodni czy miesięcy, bo Kaida już w lipcu liczył na to i robił wakat. Napewno sprężyna sie napina i trzeba mieć akcje, bo potem do 10 zł nie da sie za dużo dozbierać. Może być i tak że jednego wieczoru info a następnego dnia na open TKO 10 PLN. To możliwe.
Jeżeli nie był poślizgu lub aneksów to niedługo powinny pojawić się komunikaty.
In terms of operational requirements, under the Agreement, Baixin shall begin production in the new plant no later than by the end of 2016. Moreover ,the annual value of output from the constructed facilities shall be no less than RMB 100m (EUR 11.7m) and the annual tax paid by Baixin (including VAT, business tax and corporate income tax) shall be no less than RMB 5m.
Dnia 2016-10-14 o godz. 08:49 ~z_branży napisał(a): > Jeżeli nie był poślizgu lub aneksów to niedługo powinny pojawić się komunikaty. > > In terms of operational requirements, under the Agreement, Baixin shall begin production in the new plant no later than by the end of 2016. Moreover ,the annual value of output from the constructed facilities shall be no less than RMB 100m (EUR 11.7m) and the annual tax paid by Baixin (including VAT, business tax and corporate income tax) shall be no less than RMB 5m.
Sraty pierdaty ,śmieszą mnie takie teksty ,że sprężyna się napina , będzie grubo. Jak by tak miało być to papier by nie kosztował 2,21 tylko dużo więcej, bo rynek zawsze dyskontuje takie wydarzenia i lepiej poinformowani już by go kupowali.
> Sraty pierdaty ,śmieszą mnie takie teksty ,że sprężyna się napina , będzie grubo. > Jak by tak miało być to papier by nie kosztował 2,21 tylko dużo więcej, bo rynek zawsze dyskontuje takie wydarzenia i lepiej poinformowani już by go kupowali.
Dokładnie. Kogo oni chcą nabrać? Gimbazę, która kupi albo kupiła akcji za 1000 zł? Widziałem nie takie cuda na GPW, ale nigdy nie widziałem, by ktoś to przewidział na jakimkolwiek forum internetowym. I nic dziwnego - "lepiej poinformowani" nie siedzą na forach internetowych :)
Głupoty piszecie. Zakładacie fałszywie zresztą że wszystkie informacje są z góry znane. A prawda jest zupełnie inna. Co tydzień praktycznie rynek jest zaskakiwany informacjami i kursy spółek eksplodują. Powiedz mi kiedy rynek wogóle coś ostatnio przewidział ? Dywidende na Dropie 3 zł przy dużo niższym kursie ? Kupował ktoś z was Bioton po 2.50 w grudniu 2013 ? Nie ? Nie wiedzieliście że będzie za rok chodził po 15 ??? Co za mądrale sie tu wypowiadają. Podobnie Amica, kto wiedział że Samsung ich wykupi ? Co chwila mi coś przychodzi do głowy, taki Kopex np po 2 zł był do wzięcia, nikt nie brał, na drugi dzień info i wchodzi Famur i zabijanie sie o akcje bankruta do ponad 4 zł. A Peixin to nie bankrut. Sm mógłby przejąć wiele spółek z GPW. Będzie info, będzie zaskoczenie i będzie pompa tyle że nie 100% ale 1000% . przy 100% wielu z was wyjdzie
Dnia 2016-10-14 o godz. 12:52 ~JózefzSieradza napisał(a): > Głupoty piszecie. Zakładacie fałszywie zresztą że wszystkie informacje są z góry znane. A prawda jest zupełnie inna. Co tydzień praktycznie rynek jest zaskakiwany informacjami i kursy spółek eksplodują. Powiedz mi kiedy rynek wogóle coś ostatnio przewidział ? Dywidende na Dropie 3 zł przy dużo niższym kursie ? Kupował ktoś z was Bioton po 2.50 w grudniu 2013 ? Nie ? Nie wiedzieliście że będzie za rok chodził po 15 ??? Co za mądrale sie tu wypowiadają. Podobnie Amica, kto wiedział że Samsung ich wykupi ? Co chwila mi coś przychodzi do głowy, taki Kopex np po 2 zł był do wzięcia, nikt nie brał, na drugi dzień info i wchodzi Famur i zabijanie sie o akcje bankruta do ponad 4 zł. A Peixin to nie bankrut. Sm mógłby przejąć wiele spółek z GPW. Będzie info, będzie zaskoczenie i będzie pompa tyle że nie 100% ale 1000% . przy 100% wielu z was wyjdzie
Głupoty to Ty piszesz. Skoro rynek jest nieprzewidywalny, to czemu przytaczasz tylko przykłady wzrostów kursu rynkowego? To działa tylko w jedną stronę? Ale to taka dygresja tylko. Peixin to nie bankrut - umiesz czytać w ogóle? Mało kto tak się na tym forum o nim wypowiadał. Pomimo znacznego pogorszenia koniunktury i wyników jest nadal w dobrej sytuacji, tylko co z tego? Chodzi o właściciela, który działa na szkodę akcjonariuszy mniejszościowych. Wymienię tylko jeden skutek jego polityki: całkowitą utratę zaufania rynku. Oczywiście, że nikt nie zna przyszłości. Ale niektórzy uczestnicy rynku znają pewne decyzje wcześniej od innych. I oczywiście robią z tego użytek. Gdyby tutaj, przy tej płynności, była właśnie taka sytuacja, to kurs znajdowałby się znacznie wyżej, wie to każdy, kto ma jakiekolwiek doświadczenie giełdowe.
> Głupoty to Ty piszesz. Skoro rynek jest nieprzewidywalny, to czemu przytaczasz tylko przykłady wzros > Oczywiście, że nikt nie zna przyszłości. Ale niektórzy uczestnicy rynku znają pewne decyzje wcześniej od innych. I oczywiście robią z tego użytek. Gdyby tutaj, przy tej płynności, była właśnie taka sytuacja, to kurs znajdowałby się znacznie wyżej, wie to każdy, kto ma jakiekolwiek doświadczenie giełdowe.
Jeszcze raz przytocze to co napisałeś "Ale niektórzy uczestnicy rynku znają pewne decyzje wcześniej od innych. I oczywiście robią z tego użytek" Brawo ! Dobrze że sie przyznajesz. Jeśli są osoby które wiedzą wiecej dążą w 9 na 10 przypadków do zaniżenia kursu i wykorzystania niewiedzy pozostałych uczestników rynku. To jedyna gwarantowana prawidłowość jaka się powtarza i jest typowa dla nadchodzących dobrych informacji. Czasem jeszcze krótko po nadejściu dobrych informacji robi sie zjazd aby zanegować informacje i spowodować niechęć do akcji. To trudniejsze ale się stosuje. Tu jednak kurs jest już zaniżony do granic absurdu, Przypominam na dzień wczorajszy c/wk 0,1 a C/Z 1,7 ! Potencjał wzrostu minumum dwucyfrówka w kursie i nic tego docelowo nie zmieni. Powolutku dobieramy.
Dnia 2016-10-14 o godz. 13:57 ~re napisał(a): > Jeszcze raz przytocze to co napisałeś "Ale niektórzy uczestnicy rynku znają pewne decyzje wcześniej od innych. I oczywiście robią z tego użytek" Brawo ! Dobrze że sie przyznajesz. Jeśli są osoby które wiedzą wiecej dążą w 9 na 10 przypadków do zaniżenia kursu i wykorzystania niewiedzy pozostałych uczestników rynku. To jedyna gwarantowana prawidłowość jaka się powtarza i jest typowa dla nadchodzących dobrych informacji. Czasem jeszcze krótko po nadejściu dobrych informacji robi sie zjazd aby zanegować informacje i spowodować niechęć do akcji. To trudniejsze ale się stosuje. Tu jednak kurs jest już zaniżony do granic absurdu, Przypominam na dzień wczorajszy c/wk 0,1 a C/Z 1,7 ! Potencjał wzrostu minumum dwucyfrówka w kursie i nic tego docelowo nie zmieni. > Powolutku dobieramy.
No cóż, zostałem zdemaskowany. Przyznaję się - moim celem jest zaniżenie kursu wpisami na forum bankiera. W tej chwili skupuję pomalutku akcje, a potem... "Karaiby nie będą na niby" :)
Dnia 2016-10-14 o godz. 12:52 ~JózefzSieradza napisał(a): > Głupoty piszecie. Zakładacie fałszywie zresztą że wszystkie informacje są z góry znane. A prawda jest zupełnie inna. Co tydzień praktycznie rynek jest zaskakiwany informacjami i kursy spółek eksplodują. Powiedz mi kiedy rynek wogóle coś ostatnio przewidział ? Dywidende na Dropie 3 zł przy dużo niższym kursie ? Kupował ktoś z was Bioton po 2.50 w grudniu 2013 ? Nie ? Nie wiedzieliście że będzie za rok chodził po 15 ??? Co za mądrale sie tu wypowiadają. Podobnie Amica, kto wiedział że Samsung ich wykupi ? Co chwila mi coś przychodzi do głowy, taki Kopex np po 2 zł był do wzięcia, nikt nie brał, na drugi dzień info i wchodzi Famur i zabijanie sie o akcje bankruta do ponad 4 zł. A Peixin to nie bankrut. Sm mógłby przejąć wiele spółek z GPW. Będzie info, będzie zaskoczenie i będzie pompa tyle że nie 100% ale 1000% . przy 100% wielu z was wyjdzie
Przeczytałem raporty i doszedłem do podobnych wniosków. Nie wiem czy wzrośnie czy spadnie. Ja kupiłem i czekam. Zarobie to zarobie nie zarobie płakał nie będe. Proste. To jest gielda a tu moze zdazyc sie wszysko i 0,1 zł ale i 100
Dnia 2016-10-14 o godz. 17:07 deszczyk_letni napisał(a): > Dnia 2016-10-14 o godz. 12:52 ~JózefzSieradza napisał(a): > > Głupoty piszecie. Zakładacie fałszywie zresztą że wszystkie informacje są z góry znane. A prawda jest zupełnie inna. Co tydzień praktycznie rynek jest zaskakiwany informacjami i kursy spółek eksplodują. Powiedz mi kiedy rynek wogóle coś ostatnio przewidział ? Dywidende na Dropie 3 zł przy dużo niższym kursie ? Kupował ktoś z was Bioton po 2.50 w grudniu 2013 ? Nie ? Nie wiedzieliście że będzie za rok chodził po 15 ??? Co za mądrale sie tu wypowiadają. Podobnie Amica, kto wiedział że Samsung ich wykupi ? Co chwila mi coś przychodzi do głowy, taki Kopex np po 2 zł był do wzięcia, nikt nie brał, na drugi dzień info i wchodzi Famur i zabijanie sie o akcje bankruta do ponad 4 zł. A Peixin to nie bankrut. Sm mógłby przejąć wiele spółek z GPW. Będzie info, będzie zaskoczenie i będzie pompa tyle że nie 100% ale 1000% . przy 100% wielu z was wyjdzie > > Przeczytałem raporty i doszedłem do podobnych wniosków. Nie wiem czy wzrośnie czy spadnie. Ja kupiłem i czekam. Zarobie to zarobie nie zarobie płakał nie będe. Proste. To jest gielda a tu moze zdazyc sie wszysko i 0,1 zł ale i 100
Dodam jeszcze. Ktos powie ze 100 nierealne. Odpowiem niech za 5 min bedzie info ze znany inwestor posiada 5% akcji. I co wtedy ? 200 bedzie malo...
patrzcie jakie zagrywki... kurs po 2,3 a ktoś wystawia dosłownie 2 sek przed 17:00 10k akcji po 2,33 żeby nikt nie sięgnął a żeby dawać do myślenia, że będzie zjazd...
xyz to Twoja ofka? Oczywiście w poniedziałek już jej nie będzie :)
Dnia 2016-10-14 o godz. 17:40 ~xyz napisał(a): > Tak na pewno będzie miał 5% przy tym obrocie nie osmieszaj się
Wg mnie to już dawno ktoś tu ma 5% a może i 10% na słupach. Po akcjach nie ma śladu. W arkuszu leżą śmieciowe ilości. Zbieranie nie trwa od wczoraj a prawdopodobnie krótko po debiucie ktoś sie zorientował jak dobrą spółką jest Peixin i zaczeła się wirówka. Najpierw w góre a potem dwuletni zjazd na wykończenie kogo sie da.. Niestety efektem uboczny jest też zabranie na pokład przypadkowych akcjonariuszy z niskim poziomem zakupu 1-2 zł. No i teraz poczekamy az sie ich będziecie pozbywać. Tyczasem dobieram a nie sprzedaję :) Wkurza cie to coraz mocniej co ? :) Widze po twoich wpisach hehehe
To ze akcje sa pozbierane nie ma watpliwosci wedlug mnie. Ktos sprzedaje akcje za 5 tys zl i zbija kurs o -10% np. to jaki moze byc FF ? Jezeli jeszcze kurs spadnie dokupie. Widze tu szanse na zarobek i trzymam nie sluchajac idiotow...
Dnia 2016-10-16 o godz. 19:26 ~spokojny napisał(a): > deszczyk piszesz, że spadnie to dokupisz? również dziwne, ze ta ofka na 10 k akcji pojawiła się i znikła Twoja na 300 pln Te 10k z piatku to nie ja a te ponad 10k po 300 to ja... Widze ze chesz kupic wiec wystawiam raz jeszcze po 300 ;)
Dnia 2016-10-17 o godz. 08:50 deszczyk_letni napisał(a): > Dnia 2016-10-16 o godz. 19:26 ~spokojny napisał(a): > > deszczyk piszesz, że spadnie to dokupisz? również dziwne, ze ta ofka na 10 k akcji pojawiła się i znikła Twoja na 300 pln > Te 10k z piatku to nie ja a te ponad 10k po 300 to ja... Widze ze chesz kupic wiec wystawiam raz jeszcze po 300 ;) >
tu z kursem ci co mają więcej akcji mogą zrobić wszystko ale nie oznacza to, że na tym zdołowanym poziomie kupisz bo ktoś będzie sypał... nie widzę, żeby ktoś był chętny na sprzedaż na niższych poziomach, no chyba, że jakaś "zorganizowana grupa przestępcza" zorganizuje niezłą nagonkę i panikę :)
Jak dzisiaj było widać ktoś sypał z ukrytego. Czyli pozbywa się, ale nie chce dołować kursu. Dziwne, że na tak niskim poziomie, ale przy takim FF może 2,30 jest ceną optymalną na sprzedaż (i dość atrakcyjną na kupno) w chwili obecnej.
eehhh ja nie wiem jak wy analizujecie te wszystkie sytuacje... Gregs, masz dostęp do notowań w czasie rzeczywistym jak ja i dokładnego podglądu transakcji? Ja widzę, ze transakcje różnią się czasem nawet o kilka minut więc to raczej sypanie nie było, tylko zbieranie jak ktoś zobaczył tylko pokazujące się akcje... jakby było sypanie to transakcje byłyby niemal w tym samym czasie pod zlecenia kupna...
Dnia 2016-10-18 o godz. 10:47 ~plutonowy napisał(a): > trwa skup akcji Peixinu, 10 zł niebawem, bo wartość godziwa spółki to około 30 zł
to ze akcje sa poparkowane nie ma watpliwosci ale z tym skupem to nie fantazjuj... popatrz na obrot... ja nie wiem czy bedzie 1 4 5 czy 10... licze na zarobek i trzymam moj target to cena z debiutu
Dnia 2016-10-18 o godz. 13:01 deszczyk_letni napisał(a): > Dnia 2016-10-18 o godz. 10:47 ~plutonowy napisał(a): > > trwa skup akcji Peixinu, 10 zł niebawem, bo wartość godziwa spółki to około 30 zł > > to ze akcje sa poparkowane nie ma watpliwosci ale z tym skupem to nie fantazjuj... popatrz na obrot... ja nie wiem czy bedzie 1 4 5 czy 10... licze na zarobek i trzymam moj target to cena z debiutu
Dnia 2016-10-18 o godz. 16:36 deszczyk_letni napisał(a): > Dnia 2016-10-18 o godz. 13:01 deszczyk_letni napisał(a): > > Dnia 2016-10-18 o godz. 10:47 ~plutonowy napisał(a): > > > trwa skup akcji Peixinu, 10 zł niebawem, bo wartość godziwa spółki to około 30 zł > > > > to ze akcje sa poparkowane nie ma watpliwosci ale z tym skupem to nie fantazjuj... popatrz na obrot... ja nie wiem czy bedzie 1 4 5 czy 10... licze na zarobek i trzymam moj target to cena z debiutu > > przypominam: http://ast-inc.com/ast-and-peixin-announce-strategic-partnership/
To strategiczne partnerstwo to nic nowego, stary kotlet z 2014 roku .Dali kiedyś taki komunikat żeby zachęcić leszczy do kupowania tego gniota.
Dnia 2016-10-18 o godz. 23:07 ~xyz napisał(a): > To strategiczne partnerstwo to nic nowego, stary kotlet z 2014 roku .Dali kiedyś taki komunikat żeby zachęcić leszczy do kupowania tego gniota.
I znowu przyłapuję cie xyz na kłamliwej insynuacji. Wiesz że to nie Peixin a AST dążyło do strategicznego sojuszu a piszesz coś zupełnie zmanipulowanego. Twoje posty nadają sie do KNF.
Wystarczy wejść pod tego linka żeby wiedzieć jaka jest prawda:
"Połączenie AST i technologii Peixin, ofert produktów i możliwości produkcyjnych zapewni naszym klientom najlepsze z obu światów. Wnosząc sprawdzone wzory i innowacyjne rozwiązania AST wraz z wysoką jakością produkcji Peixin zaproponujemy wyjątkową wydajność i niski całkowity koszt wytworzenia maszyn - powiedział Royce Tourtillott, Menedżer Segmentu Higieny AST Połączone portfolio produktów idealnie nadaje się do rynków wschodzących, gdzie rośnie dochód i napędza popyt na środki kobiecej higieny oraz jednorazowych produktów do pielęgnacji niemowląt. Zaproponujemy również urządzenia przeznaczone do produkcji wkładek dla dorosłych związane z m.inn z nietrzymaniem moczu, aby zaspokoić potrzeby starzejącego się globalnie społeczeństwa. AST ma reputację stałego zwiększania efektywności, wydajności i bezpieczeństwa złożonych procesów produkcyjnych. Udaliśmy się do Chin, aby znaleźć partnera, który byłby uzupełnieniem tej reputacji, rozszerzył nasz globalny zasięg i pozwolił nam zaoferować naszym klientom segmentu higieny nowy poziom konkurencyjności. Pan Xie i jego syn Kaida zbudowali wspaniałą firmę i jestem bardzo zadowolony ogłosić Peixin jako strategicznego partnera ", powiedział Joe Hoff, CEO AST."
TO AMERYKANIE WYSZUKALI PEXIN NIE ODWROTNIE !!! Zobacz z jakim szacunkiem odnoszą sie do PEIXIN ! Amerykanie uznają Peixin za Chinskiego i światowego lidera w produkcji tego typu maszyn (ze sprzedaża do 90 krajów świata) i razem zamierzają zostać światowym liderem i czy to się tobie podoba czy nie te akcje będą bardzo, bardzo drogie Ostatecznie to może być rajd jak na Amice z 3 zł na 200 lub wyżej, bo akcji mało.
Nie wiem czy tak bedzie. Obstawiam ze bedzie wyzej i zarobie. ile nie wiem jezeli wogole cos na + bo to wrozenie z fusow. Racja akcji malo i moze być niezly rajd. Spadkow w dol nie obstawiam. Prawdopodobienstwo male.
Przecież tej śmiesznej spółki amerykańskiej nie ma nawet na giełdzie. To mówi samo za siebie, co to za "światowa" firma. A wykupy akcji, dual listingi itd. to kompletne brednie. Jak można pisać takie bzdury? Takim bełkotem nie spowodujecie, że kurs Peixin wstrzeli w górę. Żeby Peixin wystrzelił w górę potrzebne jest zaufanie do tej spółki, a na to potrzebne są dobre wyniki finansowe i regularna dywidenda. Co do wyników, to widzimy jak jest - dramat. A dywidenda? Szkoda nawet pisać. Tzw. wartość godziwa ma się nijak do wyceny na giełdzie bo właściciele mają polskich akcjonariuszy głęboko w ... poważaniu :-) mogą wycofać spółkę z giełdy i wszystko na to wskazuje że prędzej czy później to zrobią. Po cenie pewnie niewiele wyższej od obecnej rynkowej czyli per saldo raczej opłaci im się ta przygoda z GPW. A na żadną inną, tak jak Ast, już nie wejdą, bo po takim numerze i tak nie dostaną nigdzie kapitału. Zresztą kasy mają w bród, więc to im chyba niepotrzebne ;-)
Dnia 2016-10-19 o godz. 10:52 ~qiulin napisał(a): Żeby Peixin wystrzelił w górę potrzebne jest zaufanie do tej spółki, a na to potrzebne są dobre wyniki finansowe i regularna dywidenda. Co do wyników, to widzimy jak jest - dramat. A dywidenda? Szkoda nawet pisać.
Tak jak pisałem wcześniej decydujące będą 3 rzeczy. Decyzja co do dywidendy za 2016r. Wyniki za 3Q (w listopadzie). Wybranie nowego składu zarządu i walne zgromadzenie. Wyniki nie są "dramat" (popatrz na inne "balony" napompowane na tej śmiesznej giełdzie). Jeżeli szkoda tobie pisać o dywidendzie, to po co w ogóle piszesz posty. Świetnie napisałeś: "wyniki dramat" i "kasy mają w bród". Wyraźny brak konsekwencji. Fakt, że informacje ze spółki są bardzo skąpe. dlatego jakakolwiek informacja może diametralnie zmienić nastroje (celowo nie piszę w którą stronę, żeby nie być posądzonym o naganianie). Straty mogą być stosunkowo niewielkie, a ewentualne zyski mogą być większe jak się wszystkim wydaje. Na dwoje baka wróżyła.
W najbliższym czasie czeka nas seria informacji. Nikt kto nie musi, nie pozbywa sie teraz akcji przed kluczowymi rozstrzygnięciami. Stracić się nie da na tym, bo tak jak piszą nawet najwięksi pesymiści cena ewentualnego wezwania będzie powyżej ceny nominalnej czyli 4.50-5 zł. Podejrzewam że więcej. Więc te minimum 100% zysku jest do wyciągnięcia z palcem w d... I o tym wiedzą naganiacze na spadki, dlatego też nie ma teraz wybicia ponad 4 zł. Zbierać trzeba jak najniżej. Ale to pesymistyczny scenariusz. Pozytywny też może się zrealizować. Jedno grube info o tym kto zebrał w 2 lata wszystkie akcje od fundów i mamy 20 zł w tydzień. Plotka o Mosce może nie okazać się plotką, to jego branża którą zna, co wtedy ludzie bez akcji zrobicie ?
Dnia 2016-10-19 o godz. 14:44 ~sonofgod napisał(a): > W najbliższym czasie czeka nas seria informacji. Nikt kto nie musi, nie pozbywa sie teraz akcji przed kluczowymi rozstrzygnięciami. Stracić się nie da na tym, bo tak jak piszą nawet najwięksi pesymiści cena ewentualnego wezwania będzie powyżej ceny nominalnej czyli 4.50-5 zł. Podejrzewam że więcej. Więc te minimum 100% zysku jest do wyciągnięcia z palcem w d... I o tym wiedzą naganiacze na spadki, dlatego też nie ma teraz wybicia ponad 4 zł. Zbierać trzeba jak najniżej. Ale to pesymistyczny scenariusz. Pozytywny też może się zrealizować. Jedno grube info o tym kto zebrał w 2 lata wszystkie akcje od fundów i mamy 20 zł w tydzień. Plotka o Mosce może nie okazać się plotką, to jego branża którą zna, co wtedy ludzie bez akcji zrobicie ?
Ale smucisz, 20 zł w tydzień, skąd ty się urwałeś naganiaczu.
Dnia 2016-10-19 o godz. 15:05 ~sonofgod napisał(a): > Smuci cie 20 a mnie cieszy i cieszy mnie to że akurat ciebie największy naganiaczu na tym forum to smuci :)
Mnie to nie smuci tylko zastanawia jaki byłby sens kupowania takiego gniota, gdy jest na giełdzie całe mnóstwo lepszych spółek , których zarządy nie olewają polskich akcjonariuszy, tak jak to robi od debiutu pan Chińczyk.
Dnia 2016-10-13 o godz. 19:06 ~john napisał(a): > W tym miesiącu zażalenie do KNF o celowym zaniżaniu kursu mającego na celu jego uśrednienie w następstwie ogłoszenie wykupu po cenie zdecydowanie niższej od wartości księgowej czyli ceny godziwej.Prowadzone są rozmowy z inwestorami z USA.W maju 2017 się przypomnę.
W maju 2017 się przypomnę. ================================== Maj się kończy...czekamy.