Nie znam się i tak w ogóle to zarobiony jestem. Ropki to taka moja nieodwzajemniona miłość (kupowałem po 17 z groszem parę lat temu). Kto jest winny zarząd (Siwiec) czy ten INVEST?
Invest?co ma do tego,oczywiście ze zarzad,oni sa decyzyjni i ponosza pelna odpowiedzialność za działania swoje i dobor pracowników czytaj efektów ich pracy.Jednak trzeba pamiętać ze ocena dzialan zarządu nie zawsze idzie za kursem akcji - tu w ciągu 10 lat leciało z 70 na 5 i z 5 na 28 ... co będzie dalej?
INVEST jako glowny akcjonariusz,teraz juz ponizej 50% adekwatnie do swojego zaangazowania chcialbym by miec proporcjonalnie wplyw na to co Siwiec wyprawia ze swoimi WASALAMI,potrzebny jest kompromos i ustepstwa z dwoch stron-DLA DOBRA AKCJONARIUSZY!!!
Sąd zapewne rozstrzygnie kto ma rację. Strony sporu to: zarząd ( w sumie w tym wypadku to chyba grupa osób fizycznych ) i 3 banki zagraniczne po ok. 4 % akcji każdy versus prawowity od kilkunastu jak nie kilkudziesięciu lat właściciel firmy ??? Oby nie była potrzebna interwencja prokuratorów, polskich w tym w sumie bardzo szczególnym przypadku , ale chyba z natury swojej jednoznacznym ?? Nie wiem co tym myśleć doprawdy.
akcje kupić może każdy, a prezes o stołek sie boi i po KNFach biega -nie tym nie wskóra sam do tego doprowadził dołując cenę by sobie dokupić akcji za grosze- a jeśli będą im potrzebne akcje po to by go zwalić ze stołka to sam im oddam swoje kilka tys bo czas na zmiany w tej firmie i oby na lepsze. Dość juz tłamszenia kursu opcji i układzików