• Nurtujące pytania Autor: ~akcjonariusz [83.22.57.*]
    Witam.

Mam nadzieję, że post jest merytoryczny.

Mam skromną ilość akcji, ale jakby nie było jestem akcjonariuszem. Mimo iż kwota inwestycji jest nieznaczna, to gdybym powiedział że śpię spokojnie, skłamałbym. Już pomijam kwestie wyników finansowych, ale mam pytanie do innych forumowiczów, zapewne lepiej znających realia działalności spółek.
    1/ Czy spółka musi zwoływać ZWZA? Pytam, bo mija już 3 miesiace od odwołania WZA i cisza. Zakładam że jednak WZA się odbędzie? Czy jestem w błędzie?
    2/ Czy spółka może działać bez tak wielu członków zarządu i RN? Ja się domyślam, że Peixin jest zarządzany i nadzorowany właściwie jednoosobowo, ale czemu nie powołują nowych władz przynajmniej dla zachowania pozorów, pro forma? Jak wiele mają na to czasu?
    3/ No i wreszcie chyba najważniejsze pytanie. Co z tą inwestycją? Czemu spółka nie podaje o niej informacji? Poza wklejanym tekstem w raportach, z którego można wywnioskować, inwestycja praktycznie wcale nie ruszyła. Czy to znaczy że termin potencjalnej dywidendy oddala się o kilka lat? Czy dobrze rozumiem? Czy przy trwałym pogorszeniu wyników wypłata dywidendy również przesuwa się na bliżej nieokreśloną przyszłość?

Pozdrawiam wszystkich udziałowców. Musimy trzymać się razem i nie dać się zastraszyć nawiedzonym naganiaczom na spadki!
  • Re: Nurtujące pytania Autor: ~re [83.20.147.*]
    Wolałbym żebyś sprzedał akcje i spał spokojnie. Nie trzymaj akcji !
  • Re: Nurtujące pytania Autor: ~akcjonariusz [83.22.57.*]
    Dnia 2016-10-11 o godz. 13:40 ~re napisał(a):
    > Wolałbym żebyś sprzedał akcje i spał spokojnie. Nie trzymaj akcji !

Dziękuję, to była bardzo merytoryczna odpowiedź.
  • Re: Nurtujące pytania Autor: ~xyz [78.9.181.*]
    Dnia 2016-10-11 o godz. 13:13 ~akcjonariusz napisał(a):
    > Witam.
    >
    > Mam nadzieję, że post jest merytoryczny.
    >
    > Mam skromną ilość akcji, ale jakby nie było jestem akcjonariuszem. Mimo iż kwota inwestycji jest nieznaczna, to gdybym powiedział że śpię spokojnie, skłamałbym. Już pomijam kwestie wyników finansowych, ale mam pytanie do innych forumowiczów, zapewne lepiej znających realia działalności spółek.
    > 1/ Czy spółka musi zwoływać ZWZA? Pytam, bo mija już 3 miesiace od odwołania WZA i cisza. Zakładam że jednak WZA się odbędzie? Czy jestem w błędzie?
    > 2/ Czy spółka może działać bez tak wielu członków zarządu i RN? Ja się domyślam, że Peixin jest zarządzany i nadzorowany właściwie jednoosobowo, ale czemu nie powołują nowych władz przynajmniej dla zachowania pozorów, pro forma? Jak wiele mają na to czasu?
    > 3/ No i wreszcie chyba najważniejsze pytanie. Co z tą inwestycją? Czemu spółka nie podaje o niej informacji? Poza wklejanym tekstem w raportach, z którego można wywnioskować, inwestycja praktycznie wcale nie ruszyła. Czy to znaczy że termin potencjalnej dywidendy oddala się o kilka lat? Czy dobrze rozumiem? Czy przy trwałym pogorszeniu wyników wypłata dywidendy również przesuwa się na bliżej nieokreśloną przyszłość?
    >
    > Pozdrawiam wszystkich udziałowców. Musimy trzymać się razem i nie dać się zastraszyć nawiedzonym naganiaczom na spadki!

Spółka podlega przepisom holenderskim nie polskim , także musisz się zgłosić z tym pytaniem do nadzoru rynku w Holandii , ale możesz próbować do KNF, może cię nie oleją.
  • Re: Nurtujące pytania Autor: ~spokojny [78.8.12.*]
    odnośnie obecnej sytuacji zastanów się czy... trudno obecnie jest sprzedać, czy kupić akcje przy obecnych poziomach i co to może oznaczać? Może to Cię nakieruje...
    Dnia 2016-10-11 o godz. 14:33 ~spokojny napisał(a):
    > odnośnie obecnej sytuacji zastanów się czy... trudno obecnie jest sprzedać, czy kupić akcje przy obecnych poziomach i co to może oznaczać? Może to Cię nakieruje...

Nakieruje na co? Taki pakiet jak mój mogę sprzedać w każdej chwili, ale jeśli mowa o znacznie większej ilości akcji, to podejrzewam, że trudno zarówno sprzedać jak i kupić. Taka sytuacja utrzymywała się praktycznie zawsze odkąd obserwuję te notowania (no może poza krótkim okresem po IPO). Nie wiem, co to może oznaczać, ale nazywa się to chyba niska płynność.
  • Re: Nurtujące pytania Autor: ~res [88.156.116.*]
    jak tak dalej pójdzie zamłotkują z powrotem na dwa fixingi
    Sprzedaj, mówie ci, męczysz sie, nie śpisz, obserwujesz notowania od miesięcy, sytuacja rodzi u ciebie lęki. To sie może źle skonczyć. Twoja psycha tego nie wytrzymuje. I po co to wszystko, dla tej marnej ilości akcji ktore masz ? Nie warto ! Sprzedawaj, nie czekaj !
    Dnia 2016-10-11 o godz. 15:18 ~re napisał(a):
    > Sprzedaj, mówie ci, męczysz sie, nie śpisz, obserwujesz notowania od miesięcy, sytuacja rodzi u ciebie lęki. To sie może źle skonczyć. Twoja psycha tego nie wytrzymuje. I po co to wszystko, dla tej marnej ilości akcji ktore masz ? Nie warto ! Sprzedawaj, nie czekaj !

Niestety nikt nie odpowiedział na moje pytania /1-3/. Mimo to dzięki za radę! Chyba masz rację, szkoda zdrowia.
    Thanking you in advance for your understanding, I remain with best regards and wishing you further enjoyment by surfing through another web site.
  • Re: Nurtujące pytania Autor: deszczyk_letni [43.249.37.*]
    Dnia 2016-10-11 o godz. 15:43 ~re napisał(a):
    > Thanking you in advance for your understanding, I remain with best regards and wishing you further enjoyment by surfing through another web site.

https://www.youtube.com/channel/UCPaahsCJ5ptn-mw4GofBRLw
    Dnia 2016-10-11 o godz. 19:58 deszczyk_letni napisał(a):
    > Dnia 2016-10-11 o godz. 15:43 ~re napisał(a):
    > > Thanking you in advance for your understanding, I remain with best regards and wishing you further enjoyment by surfing through another web site.
    >
    > https://www.youtube.com/channel/UCPaahsCJ5ptn-mw4GofBRLw

https://peixin.en.alibaba.com/company_profile.html#top-nav-bar
  • Re: Nurtujące pytania Autor: ~res [88.156.116.*]
    deszczyk_letni zmroził wszystkich na tym forum?
    Dnia 2016-10-13 o godz. 08:23 ~res napisał(a):
    > deszczyk_letni zmroził wszystkich na tym forum?

nie wiem czy zmrozil ale:
    -spolka zarabia
    - spolka sprzedaje to co wytworzy
    - popyt na takie maszyny bedzie zawsze bo jak bedzie kryzys to spadnie sprzedaz samochodow ale papier do d... kupic musisz zawsze
    - mozna o niej wiele znalesc w internecie
    albo bedzie boryszew 2 albo petrolinvest 2

Dnia 2016-10-13 o godz. 11:02 deszczyk_letni napisał(a):
    > Dnia 2016-10-13 o godz. 08:23 ~res napisał(a):
    > > deszczyk_letni zmroził wszystkich na tym forum?
    >
    > nie wiem czy zmrozil ale:
    > -spolka zarabia
    > - spolka sprzedaje to co wytworzy
    > - popyt na takie maszyny bedzie zawsze bo jak bedzie kryzys to spadnie sprzedaz samochodow ale papier do d... kupic musisz zawsze
    > - mozna o niej wiele znalesc w internecie
    > albo bedzie boryszew 2 albo petrolinvest 2
    >

Papier do d...... kupić musisz zawsze , ale maszynę do produkcji tego papieru jak już masz jedną  to drugiej nie potrzebujesz.
    Lepiej kupić producenta papieru do d........ a nie producenta maszyn ;)
  • Re: Nurtujące pytania Autor: ~spokojny [78.8.12.*]
    xyz Ty masz jakiekolwiek podejście o biznesie? Przecież każda maszyna wymaga obsługi i się zużywa, znam wielu producentów maszyn, którzy zarabiają później na serwisie i częściach. Jedna maszyna nie załatwi Ci sprawy na zawsze.

Dnia 2016-10-13 o godz. 15:43 ~spokojny napisał(a):
    > xyz Ty masz jakiekolwiek podejście o biznesie? Przecież każda maszyna wymaga obsługi i się zużywa, znam wielu producentów maszyn, którzy zarabiają później na serwisie i częściach. Jedna maszyna nie załatwi Ci sprawy na zawsze.
    >

To oczywiste... papier toaletowy pieluchy podpaski ludzie kupia zawsze Merca S-ke nie oniecznie...
    Dnia 2016-10-13 o godz. 15:52 deszczyk_letni napisał(a):
    > Dnia 2016-10-13 o godz. 15:43 ~spokojny napisał(a):
    > > xyz Ty masz jakiekolwiek podejście o biznesie? Przecież każda maszyna wymaga obsługi i się zużywa, znam wielu producentów maszyn, którzy zarabiają później na serwisie i częściach. Jedna maszyna nie załatwi Ci sprawy na zawsze.
    > >
    >
    > To oczywiste... papier toaletowy pieluchy podpaski ludzie kupia zawsze Merca S-ke nie oniecznie...

Ale ty ciołek jesteś ,na serwisie i częściach to sobie możesz zarobić grosze, core biznes to jest sprzedaż maszyn , a jak nie mają komu sprzedać co widać po ostatnim raporcie to sobie mogą serwisować co zresztą widać po kursie tego szmaciaka
    Dnia 2016-10-13 o godz. 16:06 ~xyz napisał(a):
    > Dnia 2016-10-13 o godz. 15:52 deszczyk_letni napisał(a):
    > > Dnia 2016-10-13 o godz. 15:43 ~spokojny napisał(a):
    > > > xyz Ty masz jakiekolwiek podejście o biznesie? Przecież każda maszyna wymaga obsługi i się zużywa, znam wielu producentów maszyn, którzy zarabiają później na serwisie i częściach. Jedna maszyna nie załatwi Ci sprawy na zawsze.
    > > >
    > >
    > > To oczywiste... papier toaletowy pieluchy podpaski ludzie kupia zawsze Merca S-ke nie oniecznie...
    >
    > Ale ty ciołek jesteś ,na serwisie i częściach to sobie możesz zarobić grosze, core biznes to jest sprzedaż maszyn , a jak nie mają komu sprzedać co widać po ostatnim raporcie to sobie mogą serwisować co zresztą widać po kursie tego szmaciaka

tak ciolku.... i zarabiaja miliony co kwartal...
    Dnia 2016-10-13 o godz. 16:18 deszczyk_letni napisał(a):
    > Dnia 2016-10-13 o godz. 16:06 ~xyz napisał(a):
    > > Dnia 2016-10-13 o godz. 15:52 deszczyk_letni napisał(a):
    > > > Dnia 2016-10-13 o godz. 15:43 ~spokojny napisał(a):
    > > > > xyz Ty masz jakiekolwiek podejście o biznesie? Przecież każda maszyna wymaga obsługi i się zużywa, znam wielu producentów maszyn, którzy zarabiają później na serwisie i częściach. Jedna maszyna nie załatwi Ci sprawy na zawsze.
    > > > >
    > > >
    > > > To oczywiste... papier toaletowy pieluchy podpaski ludzie kupia zawsze Merca S-ke nie oniecznie...
    > >
    > > Ale ty ciołek jesteś ,na serwisie i częściach to sobie możesz zarobić grosze, core biznes to jest sprzedaż maszyn , a jak nie mają komu sprzedać co widać po ostatnim raporcie to sobie mogą serwisować co zresztą widać po kursie tego szmaciaka
    >
    > tak ciolku.... i zarabiaja miliony co kwartal...

Te miliony, które zarabiają i których ty nigdy nie zobaczysz w postaci dywidendy  widać w kursie tej szmaty
    Dnia 2016-10-13 o godz. 12:18 ~xyz napisał(a):
    > Dnia 2016-10-13 o godz. 11:02 deszczyk_letni napisał(a):
    > > Dnia 2016-10-13 o godz. 08:23 ~res napisał(a):
    > > > deszczyk_letni zmroził wszystkich na tym forum?
    > >
    > > nie wiem czy zmrozil ale:
    > > -spolka zarabia
    > > - spolka sprzedaje to co wytworzy
    > > - popyt na takie maszyny bedzie zawsze bo jak bedzie kryzys to spadnie sprzedaz samochodow ale papier do d... kupic musisz zawsze
    > > - mozna o niej wiele znalesc w internecie
    > > albo bedzie boryszew 2 albo petrolinvest 2
    > >
    >
    > Papier do d...... kupić musisz zawsze , ale maszynę do produkcji tego papieru jak już masz jedną  to drugiej nie potrzebujesz.
    > Lepiej kupić producenta papieru do d........ a nie producenta maszyn ;)

takich idiotow jak Ty nalezy obejsc bokiem...
  • Re: Nurtujące pytania Autor: ~z_branży [88.156.158.*]
    Żywotność maszyn tego typu to ok. 5 lat.
    Jest w raporcie.
  • Re: Nurtujące pytania Autor: ~spokojny [82.160.235.*]
    co to jest 5 lat? Wielkie nic... teraz pomnóżmy to przez rodzaje maszyn jakie mają i zapotrzebowanie co 5 lat w skali międzynarodowej + zwiększający się popyt na tego typu produkty.

Trzeba myśleć a nie słuchać błaznów... ja scenariusze dla tej firmy rozpisałem w innym wątku i któryś z najbardziej prawdopodobnych się sprawdzi.
[x]
PEIXIN 14,81% 1,02 2019-04-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.