• Wycena Vindexusa Autor: ~Mark [89.67.9.*]
    Aktualnie dla Vinexusa wskaźnik cena/zysk 5. Dla porównania KRUK cena/zysk ok. 20. Gdy wezwali na Kredyt Inkaso to teraz cena/zysk 10. Czy warto?
  • Re: Wycena Vindexusa Autor: ~Mark [89.67.9.*]
    http://www.biznesradar.pl/wycena/VINDEXUS
  • Re: Wycena Vindexusa Autor: ~dedalus [188.146.83.*]
    Jasne, że warto. Ale nie wiadomo kiedy ruszy. Wyceny są powyżej 10 zł już od jakiegoś czasu a mimo to wciąż jesteśmy notowani poniżej 8 zł.
    Wartość teoretyczna na biznesradarze ponad 100% wyżej

Dzisiaj sygnał dał wskaźnik MACD na wykresie dziennym

http://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-sygnaly/VINDEXUS#at-chart
    Ja jestem tutaj 3 lata i już w żadne wskaźniki AT odnoszące się do VIN nie wierzę.;)
    Wyniki za 5tyg, 3 tygodnie przed wynikami może zacznie się coś dziać.
  • Re: Wycena Vindexusa Autor: ~prezes [31.0.123.*]
    Wg stockwatch.pl potencjał zmiany Vindexusa to 137 %.
    Jakby nie patrzył zarówno automatyczne wyceny jak i rekomendacje wskazują na duże niedowartościowanie akcji i wzrost o 100%. Jestem przekonany ze Vindexus wcześniej czy później tyle urośnie, musi agresywniej kupować pakiety i w wycenie zbliży się do Kruka :-)
  • Re: Wycena Vindexusa Autor: ~aic71 [213.189.49.*]
    Nie przesadzajmy. To że jest niedowartościowany to fakt ale Kruka nie dogoni (firma 11 razy wiśksza)
    Gdyby miał go dogonić wskażnikiem c/z to Vindexus musiałby chodzić po 30 pln
    Mnie dziwi jedna rzecz. Bez problemów znajdują nabywców na obligacje warte 25mln. A nie można rozruszać kursu akcji na giełdzie. Mieli się i mieli w okolicach 7 zł a to mogłoby się mielić w okolicach 8-9 zł.
    Potrzebny jest silny, duży popyt, który by zebrał akcje od tych, dla których poziom 8 zł to szczyt zadowolenia i bez tej podaży można by zacząć wzrosty. Ale kiedy ten popyt się pojawi?
  • Re: Wycena Vindexusa Autor: ~Alex [188.146.1.*]
    Dnia 2016-10-05 o godz. 10:19 ~Mark napisał(a):
    > Aktualnie dla Vinexusa wskaźnik cena/zysk 5. Dla porównania KRUK cena/zysk ok. 20. Gdy wezwali na Kredyt Inkaso to teraz cena/zysk 10. Czy warto?

Porownywanie Vindexusa do Kruka to absurd. Wystarczy popatrzec na wykresy 5-letnie obu spolek i to ci powinno wystarczyc.
    Mialem kilka lat temu Vindexusa po 5,40 poszedl na ponad 6 potem niewiadomo dlaczego 1,5 roku spadal , chociaz wyniki
    kwartalne wcale nie byly zle. To jest gniot , totalna kiszona , bedzie sie kisic miedzy 6 a 8,50 nastepne 5 lat.
    Powodzenia.
    W jutrzejszym Parkiecie jest o Vindeksusie, o niskim zadłużeniu spółki i znaczącym jego spadku w ostatnim okresie
  • Re: Wycena Vindexusa Autor: ~prezes [31.0.123.*]
    Teraz zadłużenie im się trochę podniosło ale poszło na zbożny cel czyli spore zakupy nowych pakietów wierzytelności, mi się to podoba. Co do pisania przez niektórych że to gniot i kurs nie urośnie to nagonka aby kupić taniej, przypomnę że Vindexus jest w zdrowym trendzie wzrostowym, w rok urósł 35%, w dwa 45% a w trzy lata 70%, niech nadal rośnie 20-30% rocznie i będę zadowolony.
  • Re: Wycena Vindexusa Autor: ~Alex [188.146.1.*]
    Niech rosnie.
  • Re: Wycena Vindexusa Autor: grajek_krakow [95.41.67.*]
    widzieliście co robi fast finance ?

Vindexus Kruk Fast to perełki gpw :)
  • Re: Wycena Vindexusa Autor: ~Hektor [31.0.45.*]
    Dlatego spada?
  • Re: Wycena Vindexusa Autor: ~Ewelcia [31.174.70.*]
    w Buttonwood zkaupili ostatnio akcje tej spółki. Także osobiście myśle, że warto jak najbardziej! :) link 
[x]
VINDEXUS -1,79% 13,75 2026-05-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.