Ja jestem tutaj 3 lata i już w żadne wskaźniki AT odnoszące się do VIN nie wierzę.;) Wyniki za 5tyg, 3 tygodnie przed wynikami może zacznie się coś dziać.
Wg stockwatch.pl potencjał zmiany Vindexusa to 137 %. Jakby nie patrzył zarówno automatyczne wyceny jak i rekomendacje wskazują na duże niedowartościowanie akcji i wzrost o 100%. Jestem przekonany ze Vindexus wcześniej czy później tyle urośnie, musi agresywniej kupować pakiety i w wycenie zbliży się do Kruka :-)
Nie przesadzajmy. To że jest niedowartościowany to fakt ale Kruka nie dogoni (firma 11 razy wiśksza) Gdyby miał go dogonić wskażnikiem c/z to Vindexus musiałby chodzić po 30 pln
Mnie dziwi jedna rzecz. Bez problemów znajdują nabywców na obligacje warte 25mln. A nie można rozruszać kursu akcji na giełdzie. Mieli się i mieli w okolicach 7 zł a to mogłoby się mielić w okolicach 8-9 zł. Potrzebny jest silny, duży popyt, który by zebrał akcje od tych, dla których poziom 8 zł to szczyt zadowolenia i bez tej podaży można by zacząć wzrosty. Ale kiedy ten popyt się pojawi?
Dnia 2016-10-05 o godz. 10:19 ~Mark napisał(a): > Aktualnie dla Vinexusa wskaźnik cena/zysk 5. Dla porównania KRUK cena/zysk ok. 20. Gdy wezwali na Kredyt Inkaso to teraz cena/zysk 10. Czy warto?
Porownywanie Vindexusa do Kruka to absurd. Wystarczy popatrzec na wykresy 5-letnie obu spolek i to ci powinno wystarczyc. Mialem kilka lat temu Vindexusa po 5,40 poszedl na ponad 6 potem niewiadomo dlaczego 1,5 roku spadal , chociaz wyniki kwartalne wcale nie byly zle. To jest gniot , totalna kiszona , bedzie sie kisic miedzy 6 a 8,50 nastepne 5 lat. Powodzenia.
Teraz zadłużenie im się trochę podniosło ale poszło na zbożny cel czyli spore zakupy nowych pakietów wierzytelności, mi się to podoba. Co do pisania przez niektórych że to gniot i kurs nie urośnie to nagonka aby kupić taniej, przypomnę że Vindexus jest w zdrowym trendzie wzrostowym, w rok urósł 35%, w dwa 45% a w trzy lata 70%, niech nadal rośnie 20-30% rocznie i będę zadowolony.