Fakt, że w drugim kwartale wzrost przychodów związanych z e-commerce w dużym stopniu skompensował spadek sprzedaży tradycyjnej działalności listowej, segmenty działalności zorientowanej na e-commerce osiągnęły rentowność, a nierentowne usługi są wygaszane oznacza jedno: był to punkt zwrotny w historii naszej Grupy, a w kolejnych kwartałach będę miał przyjemność przedstawiać Państwu już tylko coraz lepsze wiadomości.
jeszcze pewnie koszty restrukturyzacj będą to nawet jest napisane ile ale tez Brzoska już pisze że będzie tylko lepiej 15 mln EBITDA na segmencie tym co będzie dalej kontynuowany i pamiętajcie że najlepszy jest 4 lwartał wiec spółka może zrobić ok 40 mln EBITDA a wycena poniżej 100 mln ;-)
http://m.money.pl/wiadomosci/artykul/inpost-opoznienia-allegro,214,0,2165718.html. No to jutro 20% w dół. Chyba nas nabrali po sesji 20+ artykuł o problemach z dostawami :P
Na samym wstępie chce zaznaczyć, że nie naganiam na spadki, tylko jestem mega zdziwiony i mam pytanie jak można kupować spółkę, która miała 90 mln straty i WK zmalała do 2.91 z 10.46 sorry ale Inpost , Integer oraz Alma którę tak dziś wybiły do góry to jest tylko łabędzi śpiew a wygląda to fatalnie żadnej z tych spółek nie mam w swoim portfelu ale jestem zaskoczony jak można się pakować w takie spółki, z taką stratą . Pozdrawiam