• Spółka dla wytrwałych Autor: ~PIZZA [194.242.62.*]
    Spółka dla cierpliwych :-)
  • Re: Spółka dla wytrwałych Autor: eszton [46.76.98.*]
    Jasne! Dziwię się, że Warren Buffett tego nie nabył, wszak: "Najlepszym przedziałem czasowym trzymania akcji jest wieczność".
  • Re: Spółka dla wytrwałych Autor: ~PIZZA [194.242.62.*]
    Też jestem zdziwiony :-)  ale może powoli skupuje :-)
    Ktoś w ogóle te akcje jeszcze posiada ??

czy wszyscy już oddali ?   jeszcze trochę poznamy wyniki za 3 kwartał
    Kiedy ruszamy ?? bo wydaje się, że mięczaki już oddały akcje  ostatnio dostałem informację że sprzedał bo dostał cynka na kupno Produkty klasztorne wszedł po 14gr  pytał mnie co bym na jego miejscu zrobił

Tyle razy było już pisane na temat fundamentów itd. jeśli ktoś zamienia spółkę z ratingiem AAA na D  gdzie jedna spółka ma gotówkę druga tylko zadłużenie

Nawet jeśli ktoś to przejmie dokapitalizuje to trzeba się liczyć z tym że nie zrobi tego jako dobry wujek tylko poprzez emisje akcji niżej niż na rynku

Giełda uczy cierpliwości
    Ktoś dzisiaj zgłodniał :-)

i czeka na promocyjnych poziomach 48gr-49gr 
  • Re: Spółka dla wytrwałych Autor: ~stefan [5.172.235.*]
    Fxinwestor vel pizza lata już po innych forach i nagania na pizzę, nie masz honoru i jaj, na Acartusie ktoś Ci dobrze odpisał, jak tak uważasz że wzrośnie 150% to zastaw dom i weź kredyt a będziesz bogaty.
    Zauważasz że już się kisisz rok albo i dłużej i nawet jak za 3 lata sprzedasz ze 100% zyskiem to rocznie ci wyjdzie 25%, to bez żadnych fajerwerków a upodlisz się na maxa.
  • Re: Spółka dla wytrwałych Autor: ~Fxinwestor [94.141.131.*]
    Ja tylko próbuję nauczyć jak wybierać spółki do portfela świadomie. Pokazuje, jak ważne są zdrowe fundamenty, każdy może popełniać błędy, mam sporo akcji Maxipizza bo widzę duży potencjał,

Maxipizza to inna spółka niż większość notowanych, jest nisko wyceniana bo jest niedoceniana ja to wykorzystuję i jak są tylko ruchy w dół dobieram akcje

czy wynik 25% w skali roku to mizerny ?? zapytaj tych co kupowali JSW po 140 bo było tanio i można by było wymieniać ale nie chce tego robić setki firm gdzie ludzie trzymają akcje bo kursy spadły po 50-85% i nawet zamiast mizernych 25% zysku rocznie nie maja swojego kapitału

Maxipizza to nie jest jedyna spółka w moim portfelu postawiłem na nią z czystego matematycznego podejścia do inwestycji

Zysk Netto na plusie
    Przyrost gotówki na niesamowitym poziomie
    Spółka nie zaciąga kredytów
    Przychody rosną w tempie ponad 30% rocznie w ostatnim czasie

Czekam tylko kiedy inni zauważą te mała spółkę z Kielc

Co do zastawiania domów i innych rzeczy zawsze powtarzam i będę powtarzał Inwestuj na giełdzie pieniądze które możesz stracić bo to jest giełda !

[x]
MAXIPIZZA 17,89% 0,45 2025-09-19 16:02:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.