Powoli, wszystko się unormuje. Kiedyś czatowałem na Onico. Kurs wahał się wokół 4 do 6 zł. Wtedy zaproponowano dywidendę 4,40/akcję. Reakcja rynku była powolna, ale długotrwała.
Już teraz o 10.00 wisi na zakupie PKC 28.000 akcji. Fixing jest o 11.00, a więc widły górne już dzis. Jutro pewnie też. 1 akcja będzie warta 10 pazdziernika 15-20 zł. A potem muszą ogłosić jakiś zysk, bo inaczej to klapa. To fajny sposób wypłaty pensji dla prezesa i RN.
rozumiem, że nikt nie wie co by hipotetycznie się stało gdyby kurs po odcięciu dywidendy miał być ujemny? Aczkolwiek pewnie tak nie będzie bo przy genialnej stopie dywidendy 10% kurs powinien być 30zł. Ale wczoraj tak mnie to zainspirowało, że nie byłem jeszcze świadkiem czegoś takiego jakby kurs nie wystrzelił i "musiałby być" ujemny po odcięciu kuponu. No nic czekam dalej może ktoś z Was wie :)
Ładnych parę lat między Gliwicami i Katowicami była firma, która zmniejszyła zatrudnienie z 13 tyś do 1 tyś. Wtedy tą firmę przejął KTOŚ. Skoro ktoś mógł mieć talent to kupiłem akcje od spekulantów 1200 akcji po 0,50 zł. A handlowano po 0,28gr. Później przyszły dywidendy, bo KTOŚ dobrze zarządzał. Najpierw 1zł/akcję, później 4zł, a przez 4 lata regularnie od 14 do 18zł/akcję. A później KTOŚ został aresztowany, bo jedna z jego firm nie zapłaciła za prąd w Będzinie. Wobec czego skonfiskowano wielomiliardowe własności. A moje akcje kupione za 600zł są aktualnie w dupie. Pozdrawiam.
– Niestety, sprawy nadal się toczą. W sierpniu Naczelnik Urzędu Skarbowego Warszawa Ursynów zwolnił spod egzekucji wszystkie wierzytelności na rachunku bankowym Drop SA na czas określony, tj. do momentu zapadnięcia kolejnych rozstrzygnięć w sądach. Obecnie czekamy na wyznaczenie terminów rozpraw przed Wojewódzkim Sądem Administracyjnym i Naczelnym Sądem Administracyjnym. – powiedział redakcji StockWatch.pl Marek Suchowolec, przewodniczący rady nadzorczej Drop SA.
to nie pierwsza sprawa sądowa, kiedyś już wygrali i być może mamy powtórkę z rozrywki, tylko dlaczego za błędy urzędów skarbowych my musimy płacić .... a ile takich pomyłek jest w skali kraju .....