Taki sam nieudacznik i działacz na szkodę spółki. Powinien już dawno zgłosić Włodarczyka na policję i do prokuratury. Brak argumentów i niepoważne traktowanie akcjonariuszy. I od razu powinien ujawnić wszystkie informacji o stanie posiadania Vedii.
bo tobie się tak wydaje??? to złóż zawiadomienie... z jakiegoś powodu audyt (wstępnie) wykazał, że dwie ostatnie transakcje nabycia ND nie doszły formalnie do skutku i wróciliśmy na 48%. Nie znaczy to, że ktokolwiek dopuścił się tu czynu zabronionego, a środki przeznaczone na poczet transakcji wyparowały.
ja złoze zawiadomienie i nie sądze zeby cos mi się wydawało bo przeciez spółka informowała w komunikatach o przejęciu kolejnych udziałów w NDEL. Czyli wprowadzono mnie w błąd, na podstawie tych informacji dysponowałem swoim kapitałem i podejmowałem decyzje inwestycyjne.
dobra Pany co dalej, zaraz gpw rzuci jakimś terminem wykluczenia i out! jest wogóle jakaś szansa na rzetelny raport roczny?? wogóle jest tu ktoś bardziej zaangażowany w to wszystko i ma kontakt z kimś ze spółki?? ja rozumiem że dla nowego prezesa kontakt z jakimś tam przekręciażem co sobie w chinach rezyduje i zarządza ndelem to jak walenie głową w mur. mamy tam jakiegoś pełnomocnika? bądź co bądź vedia jest warta tyle co te 48% ndela, więc spółka ma jakąs wartość. ndel pewnie działa i generuje zyski, tylko którędy one wypływają?
Dokładnie tak jak mówisz - publikowanie fałszywych informacji to działanie z premedytacją na niekorzyść spółki i akcjonariuszy a to powinno się jak najbardziej kwalifikować do prokuratury, natomiast nie ma to nic wspólnego z nowym prezesem spółki. Został powołany aby wyprowadzić spółkę z tego bajzlu i sam jak my zapewne nie wiedział o obecnej sytuacji... miejmy nadzieje, że dadzą radę wyjść z tego bagna wyciągając również nas. Ile macie akcji, zeby móc zmobilizować akcjonariat mniejszościowy gdy nadejdzie taka potrzeba?
nie mam duzo 55 000, ale wqur...ny jestem jakbym miał milion najmniej... Nie odpuszcze, oczywiscie ze nowego prezesa nie dotyczy ale kontakt z akcjonariatem nadal zenujący. Poprzedni ewidentnie miał amnezję więc byłbym skłonny sprawdzić czy przypadkiem on lub ktoś z "rodzinki" nie zapomniał poinformować ze jednak opychał swoje udziały. Dobrze mi się wydaje ze to KNF? No i VAT w tej branży były kombinacje tez by warto się przyjrzeć a to juz by nie było takie małe miki bo ostro działąja teraz nowe władze w tym temacie. Reasumując jesli mam isć pod lód, to mama nadzieję ze głowni winowajcy mi potowarzyszą...
Nowy prezes został wybrany 6 miesięcy temu. Od tego czasu nic się nie zmieniło na lepsze. Brak rzetelnych informacji o tym co się dzieje w spółce. Brakuje zawiadomienia do prokuratury i US na Włodarczyka. To podpada pod działanie na szkodę spółki.
Jeżeli do końca pażdziernika nie będzie zawiadomienia ze strony Zarządu do prokuratury albo informacji o spółce, złoże zawiadomienie do prokuratury, KNF.
nie wiem ile siedzisz w klimatach forumowo giełdowych ale jszcze nie znam przypadku żeby któryś z drobnych skorzystał na takich doniesieniach, patrz PMI, platynowe itp itd...musisz sobie zdać sprawę że każdy ma w dupie twój problem pójdziesz do sądu to się Ciebie zapytają czy brałeś udział w WZA i jak głosowałeś przy podejmowanych uchwałach czy też może byłes biernym posiadaczem papiera o którym nic nie wiedziałeś...
a jeszcze z innej beczki to na wiekszości powykręcancy spółek istniała jako taka społeczność "oszukanych" która sprawiała chociaż wrażenie zorganizowanej a tutaj to kamień na kamieniu nie został, wszyscy w depresji, każdy pogodzony ze stratą...
jeśli Vedia nie ma 100% NDEL to znaczy, że z jakiegoś powodu dwa kupna do 60% i do 100% nie doszły do skutku. Nie wydaje mi się, żeby poprzedni prezes o tym wiedział i podpisał się pod raportami. Mam nadzieję, że obecny zarząd wie o co chodzi i wyjaśni sytuację, a może nawet podzieli się tą wiedzą z akcjonariuszami. Jak na razie są tylko lakoniczne informacje, że się coś nie zgadza, moim zdaniem pod zasianie niepokoju bo gdyby chcieli uspokoić akcjonariat to było więcej szczegółów. Teraz priorytetem są dla nich obligatoriusze do spłacenia, wobec akcjonariuszy nie ma żadnych zobowiązań finansowych. Musi być cienko w kasie, skoro nawet odsetek nie są w stanie na czas spłacić. Pamiętajcie, że opóźnienie w spłacie skutkuje karnymi odsetkami i to nie małymi.
Nie obchodzi mnie jak było z innymi spółkami. W przypadku Vedi ewidentnie widać nieprawidłowości i je będę zgłaszał. Jak otrzymam odpowiedz, będę się do niej ustosunkowywał.
Chlopaki z Ukrainy juz sa w pogotowiu, czekaja tylko na tel i potrzebuja dokladne dane i adresy, a chlopcy z Rosji nawet w Chinach ich znajda, milej zabawy:)