• system motywacyjny :) Autor: ~RR [78.11.41.*]
    no ciekawe czy Panu członkowi zarządu wystarczy kasy i samozaparcia aby trzymać kurs przez 3 miesiące na średnim poziomie 7,82 czy zadowoli się tylko 6,82 co i tak oznacza dostanie w 'prezencie' 37,5 tys akcji po nominale ...

osobiście obstawiam raczej średni poziom 6,82 ;)
  • Re: system motywacyjny :) Autor: ~RR [78.11.41.*]
    :) na dziś średnia do naliczenia darmowych akcji wynosi już 6,02... jeszcze ze 3 tygodnie i ze średniej wypadną kursy lipcowe (5 zł) i zostaną zastąpione kursami bieżącymi - jak nie trudno się domyśleć te kursy muszą być na poziomie min. ok 7 zł aby członek załapał się na 37,5 tys akcji "darmowych" :)
    a co będzie później...? :)
  • Re: system motywacyjny :) Autor: ~rr [78.11.41.*]
    cena do rozliczenia opcji już osiągnęła 6,15 :) z niecierpliwością i ciekawością czekam na to co się zadzieje jak średnia cena dobije do 6,82 zł - czy od razu pojawi się parcie na osiągnięcie przed końcem roku 7,82 czy nie starczy kasy... - tutaj uwaga - minimalna cena średnia przez trzy miesiące w przyszłym roku musi wynieść co najmniej 10,73 aby członek dostał kolejne 25 tys akcji... ciekawe co się będzie działo... ja jednak obstawiam zjazd z windowaniem na miesiąc lub dwa przed jakąś kluczową informacją w pierwszym półroczy 2017...
  • Re: system motywacyjny :) Autor: ~rudy [89.66.122.*]
    Wydaje mi się, że "akcyjki" nie są za darmo. Słyszałem, że trzeba się mocno naharować, żeby ruszyć kurs. Pewnie nie kupiłeś kiedy mogłeś i teraz się denerwujesz. Są tacy, co przeczytali i wyciągnęli wnioski. Mam wrażenie, że bardzo chciałbyś zepsuć "show".
    Proponuję komentować bardziej merytorycznie. To chyba takie miejsce. Na żółć i frustracje polecam fora innych wydawców. Pominę tytuły.
    Larq dzisiaj podnoisi prognozy na 2016 a to raczej nie potwierdza Twoich "wywodów". Więc może czas "odszczekać" lub chociaż się zamknąć i dać ludziom realizować swoje cele. Nawet te najwyższe a nie minimalne. Żeby "darmowych akcyjek" było jak najwięcej. Czego sobie życzę, nawet jeśli jest to też moim kosztem!!!
    Pozdrawiam
    rudy - wiemy ze trzeba sie mocno naharowac - wystarczy poobserwowac kurs larq'a :)

rozumiem ze jestes jednym z tych ktorzy staraja sie podniesc kurs? ale chyba to nie ty zawsze na poczatek i koniec sesji starasz sie podbic zawierajac transakcje na 1 sztuke :) :)

nie martw sie - w przyszlym roku beda upubliczniac next bike wiec znajac rozsadnych polskich inwestorow wszyscy rzuca sie na te akcje... no chyba ze skojaza fakt ze next bike osiaga przychody z miast gdzie w wiekszosci (jesli nie wszedzie) we wladzach lokalnych jest PO (np. warszawa z ktora nomen omen spolka podpisala nowy kontrakt na ponad 40 baniek) ale 'jutro' moze byc piss a jak bedzie piss to co piss zrobi z tymi kontraktami? bedzie staral sie je rozdac firmom powiazanym ze skok-ami :)

ale nie ma sie co bac - drobny inwestor jest glupi i na pewno nie zwroci uwagi na takie ryzyko polityczne - wszak broker-dystrybutor zrobi wycene DCF-em o 10% wyzsza niz bedzie w IPO zatem - brac jak swierze buleczki trzeba :):)

powodzenia zycze i cierpliwosci - akcje beda pewnie warte 10-12 zl (jak piss przedluzy kontrakty next bike'a) , a jak im brand24 wypali to 'sky is the limit' - tylko pytanie czy wypali ? jesli przeczytales ich ostatni raport dotyczacy programu motywacyjnego w brand24 to wiesz jakie cele sobie tam stawiaja w obszarze pozyskania klientow - :)

... no niestety pudło!!! Nie mam możliwości podnoszenia kursu. W moim przypadku i z tym co mam to mogę poszaleć tylko z kursem języka angielskiego, bo to jedyny jaki by mi się przydał! Krótko mówiąc chodzi mi o zarobienie trochę kasy, więc taka zabawa kursami nie jest zdrowa z punktu widzenia funkcji celu... :-)

Po drugie prowizja jaką płacę w domu maklerskim wynosi minimum 5 zeta! ;-( , co sprawia, że nie kupuję za mniej niż 500 zeta. ale najlepiej byłoby za 1000! i tak się staram. W domu bida, niestety! Też tego nie rozumiem, kto tak kupuje, ale na pewno nie ktoś, taki jak ja. I no już skumałem, że raczej nie dowiem się tego od ciebie ;-).

Czytałem te wszystkie programy motywacyjne i mnie się one podobają. Dokładam się do tego, bo pewnie ludzie pracują dla kasy, tak jak ja, a nie dla samorealizacji albo innego samo...

Ja na polityce się nie znam. Jakbym się znał to bym kupił KGHM i zarobił 30%. Zawsze myślałem, że tyle da zarobić przeoczony średniak lub maluch. Ale skąd!

A ty masz jakieś typy oprócz branda i next bike?

PS
    Dzięki za życzenia. :-) Zawsze się przydają!!!
    I wzajemnie, żeby nie było!:-)
  • Re: system motywacyjny :) Autor: ~zan [89.79.252.*]
    Póki co zupełnie nic nie wskazuje na wzrosty , no może się mylę jeżeli tak to poprawcie mnie.
    no nic nie wskazuje ponieważ utrzymanie kursu gwarantuje i tak że za kilkanaście sesji średnia cena za 3 mies osiągnie 6,82 i członek zarządu dostanie swoje 'darmowe' akcyjki :) tylko coś widzę że podaż się uaktywniła i zainteresowany musi wyskakiwać z kolejnej porcji gotówki aby jeszcze kilka dni kurs utrzymać ok. 7 zł :) a potem.......

wzrosty się zaczną w przyszłym roku z poziomu ok. 6 zł :) - minimalny target cenowy akcji przyznajacy członkowi zarządu premie w przyszłym roku to nieco ponad 10 zł (do sprawdzenia w uchwale o systemie premiowym) - zatem czeka go ambitne zadanie na przyszły rok :)
    no i jednak sie pomylilem - czlonek zarzadu powalczyl o realizacje targetu premiowego na poziomie 7,82 a nie 6,82... - gratuluje bo nie spodziewalem sie szczerze mowiac ze sie uda ;).
    ciekawe co teraz... obroty kosmiczne po kilka sztuk dziennie, pytanie w czyich rekach jest free flow - czesciowo pewnie u czlonkow zarzadu ale pewnie nie wszystko - ciekawe np. kto odebral akcje od Pana Przybylowskiego no i kiedy je sprzeda ;)
    wyglada na to ze jest kilka akcji do sprzedania - od kilku sesji ktos stara sie te kilkaset szt. opchnac obnizajac co jakis czas cene - ale popytu na nie nie widac :) "ekscytujaca" spolka :)
    jak myślisz ile w tym roku wykręci w programie motywacyjnym członek zarządu? chyba oszczędzał cały roku i teraz wykupił za prawie 700 tys,? co jest już niezłym obrotem! prawda?

• Re: system motywacyjny :) Autor: ~RR [31.0.42.*]
    Nie sadze zeby to on kupil - podejrzewam ze o ile ostatnio tworca cam (dawna nazwa larq) przybolowski sypnal akcje to za kilka dni okaze sie ze inny zalozyciel tez wyszedl... i nie koniecznie dla tego ze nie wierzy w spolke - po prostu aby uplasowac nowa emisje ktora bedzie im potrzebna m in na utrzymanie pakietu w b24 musza przywrocic spolce plynnosc. Nie wierze zeby nowa emisje objal inwestor finansowy - jedyna opcja jest 'ulica' a ta musi wierzyc ze jak kupi to sprzeda a do tego potrzeba historii obrotu...
    Najpierw zrobia ipo nextbike a te akcje wrzucone w rynek przez przybylowskiego ostatnio i przez kogos wczoraj zaczna byc mielone... i potem emisja publiczna... nie pamietam jaki teraz maja dlug ale kilka mies temu jak patrzylem to wychodzila mi wartosc akcji ok 12 zl przy zalozeniu ze b24 jest troche wiecej wart niz wynika to z ceny wejscia tam funduszu w zeszlym roku... no i przy zalozeniu ze core business tez ma wartosc :)
    A co do programu motywacyjnego - jestem pod silnym wrazeniem wyciagniecia cen az tak wysoko, chociaz z drugiej strony przy zalozeniu ze wiekszosc tego handlu byla z prawej kieszeni do lewej i z powrotem nie wymagalo to zbyt wiele kasy... tym niemniej ciesze sie ze zwrocilem na nich uwage przy cenie ponizej 2 zlote (co mozna latwo zaobserwowac w historii forum :) ).
    Bardzo to ciekawe co napisałeś! i ten postacki model wyceny, który daje wynik zgodny z rzeczywistością pewnie rok wcześniej! nie źle! jeśli zrobią ipo next bike to wg ciebie po ile to pójdzie? a ile wrzuciłeś do swojego modelu?
    pozdrawiam
[x]
LARQ 1,49% 2,05 2026-03-13 16:16:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.