• INTERBUD 2014 pytanie? Autor: ~obserwator [78.88.31.*]
    Co wydarzyło się w IIQ i IIIQ 2014 roku, że spółka  tak pomału odzyskuj przychody.
    załączam link z danymi finansowymi
     link 
  • Re: INTERBUD 2014 pytanie? Autor: ~obserwator [78.88.31.*]

Widzę że nie ma na tym forum nikogo kto jest zainteresowany spółką od 2014r. albo chcących wypowiedzieć się na ten temat.

Przejrzałem więc komunikaty publikowane przez spółkę od tamtego okresu. Ciekawa lektura,
    polecam. Moje spostrzeżenia INTERBUD jako inwestor podpisał trzy umowy na generalne wykonawstwo z firmą nazwijmy ją X . Firma X okazała się nie do końca rzetelna, zlecała roboty budowlane innym wykonawcom, następnie wystawiała faktury za wykonaną prace do INTERBUDU.

I tu zaczynają się problemy, bo firma X zapomniała, że część prac wykonywał kto inny, zapomniał również w całości czy częściowo zapłacić tym wykonawcom. Ponieważ INTERBUD był inwestorem,podwykonawcy wykonujący prace dla generalnego wykonawcy, wystąpili do inwestora o wyrównanie zaległości jakie powstały przez amnezję panującą w firmie X. Z tego też powodu na forum sporo nie pochlebnych wpisów odnośnie INTERBUDU w myśl starego powiedzenia „ cygan zawinił, kowala powiesili”. Takie są moje przemyślenia. Nie wiem czy słuszne czy nie ale, decyzję każdy może podjąć sam po zapoznaniu się z komunikatami zamieszczanymi przez spółkę.

• Re: INTERBUD 2014 pytanie? Autor: ~Pawel [92.72.157.*]
    Ja trzymam akcje spolki moge trzymac nawet pare lat, mysle ze firma nie upadnie sa gorsze trupy na gpw.Firma ma problemy finansowe ale dlaczego sad nie mialby dac im szansy na restrukturyzacje, dziwi mnie ze tak dlugo zwleka,Polska biurokracja,lub celowe dzialanie na szkode firmy,w przeciwnym razie dawno oglosili by upadlosc likwidacyjna.
    Problemy finansowe , to jedno ale przez to zamieszanie z wykonawcą, mocno nadszarpnięta została wiarygodność spółki,
    co widać nawet po wpisach na forum. Zawinił generalny wykonawca jak wynika z komunikatów spółki, ale większość winą obarcza
    INTERBUD, a przecież to  generalny wykonawca nie płacił wykonawcom, tak wynika z ostatnich komunikatów spółki,
    Wiec jak twoim zdaniem bedzie upadlosc??
  • Re: INTERBUD 2014 pytanie? Autor: ~Matacz [89.65.154.*]
    Jeden głupszy od drugiego...
    Jak nie masz nic madrego do wniesienia to po jaki h.. sie udzielasz z tego co wiem jest fo forum wiec mozna sie podzielic swoimi opiniami,a tak nawiasem to widze ze czesto tu zagladasz,po co skoro niby nie posiadasz akcji i twierdzisz ze to trup,podszywajac sie pod Matacza.
  • Re: INTERBUD 2014 pytanie? Autor: ~zohan [83.8.183.*]
    bo to taki czerwony w mundurku z ktorego barszcz sie robi
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [92.72.157.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    ja mam 40 koła i tez mi to wisi ...
    Tak a propo twoich wypocin generalnym wykonawcą był Limbex. Spółka Matacza...bankrut.
    Skąd takie stwierdzenie Nawet mi na myśl coś takiego nie przeszło. Po prostu spółką zainteresowałem się dopiero nie dawno i zaciekawiło mnie co było przyczyną kiepskich wyników w 2014r . Dlatego napisałem tego posta. Ponieważ nikt nie odpowiedział na zadane pytanie sam przejrzałem komunikaty przekazywane przez spółkę z tamtego okresu, a o tym co mi się nasunęło napisałem na forum. wnioski każdy wysuwa sam. Mnie cała ta sytuacja nasunęła przypuszczeni, że wykonawca nie dość że nie zapłacił podwykonawcą to jeszcze tłumaczył się (tak przypuszczam) żę, nie otrzymał kasy od inwestora. Ale to są tylko moje domysły.
    To co piszesz jest po części prawdą ale to są małe kwoty. Przyczyną upadłości spółki jest 6 mln zł netto które Interbud wisi Mota Engil
    Dnia 2016-09-20 o godz. 21:11 ~Matacz napisał(a):
    > To co piszesz jest po części prawdą ale to są małe kwoty. Przyczyną upadłości spółki jest 6 mln zł netto które Interbud wisi Mota Engil

Coś się tak nagle uaktywknił, posta zakładałem trzy dni tem nikt się nie odezwał. A teraz jak napisałem o swoich przypuszczeniach
    nagle masz dużo do powiedzenia i na dodatek obrażasz ludzi. Podajesz się za byłego prezesa, więc wiesz, że sprawa jest w sądzie.

mataczowi to ty nie dorastasz do piet matacz ....
    matacz «osoba postępująca nieuczciwie, używająca wybiegów i kłamstw» 
    Dnia 2016-09-20 o godz. 21:59 ~Matacz napisał(a):
    > matacz «osoba postępująca nieuczciwie, używająca wybiegów i kłamstw» 

Tym wyjaśnieniem znaczenia słowa matacz i wcześniejszym postma osobnika o nicku matacz zaczynasz mnie upewniać, że matacz to jedna z osób która wpędziła spółkę w kłopoty. 
  • Re: INTERBUD 2014 pytanie? Autor: ~Matacz [31.0.65.*]
    Zajrzę tu jak będą akcje po 1 grosz i napisze "a nie mówiłem!"
  • Re: INTERBUD 2014 pytanie? Autor: ~Zig [94.254.224.*]
    Sytuacja firmy określiłbym jako AGONIA wstrzymane od wiosny budowy w Lublinie na pewno na Wrotkowie i Felinie choć być może już zmienili się właściciele tych placów budów i firma wyprowadziła je z ewidencji (powiedzą że to nie ich budowy). Obecnie pewnie oczekują że ktoś dołoży im kasy ale wydaje mi się iż bankructwo jest na 99%.
  • Re: INTERBUD 2014 pytanie? Autor: ~Aron [82.139.20.*]
    Jeszcze Interbud nie zginal, zmiany w radzie nadzorczej
  • Re: INTERBUD 2014 pytanie? Autor: ~Matacz [46.151.190.*]
    Zmiany? Nowi prezesi uciekli po 3 miesiącach! Niezłe szambo tam musi być, albo już nawet na ich pensje zabrakło :D
[x]
INTERBUD 0,00% 2,25 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.