Kto by sie tam jakimis kapeluszami przejmowal? Ale jak zobaczycie na wykres to bez problemu zauwazycie ze trend spolki przez miesiace byl wzrostowy a szczyt wyladowal na 8zl!!! Teraz mamy poziom polowe nizszy a przeslanek do zlej passy NIE MA. Jak dla mnie ten papier stoi po smiesznym kursie bo NIE MA w planach ZADNEJ EMISJI ani innych zlych rzeczy. Po prostu STRACH przed gielda powoduje ze ludzie wywalaja ten papier. I tak. ja wsiadlem do pociagu po 4,2!
To raczej nie jest ogólny strach przed giełdą. Chyba ktoś wychodzi z większego pakietu po zmianach w akcjonariacie. Nie wiadomo ile ma i kiedy skończy. To strach przed dalszą podażą.
Osobiście uważam że warto to pozbierać i poczekać do wyników za 3 kwartał, patrząc na rok 2015 to 3 kwartał był tam najlepszy. Podkreślam: opinia subiektywna.
Z drugiej strony jeśli forum rozpoczął ten sam cudofix który prowadzi bloga to trzeba przyznać że ma głowę do typowania wzrostowych spółek.
Pomysl ze ruskie maja glowe do picia, a Twoj polski mozg musi myslec. Kto wywala akcje? Po co? Po to zeby NIE skorzystac z 6.5mln szacowanego zysku w tym roku przy kapitalizacji 18mln ?!? Opanuj sie Pan. Zgadzam sie ze sa ruchy w akcjonariacie i narazie nie wiadomo o co chodzi. A jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o PIENIADZE. Spolka przejela od kogos akcje (moze tego ktory chcial sie wysypac lub z roznych moze nawet osobistych pwodow odejsc). Przez mysl przechodzi mi jeszcze wykup tego 15% pakietu co przezucamy sobie na GPW. Na darmo tego kursu nie obnizaja.
Czas pokaze, a powyzsze to tylko przypuszczenia. Ktos ma inne? Jak dla mnie to kurs jest zanizony do kosci.
Ja dzisiaj też dobrałem cieszy mnie jak wpadają tanie kapelusze. Potem sie je sprzedaje drogo a to cieszy jak zarobisz, a tu jest potencjał do solidnego odbicia.
polecam wam obecnie MBF Group - spółkę, która w najbliższym czasie da zarobić i to sporo!!
spółka w bardzo brzydki sposób została spuszczona do obecnych poziomów moim zdaniem że zebrać jak najwięcej akcji, w zeszłym tygodniu mieliśmy wolumen nawet 350 tys!!!!! przy ilości akcji niecałe 2 mln to dość sporo!
Prezes poza rynkiem sprzedał 50 tys. szt po śr prawie 3,5 zł a kurs stoi po 1,2 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niedługo będzie debiut VABUN gdzie MBF ma 30 % udziałów
Wykres wygląda pięknie i nie ma oporów aby w najbliższym czasie osiągnąć poziom 3 zł!!!! RADZĘ SIĘ PRZYJRZEĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wrzutki o innych spółkach to dobry objaw. Oznacza to że wątek Polkapu jest czyrtany i obserwowany. Niech MBF zacznie zarabiać to może zostanie potraktowana ładniej.
Po dzisiejszym dniu widać, że papier jest zbierany, na wykresie ładny młot, gruby kursu broni i zbiera tani papier. Jak spadnie niżej 4 to pakuje do pełna.
zgadzam się z przedmówcą, zobaczymy za dwa tygodnie trojeczke z przodu. Smierdząca sprawa sprzedają duże pakiety, odwołują zarząd. .... Gdyby firma była warta sporej kasy juz dawno miała inwestora.
Ta to myslisz że ulica to zapakowała poniżej 4 ? Było info o zwiekszeniu ? Było . Teraz Tylko północ. Kto nie pasował w zarządzie to wywalili śmieci teraz możemy rosnąć spokojnie.
Polkap ma inwestora. Jest nim ABS Investment i ludzie współpracujący z ABS Investment. Marek Sobieski to członek RN ABS. Mateusz Bułka to były członek RN ABS. Artur Mrzygłód to akcjonariusz ABS. Razem mają 72%. ABS posiada udziały w wielu spółkach z NC. Wiedzą co mają. Pewnie lepszy byłby inwestor branżowy albo znany fundusz. Wtedy nie mielibyśmy takiej ceny. W przyszłości jako spółka inwestycyjna sprzedadzą Polkap inwestorowi branżowemu albo funduszowi. Na pewno nie po obecnej cenie i nie taka będzie cena na NC. Zgadzam się, że było sporo transakcji na duże pakiety po dziwnych cenach mających się nijak do parkietu. W zeszłym roku były transakcje na duże wolumeny po 0,50 i 1,10. W tym roku po 1,30. Wygląda to osobliwie ale to wymiany poza parkietem.
No cóż postawiony 26.09. przeze mnie cel 3.75 prawie został osiągnięty. Co dalej ? Spółka o tak dobrych fundamentach a taka kicha. Mogą być z tego dwie drogi pierwsza - w listopadzie koszmarne wyniki wtedy zobaczymy 2.... lub dobre możliwy wystrzal do 5.. ktory wykorzystaja grubasy potem powrót do dzisiejszych poziomów.
Ja się rozebrałem ze swojego kapelusza. Fajna firma rosnące przychody, są zamówienia, są zyski, nowe kolekcje i tak dalej niby wszystko fajnie, ALE 1. Tragicznie niski FF 2. W dniu publikacji raportu za 2q +17% i wzrost do ponad 5 zł po tym zjazd do poniżej 4 zł. Moja ocena jest taka że nikt z drobnych nie spowodował tego zjazdu, zrobił to ktoś z dużym pakietem i zrobił to celowo. Najprawdopodobniej chodzi tu o optymalizacje podatkową albo o jeszcze coś innego, może skup albo po prostu o trzymanie kursu na niskim poziomie.