Ktos bardzo chce utrzymac kurs na poziomie 4 zl... Bardzo,ale to bardzo. Stawiam,ze musza usrednic do jakiegos poziomu I ktos zlozy wezwanie na akcje...
Wyniki finansowe to nie wszystko czas jest potrzebny, jak masz pulę inwestorów i oni już są gdzie indziej to tu się nie pojawią. Ja bym kupił jeszcze 2400 akcji ale mam je jedane PZU nie sprzedam po 27.4 jak kupiłem po 28.5zł
Jest to dosyć zagadkowe... Zwłaszcza jeśli połączymy to z Redefine i Oak bo to "oni" mają pełnię władzy nad spółka i kursem. Fundusze też by coś mogły ale mają łącznie 20% akcji. Nie liczę planktonu jakim są ludzie na tym forum (łącznie ze mną). Mamy "aż" 15%. Możemy sobie spekulować na cenie akcji w obrębie 3%.
Tezy: 1) "Uśrednianie w dół" kursu pod wezwanie + późniejsze wchłonięcie przez inną spółkę.
2) Chęć wykazania straty na koniec roku rozliczeniowego - odpis od podatku. Pytanie brzmi która ze spółek będzie to robić i gdzie. Zrobił nam się niezły przekładaniec. A chęć uchylenia się od / ograniczenia podatku przy takich księgowanych zyskach jest na pewno silna.
Za cienki na to chyba jestem. Starałem się dotrzeć do tych wszystkich powiązań każdej ze spółek + kraj zarejestrowania/odprowadzania podatków i motam się strasznie. Po drodze jest jeszcze EPP...
Najbardziej szkoda by mi było gdyby było wezwanie i jakaś spółka z RPA/Holandii/Irlandii wchłonęła aktywa i pasywa ECHO.
Z mojego osobistego "myślenia życzeniowego" : Mamy prawdziwy REIT wypłacający co roku dywidendę. Z zapleczem projektowym, polityczno-doradczym, zagranicznymi aktywami i funduszami. Nastawionym typowo na co roczne żniwa - za tym przemawia udział OAK.
Pięknie wywalili na koniec nie mam pytań... niby nie śpieszy mi się bardzo ze sprzedażą akcji ale one coraz bardziej mnie irytują, nie wiem jak wy ale ja nie widzę tu na razie pola do wzrostów, kurs od kilku dni do +/- 1 i łapanie ludzi a później spadek kursu.
Dnia 2016-09-16 o godz. 21:12 ~Doemamu napisał(a): A zauważyłeś że pod koniec leciały pakiety po 100 000 i to z 7-12
to się nie dziw ktoś pozbywał się licząc że w pon będzie jeszcze niżej lub znalazł lepszą okazje
Nie wiem większość co pisze na tych forach, to jakiś panikujący albo zestresowani ludzie. Ja jestem w plecy 1 000zł na PZU i czekam aż się odbije może prezesowi odwidzi się zakup banku. Czy ktoś z zebranych żyje z inwestowania??