Te wielkości były realizowane w programie na 2015 r. Nie wiem, dlaczego nie były zrealizowane i nie mamy informacji. Teraz okazuje się, że to wszystko to miraż?. Teraz chcą realizować to co miało być gotowe dawno, za kredyt który mają zaciągnąć. . To trzeba wyjaśnić, czy osiągnęli już produkcję oleju słonecznikowego na poziomie 110 000 ton, a nowa fabryka będzie dawała dodatkową produkcję w wysokości 100 000 ton w 2017 roku. Bo jeśli to ta sama linia, to należy tym się zainteresować. Wykazywali zyski za ostatnie lata, a teraz się może okazać, że tych zysków nie było, ale mają je w planie na najbliższe 10 lat? To wszystko wygląda jak rafineria Fesenko kupioną przez Broadgate. Niby była, a teraz okazuje się, jakoby jej nigdy nie było. To jest właśnie taki region.
Nie. z Tego co mi się zdaje to obecnie przerabiają 60k ton. Co do przeszłych planów to oprócz rozbudowy do 100k ton miało być przejście na rynek główny z emisją akcji z której to pieniądze pewnie miały pójść na rozbudowę zakładu do przetwarzania nasion. No ale jak wiemy Putin wszedł, plany z przejściem też rypły i finansowania przez akcjonariuszy nie było. Ale w sumie zaimponowali mi, że pozyskali kasę od Raiffaisena, gdy sytuacja na Ukrainie nie jest jeszcze na 100% pewna.