• Novita scenariusz Autor: ~MIKUS [81.15.171.*]
    Witam Serdecznie,
    Ostatnio zastanawiałem się nad różnymi scenariuszami na Novite....

1. Dogadanie się z Panem P.... po odpowiedniej cenie odda swój pakiet a przy okazji i my drobni bedziemy musieli oddac
    Pan P cały czas dokupuje i widać to w zleceniach jakie miał wczesniej wiec cały czas trwa skup według mnie przez Pana P
    Dogadują sie żydek wyciaga kasę z portfela i płaci

2. Zydek wypłaca dywidende z Novity zaspokaja poczęsci chrapkę Pana P. i drobnych robi wezwanie na akcje zabiera akcje nam i Panui P

3. Novita z zysku robi wezwanie na swoje akcje po cenie X.... skupuje akcje ile sie da i ile kto odda i juz mają mniej akcji w obrocie... skupując akcje z zyskiem regularbnie podnosząc cene w wezwaniu do czasu az prawie wszystko skupia z giełdy i zaspokoją Pana P... żyd nie wydaje swojej kasy tylko spółki

4. Żyd zaczyna inwestować i mocno rozwijać spółkę nie wypłaca dywidendy nastepnię nie zamierza sciagac novity z giełdy a uchwala prawo poboru i dodruk akcji dla dotychczasowych akcjonariuszy akcji bedzie wiecej w obrocie a Novita staje sie coraz większą spółeczką notowaną na GPW...

Takie Scenariusze przyszły mi do głowy mysle ze parę z nich jest nierealne ale nie są one niemożliwe.....
  • Re: Novita scenariusz Autor: ~bogus [83.6.111.*]
    p.4 bez zgody Janusza nie moze uchwalić PP , bo trzeba miec ponad 75% głosów na walnym.Nie moze tez uchwalic skupu , bo trzeba mieć 75%.

• Re: Novita scenariusz Autor: ~MIKUS [81.15.171.*]
    BOGUS a jaki według Ciebie jest najbardziej prawdopdobny scenariusz? Bo taki bezład panowac nie może ani to Panu P jest chyba nie na rękę ani żydowi. Pan P chciałby wyrwać kasę jak najwięcej a żydzisko ze spółki nie wyciągnie samo ani grosza wiec jedynie inwestycje albo wszystko odłożą na kapitał zapasowy by przetrzymać Pana P.... zastanawia mnie tylko że Pan P cały czas dokupuje każdego dnia....
  • Re: Novita scenariusz Autor: ~novita [89.229.219.*]
    żydzi czują sie mocni nie dają żadnej nadzieji ani panu P. ani tym bardziej drobnicy
  • Re: Novita scenariusz Autor: ~bogus [79.185.97.*]
    Zainwestuja to bedzie kasa póxniej i wiecej. Jak na dzis to forsa lezy na nieoprocentowanych kontach i nikomu się to nie opłaca.
    nalezy zwrócic uwage ,ze Dyzmom bardzo zależało na kupnie i w przeciwieństwie do zapowiedzi odstapili od wszelkich warunków.
    Zapłacili lentexowi więcej i nie przeciagali wezwania w nieskończoność .

to prawda , zastanawiam się dlaczego ltx to sprzedał... jak myslicie !
  • Re: Novita scenariusz Autor: ~MIKUS [81.15.171.*]
    Widać po dzisiejszym komunikacie że Pan Inwestor P dalej dokupuje :)
    Ciekaw jestem jestem ile ma żeby musiał poinformować o kolejnym przekroczonym progu.... zaangażowania w spółkę....

Dziwi mnie to że we tylko podali ostatnie 3 dni ... wydawało mi sie ze wczesniej też kupował.... no ale cóż widać kupował ktos inny a on tylko w osttanich trzech dniach....

Od razu po zakończonym wezwaniu stało na S ( około 400 Akcji) i nikt nie brał po 52.99 a tu Pan P sciaga i to znacznie z wyzszych poziomów... :)
    ŻYDZI NIE POPUSZCZA TO JUŻ WYDMUSZKA, NAWET NIEMIEC ICH SIĘ BAŁ BO WIE ŻE NIKT Z NIMI NIE WYGRA
  • Re: Novita scenariusz Autor: ~bogus [83.9.159.*]
    Takie pozorowanie ruchów. Przerzucanie z wora do wora , bo towaru własciwie nie ma.
    Wszyscy to wiedza nawet Tabaza.
    Janusz jak kupi ze 20k to poinformuje o 27%, ale po obrotach widac ,że to bedzie gdzies za rok.
    jak dobrze zapłaci to akcjonariusze mu oddadzą, tylko czy to będzie mu się opłacało płacić drożej skoro drożej może nie mieć komu sprzedać. Żydzi tutaj nie popuszczą skoro nawet grosza dywidendy nikomu nie dali.
  • Re: Novita scenariusz Autor: ~bogus [217.99.44.*]
    jak bedą chcieli sciągnąć z giełdy to beda musieli dać cene rynkową 3-6 msc.

• Re: Novita scenariusz Autor: ~novita [89.229.212.*]
    zanim to z giełdy sciągną pogorsza sie wyniki a kurs spadnie o połowe, przecież to żyd o wszystkim teraz decyduje
  • Re: Novita scenariusz Autor: ~marzyciel [89.229.212.*]
    oby tak się nie stało a Żyd powinien rozwinąć spółkę by kurs był notowany ponad 200 pln
  • Re: Novita scenariusz Autor: ~bogus [83.24.83.*]
    Novita ma 0,1 mln kredytów w banku .

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.229.208.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Novita scenariusz Autor: ~nvt [89.229.208.*]
    tak teraz żydzi mogą brac kredyty długów nie mają, szybko zniechecą akcjonariuszy do dywidend
  • Re: Novita scenariusz Autor: ~bogus [217.99.20.*]
    spólka zarabia codziennie 2 grosze na akcję i o tyle powinien iśc kurs codziennie do góry .
  • Re: Novita scenariusz Autor: ~nvt [89.229.209.*]
    NO TO 2 GR DZIENNIE ZA AKCJE TO WYCHODZI PONAD 7 ZŁ NA ROK, SZAŁU WIELKIEGO RACZEJ NIE BEDZIE DOBRZE ŻE PAN P. PO MAŁU SKUPUJE OD LESZCZA
  • Re: Novita scenariusz Autor: ~bogus [83.6.80.*]
    przy 7 zeta zysku akcja powinna kosztować 140 złotych
  • Re: Novita scenariusz Autor: ~Mikus [94.254.131.*]
    Rozbawilem się dzisiejsza sesja 111111111111111111
    Czemu ktoś nie kupi w całości....
    Ehh
  • Re: Novita scenariusz Autor: ~bogus [5.60.134.*]
    mnie to nie bawi ale cieszy,ze jest ktos kto dba o własciwa ilośc transakcji.
    Bogus no masz rację
    Ilość transakcji w danym dniu też ma znaczenie??
  • Re: Novita scenariusz Autor: ~bogus [83.9.157.*]
    https://www.gpw.pl/program_wspierania_plynnosci
    polecam
  • Re: Novita scenariusz Autor: ~nvt [89.229.211.*]
    co tu program pomoże jak akcji w obrocie niewiele
  • Re: Novita scenariusz Autor: ~niestety [89.229.209.*]
    CIENIUTKO
[x]
NOVITA 1,68% 97,00 2025-10-22 09:09:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe