co za ludzie na tym forum... ,, ratuj sie kto morze wodospad!!!! " w jednym zdaniu 2 błędy ortograficzne... dlatego polska giełda to dno bo inwestują tam sami niedouczeni ludzie ( nie potrafią liczyć ani pisać).
Papier jest słaby/Wydaje sie że nie mamy jeszcze dna notowań/Dno ~3,4-3,6pln/akcja/Ale to są moje przemyślenia/Ciekawsze jest ,dlaczego spółka osiągająca dobre wyniki ; wypłacająca sute dywidendy uporczywie spada już trzeci m-c
Dalej/Echo jest kompletnie wyprzedane technicznie/czy będzie przerwa na odbicie notowań? Bo mWIG 40 tak urósł że należy się średnim spółkom solidna przecena:))
Dnia 2016-09-07 o godz. 10:09 ~m71 napisał(a): > Moim zdaniem wciąż odreagowuje dywidendę i jak na taką dywidendę to odreagowuje naprawdę spokojnie.
Pisałem o tym kilka razy że spółka musi tak dużą dywidendę "odchorować"/nurtuje mnie jednak brak reakcji inwestorów na kompletne wyprzedanie tech. spółki/Wygląda jak by wszyscy którzy jeszcze mają ten papier czekali na dalszą przecenę?Czy na coś innego? Na co?
jak to czemu stale spada, polityka panowie, zakaz przekazywania gruntów deweloperom (kochany PIS), a poza tym sprzedają sezonowcy którzy liczyli na szybkie odbicie po dywidendzie kupili po 4,7 i teraz im cieplutko sie robi jak widzą 3 z przodu wiec wolą sprzedac ze stratą i przeinwestować, podaż rośnie, popyt niekoniecznie bo utwierdziliście sie w przekonaniu ze jest "morze wodospad", i cena spada, ale jak ktoś jest madry to zamiast czytać wypociny spekulantów otworzył raport za półrocze i widzi jak pięknie zmieniają się zobowiązania(niezwiązane z emisją, a wiec nie ma skupu) i zysk :)