• do akcjonariuszy Autor: ~Szwejk [188.146.3.*]
    Drugi kwartał może był i lepszy od pierwszego, ale są wymagalne kredyty (termin płatności upłynął), które nie są spłacone, a termin ich płatności właśnie minął i spółka nie ma z czego ich spłacić, wszystko jest "zastawione" na rzecz banków, i dodatkowo poręczone przez MNI S.A. i Janusza Piechockiego. 
    Banki, które udzieliły kredytu są w czarnej d.... (mają do odzyskania chyba 36 mln - nie wiem z czego nawet w obu tych spółkach MNI i Lark) i spółki na razie też. Dopóki jest płynność finansowa jest powiedzmy jeszcze ok. 
    Dodatkowo, jak na przychody w wysokości 37 mln. zysk w wysokości 1 mln i coś tam, jest bardo mały, więc powstaje pytanie jaką oni mają marże na tym co sprzedają, a drugie na ile te przychody są generowane transakcjami pomiędzy spółkami wchodzącymi w skład grupy MNI i Lark (czyli trochę na wyrost, wewnętrznymi czasami sztucznymi kontraktami).
    Zarząd w raporcie za I półrocze wskazał termin do końca września na ustosunkowanie się do opinii biegłego rewidenta o wymagalności kredytów i zagrożeniu utraty płynności finansowej. 
    Czy wrzesień to jest kluczowy moment dla istnienia MNI S.A. i Larka?
    Nie wiem, jak z tego wybrną banki i spółka, najgorsze dla akcjonariuszy, jak będą działać formalnie, co oznacza, że wniosek o co najmniej restrukturyzacje jest już pisany, mam nadzieje, że nie wniosek o upadłość likwidacyjną.
    Kluczowe pytanie czy banki i spółka zawrą jakieś porozumienie, jak nie to czarno to widzę.
    Czy ktoś ma inne zdanie?
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~Kaszana [217.96.202.*]
    JEDYNA rada nie pisać domysłów a zarejestrować się na walne i przycisnąć Zarząd na Walnym do odpowiedzi na te wątpliwości !
    Dołożymy 20 zeta ale dostaniemy odpowiedz , możemy żądać na piśmie .
    Ciekawe gdzie Nas pomieszczą !!!!!!!!!!!!!!!
    Spotykamy się na Walnym.
    Tylko tak jako mniejszościowi akcjonariusze możemy zaprotestować!!!!!
    DO ZOBACZENIA !!!

Wpisujcie się kto przyjdzie , policzymy się .......
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~Szwejk [188.146.2.*]
    ja nie pisze domysłów tyko wnioski z raportów, poza tym, co mi z dociskania zarządu itd. Nie wiem, jak i co mi zarząd moze wyjaśnić, jak jest każdy widzi. To co piszesz świadczy o tym, że nie rozumiesz całej sytuacji. Oczywiście idź na Walne i gosuj i pytaj, ja nie jestem z W-wy, wiec nie poświece ani dalszej 100 zł nawet na bilet.
    Z próżnego i Salomon nie naleje
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~hank [128.199.165.*]
    jakbym swego czasu nie natrafil na tym forum na twoje pochwalne wpisy to juz dawno bym nie mial tego smiecia ;)
    sytuacja rok temu była inna, czy nawet pół roku temu, zakładałem, że jakieś porozumienie z bankami zostanie zawarte, a oni ciągle tylko piszą ze rozmawiają z bankami,
    poza tym uzależnianie swoich decyzji od wpisów na forum jest niepoważne

poza tym, jak miałeś jakieś swoje inne zdanie poparte faktami, to trzeba było opisać je na forum, działalność prowadzona przez lark może przetrwać i sie nawet rozwinąć, ale niekoniecznie gdy spółka jest notowana na GPW, moze po restrukturyzacji itd.
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~xxx [83.23.252.*]
    Przestań pisać dyrdymały tylko zaczni czytać wszystkie inf
    wprowadzasz tylko zamęt jak nie wiesz co z bankami to pisz do prezesa zresztą w listopadzie będą mieli żywą gotówke na koncie tylko nie pisz że o niczym nie wiesz
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~Szwejk [188.146.44.*]
    żywą gotówkę? chyba jak sprzedadzą dwa tablety, ile tej gotówki, skąd i rzeczywiście o niczym nie wiem. ostatni spadek ceny to oczywiście na info, że w listopadzie spółka bedzie miała gotówkę buchachaaaaaa, nie rozsmieszaj mnie, 36 mln do spłaty, termin minął, zarząd w raportach pisze ze niewiadomo, czy działania naprawcze dadzą efekt, a ten pisze o gotówce w listopadzie. Myslał indyk o niedzieli, a w sobotę łeb ucieli.
    A co do banków to prezes wie tyle co i ja, tj. że sa rozowy, a porozumienia nie ma
    Piszesz głupoty i straszysz biedaków znawca od siedmiu boleści jesteś akcjonariuszem larka to powinneś wiedzieć
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~Szwejk [188.146.71.*]
    jestem akcjonariuszem i nie wiem, oświeć mnie, bo naprawdę wolałbym mieć inne myśli, niż te o których pisze,
    dzisiaj 10% w plecy i z czego to wynika? chyba nie z nadziei na żywą gotówkę w listopadzie
    Wystraszyłeś biedaka tnie straty przy małym popycie

Przy byle okazji piszesz że ledwo funkcjonują nie spłacili należności ale dlaczego ..,.a rozmowy dopiero się zaczeły fakt jest troche inny

Nowy biznes zaczyna się kręcić w sklepach pojawiły się nowe gadzety larka - smarfony jest promocja choćby w tesko system hom po 15 sierpnia onil nie można było kup wyprzedane ....tego nie zauważasz inwestują w elektronike która pojawiła się w sprzed.w 3kw

Jak wiadomo lark jest powiązany z mni sa a mni zabezpiecza mss na ten projekt wydali mase kasy jak wiadomo hyperion dostał zgode na rozliczenie dotacji dostaną zwrot 90% myśle że jesteś na tyle rozumny że nic więcej nie będę pisał
    Dodam że problem był termin spłaty
    i jak masz jakies kontrargumenty w przeciwieństwie do mich to je opisz, podaj jakieś fakty z kokretnych raportów, dane itp. a nie pisz mi epitetów na zasadzie: "piszesz głpoty" czy "straszysz", albo, że jak jestem akcjonariuszem to powinienem wiedzieć, bo jestem sprawdzam raporty czytam je od decy do dechy kilka razy i pisze to co w nich widze
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~xxx [46.101.18.*]
    mamy 0,60 czyli teoretycznie 6 groszy z przed scalenia , po prostu porazka , ludzie chyba maja jeszcze jakas nadzieje ze nie wysypali konkretnie bo wtedy to nie wiadomo gdzie by sie zatrzymalo
    podaj źródło o kasie w listopadzie, bo twój ostatni wpis nie jest chyba odpowiedzią na moje, skąd jesteś takim optymistą????
    poza tym, co to za różnica czy mamy 6 czy 8, prawie żadna w obecnej sytuacji
    mija już prawie dzień kolejnej sesji i nikt nie przedstawił żadnych konkretnych kontrargumentów na moje wpisy, a to o czyms świadczy
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~cdc [31.0.36.*]
    Ale o co Ci chodzi? Przecież już w piątek napisałem, że pewnie się nie dogadali z bankami i wywalają akcje.
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~mnm [82.177.83.*]
    ktos to kupuje
    każda ilość wystawiona do przedazy kupuje
    czy mi sie wydaje???
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~czyjateż [79.185.159.*]
    Kochani ynwestorzy!Czy ja też mogę pojechać na walne mając 500 szt.śmiotka?
    możesz nawet jak masz 1 akcje, to jest twoje prawo jako akcjonariusza
    może zona piechockiego, bo ostatnio wywaliła dużą cześć akcji MNI w jakiejś transakcji pakietowej
    ale zarząd larka działa nie fair powinni wpisywanie w raporcie o rozmowach z bankami bez podawania raportu biezacego jest niepoważne
    ale zwał, ale juz nie przeszkadzajcie zarządowi, bo od pół roku zarzad rozmawia z bankami jak spłacić 36 mln, i zbytnie zamieszanie sie służy koncentracji p. Piechocki już w czerwcu zwiał z zarzadu, bo było zagłośno na forum
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~las_kleszczyn [78.8.91.*]
    A czy przypadkiem nie kupilo tego ING OFE. Umiesz czytac raporty a nie zwrociles uwagi na AKCJONARIAT?
    Jestes naganiacz
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~Szwejk [188.146.134.*]
    ING OFE, no tak, a poza tym wszyscy zdrowi, spółkę która 36 mln wymagalnego kredytu kupuje ING OFE, zarząd tego funduszu mógłby od razu isc do wiezienia za działanie na szkode spółki
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~las_kleszczyn [78.8.91.*]
    no to zerknij raz jeszcze w akcjonariat
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~Szwejk [188.146.3.*]
    chłopie, miałeś ostatnio jakieś info o nabyciu akcji przez NN, czy zwiekszenu stanu posiadania, NN moze kiedys kupil te akcje lub akcje MNI, ale nie masz zadnych podstaw aby przypuszczac ze kupil je teraz, kompletnie zadnych podstaw, snisz i myslisz zyczeniowo,
    jakby bylo, info, ze tutaj wchodzi NN, to by te akcje szly 50% w góre na godzone, a cena byłaby conajmniej 3 pln a nie szorowały po dnie, jak u bankruta
  • Oby jak najszybciej te wydmuszki raz na zawsze zniknęły z giełdy. Trzeba Autor: ~Ja [91.238.216.*]
    tylko obserwować, czy Piechocki nie wszedł w nowy biznes, żeby omijać to daleka.
[x]
LARK 0,00% 0,15 2018-05-02 11:21:04
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.