Dokładnie. Obudziłby się mając 92 lata i okazałoby sie, że wszyscy zbankrutowali, albo się zdematerializowali, albo rozwodnili akcje 1:50 000. Ot to cala nasza bananowa giełda.
Trochę ich skarbówka dołuje - już wcześniej utworzyli 2,5 mln rezerw, teraz 1,3, a postępowania się ślimaczą. Dla mnie bardzo dobrze świadczy o NTT, że pomimo tych odpisów wychodzą na plus i to większy niż w zeszłym roku. Gdyby wszystko powygrywali, to niezła gotówka się pojawi - około 10 % kapitalizacji. Nie liczę na to, ale jestem przekonany, że na tle poważniejszych problemów konkurencji NTT będzie zwiększał udziały w rynku. P.S. Dzisiaj być może się coś wydarzyło - nastąpił wzrost na zwiększonych obrotach - może jakaś pozytywna decyzja, albo ktoś zarekomendował?
Skarbówka to ogólnie jakis wróg udu i giełddy :( Męczy moją spółkę już tyle czasu a od 3 tygodni też mnie męczy, nie chcą mi odliczyć kosztu uzyskania przychodu od przychodu. Masakra. To ja poniosłem koszt który zwiększa mi zyski dożywotnio poprzez bezpośrednie obniżenie prowizji a w Urzędzie mają problem z tym, czy może jednak nie uznać tego...? Do tego urzędnik nie znał ustawy na którą się powołał (o składkach członkowskich). Wiedział, że jest, że nie uznaje się ale nie dał wyjaśnić sobie że tam jest litania parudziesięciu wyłączeń.