10 zł to będzie jak quercus skupi wszystkie akcje z rynku a potem ustawi sobie taką cenę jaką sobie życzy dziwę się że jeszcze tego nie zrobił bo spółdzielnia chyba za krótka na takie akcje
Andrzej 5 lat temu pisali, że robią przekręty i wałki i że kurs będzie po 5gr. Ty piszesz że będzie 5zł nieraz że będzie po 12zł to chyba coraz mniej tych wałków i przekrętów w warzywniaku? Pewnie kamery nad kasą zainstalowali.
Grzechu a już się bałem,że kolejne wpisy przypiszesz mojej osobie. Facet pisze ,że bedzie 10 zł w 2016 roku a teraz masz 18-19 zł czyli wzrosło 80-90 procent przez 6 lat Sam musisz przyznać,że to niewiele ok 16% rocznie Nigdy nie pisałem,że społka jest nic nie warta tylko że jest mocno przewartościowana głownie na skutek malutkich obrotów miedzy kilkoma akcjonariuszami Wystarczyłby jeden solidny akcjonariusz ze sporą kasą i cena spadłaby do takiej ceny że dostałbyś zawału. Kupienie tutaj kilku tysięcy akcji i wrzucenie do sprzedaży zakończylą by się katastrofą ale na szczęscie dla Ciebie.....nikt nie chce tej spółki Sądzę,że 99,99% ludzi na GPW wogóle nie słyszało o Nwai....większośc solidnego akcjonariatu nie zagląda na New Connect szukają spółek z dużą płynnością gdzie można szybko kupić dużą ilość akcji i dużą ilość sprzedać bez obniżenia kursy w chwili sprzedaży Ja nie kupuję spolek gdzie nie mogę kupic i szybko sprzedać ok 10 tyś sztuk akcji ,wyjątek stanowi KGHM i Budmimex tam mam próg 1 k sztuk,które nie raz sprzedawałem w kilka sekund....czyli sprzedaż za 200-300 000 zł była natychmiastowa TUTAJ taka sprzedaż trwalaby tydzień lub dwa a kurs spadł by o kilkadziesiąt procent Gdy bedą tutaj obroty rzędu kilkaset tyś złotych to przestanę uważać za warzywniak a cene wtedy ukształtuje rynek a nie kilku kolesi
Facet pisze ,że bedzie 10 zł w 2016 roku a teraz masz 18-19 zł czyli wzrosło 80-90 procent przez 6 lat Sam musisz przyznać,że to niewiele ok 16% rocznie
Kurde Andrzej no weź się skup. Pisał że będzie po 10zł ale jak to pisał to było 2 zł. Powinieneś obliczenia zrobić dla ceny którą była, bo jeśli by ziomek napisał że będzie po 20zł to byś napisał, że straciliśmy przez 5 lat 1zł. Ile tymasz lat? Dla ciebie to nie ma różnicy? Niepotrzebnie w obliczanie procentów angażowałeś rodziców, bo to i tak zła odpowiedź.
"Nigdy nie pisałem,że społka jest nic nie warta tylko że jest mocno przewartościowana głownie na skutek malutkich obrotów miedzy kilkoma akcjonariuszami Wystarczyłby jeden solidny akcjonariusz ze sporą kasą i cena spadłaby do takiej ceny że dostałbyś zawału."
Może tak właśnie jest. Mamy jednego solidnego akcjonariusza ze sporą kasą który próbuje skupić większą ilość akcji i to on powoduje, że kurs nie rośnie i akcje są tak niedowartościowane ?
Nie można sugerować się tylko obrotem i od razu spiskować, że kilka osób między sobą handluje i zawyża kurs.
Policz sobie tak: Szacunkową wartość akcji otrzymujemy z następującego wzoru: P=(P/E)*EPS. P/E to popularny wskaźnik cena do zysku dla spółek podobnych.
Grzechu ....moi rodzice ŚP nie żyją od 25 lat, więc mam prośbę zostaw ich w spokoju w grobie. Na mnie możesz wypisywać bzdury....spływa po mnie jak po kaczce, Głupie komentarze nie portafią mnie dotknąć
Głupie komentarze wypisujesz właśnie ty.
Z szacunku do rodziców mógłbyś nie robić z siebie błazna.
Po mnie spływa to jak po kaczce co wymyślasz na temat spółki i jakim brakiem wiedzy się wykazujesz. Im zapewne nie byłoby obojętne kogo wychowali.
Dumy na pewno im nie przynosisz forumowymi wpisami.