Moźe mi ktoś wytłumaczy dlaczego równo rok temu mimo gorszych wyników JWC było droższe Czy to tylko w Polce możliwe przecież to zniechęca do inwestycji
a po co mi dywidenda niech lepszą sytuację finansową spółka nagrodzi wzrostem wyceny akcji, przecież JWC spada od 92,80 zł prawie jak JSW (też bez dywid) i tu potrafią wycenić nawet szybciej niż by się człowiek spodziewał
miałem na myśli przez zwrot „spółka nagrodzi wzrostem wyceny akcji” np. skup własnych akcji co jest moim zdaniem lepsze w długim terminie niż dywidenda. Brak dywidendy to tłumaczenie funduszy i anali (bo inwestują długoterminowo) a rynek w Polce cierpi po prostu na brak kapitału co widać ewidentnie na tej spółce
płacenie dywidendy jest naturalnym i uczciwym sposobem działania spółki która wypracowuje zysk, co do skupu akcji też jest wskazany ale często na GPW nie prowadzi wcale do wzrostu notowań akcji mimo że oczywiście wartość wewnętrzna akcji wzrasta
skup akcji byl na JWc ladnych pare lat temu ale wy tego chyba nie pamietacie.Skonczyl sie fiaskiem bez komunikatu pieniadze z emisji poszly sie pieprz...z. jeleniami.Popoatrz na zadluzenie ppp wyciagnij wnioski to nie przypadek ze kurs stoi w miejscu od lat.
Nie zgodzę się, firma ma mniejsze przychody i zyski z działalności deweloperskiej, a większe z innych, a inne to wynajem lokali i zarządzanie nieruchomościami.
Dlaczego nie zwracacie uwagi na dynamiką zmian zobowiązań spółki szczególnie tych krótkoterminowych. Ma to istotny wpływ na przyszłe przepływy pieniężne w tym na ulubiony przez inwestorów wskaźnik zysków netto.