• wyniki Autor: ~benek [87.205.45.*]
    miały być dobre ale są boskie - skonsolidowany zysk netto 26 mln PLN !!!
  • Re: wyniki Autor: ~nabial [83.7.197.*]
    całe szczęście że liczy się zysk skonsolidowany :)
  • Re: wyniki Autor: ~nabial [83.7.197.*]
    nie sądzę żeby notowania poszły w górę o 500%, tzn. tyle ile wyniki, ale......
  • Re: wyniki Autor: ~Sss [83.6.249.*]
    Spodziewałem się lepszych...
  • Re: wyniki Autor: ~dds [178.183.229.*]
    w drugim kwartale zarobili blisko 40 mln jest ok

• Re: wyniki Autor: ~ioi [88.156.138.*]
    i co z tego ,czy ten gosc podzieł sie dewidenda kiedys?
  • Re: wyniki Autor: ~ppp [93.105.144.*]
    Moźe mi ktoś wytłumaczy dlaczego równo rok temu mimo gorszych wyników JWC było droższe Czy to tylko w Polce możliwe przecież to zniechęca do inwestycji
  • Re: wyniki Autor: ~benek [87.205.45.*]
    jest mała płynność, kurs spada silą grawitacji, brak dobrego PR, ogólne zniechęcenie na GPW, no i przede wszystkim polityka dywidendowa ;-)
    a po co mi dywidenda niech lepszą sytuację finansową spółka nagrodzi wzrostem wyceny akcji, przecież JWC spada od 92,80 zł prawie jak JSW (też bez dywid) i tu potrafią wycenić nawet szybciej niż by się człowiek spodziewał
    to nie spółka "nagradza" wzrostem wyceny akcji, lecz RYNEK "nagradza" akcje spółki lepszą wyceną o ile ta spółka np. wypłaca dywidendy
    miałem na myśli przez zwrot „spółka nagrodzi wzrostem wyceny akcji” np. skup własnych akcji co jest moim zdaniem lepsze w długim terminie niż dywidenda. Brak dywidendy to tłumaczenie funduszy i anali (bo inwestują długoterminowo) a rynek w Polce cierpi po prostu na brak kapitału co widać ewidentnie na tej spółce
    płacenie dywidendy jest naturalnym i uczciwym sposobem działania spółki która wypracowuje zysk, co do skupu akcji też jest wskazany ale często na GPW nie prowadzi wcale do wzrostu notowań akcji mimo że oczywiście wartość wewnętrzna akcji wzrasta
  • Re: wyniki Autor: ~Sterw [178.36.28.*]
    skup akcji byl na JWc ladnych pare lat temu ale wy tego chyba nie pamietacie.Skonczyl sie fiaskiem bez komunikatu pieniadze z emisji poszly sie pieprz...z. jeleniami.Popoatrz na zadluzenie ppp wyciagnij wnioski to nie przypadek ze kurs stoi w miejscu od lat.
  • Re: wyniki Autor: ~abc [37.128.74.*]
    jest koniunktura, to czymś tam handlują, ale są tak zadłużeni, że dywidenda brzmi ja sci fi… pokrecą sie jeszcze z rok dwa i potem upadłość
  • Re: wyniki Autor: tutaj [37.7.216.*]
    Nie zgodzę się, firma ma mniejsze przychody i zyski z działalności deweloperskiej, a większe z innych, a inne to wynajem lokali i zarządzanie nieruchomościami.
  • Re: wyniki Autor: ~jacekd [178.37.237.*]
    Dlaczego nie zwracacie uwagi na dynamiką zmian zobowiązań  spółki szczególnie  tych krótkoterminowych.
    Ma to istotny wpływ na przyszłe przepływy pieniężne w tym na ulubiony przez inwestorów wskaźnik zysków netto.

Zobowiązania długoterminowe 2016
    434 683

Zobowiązania długoterminowe 2015 
    449 965

Zobowiązania krótkoterminowe 2016
    491 720

Zobowiązania krótkoterminowe 2015
     620 977

• Re: wyniki Autor: ~manek [145.237.2.*]
    po co

dług netto 319mln spada juz 15 kwartał z rzędu i będzie spadał dalej aż do 0

:-)
[x]
JWCONSTR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.