Ja stawiam, ze bedzie gorzej niz rok temu. Glownie z tego powodu, ze duzo sprzedali, dlatego taka dywidenda byla. Ale z echo nogdy niewiadomo. Moga zaskoczyc.
"wywalanie" i "sypanie" akcjami? - ja mały leszczyk mam więcej niż dzienny wolumen, więc to co się teraz dzieje to tylko sprzedaż w nagłej potrzebie na kasę. Podzielcie wartość dzienną przez ilość transakcji, a zobaczycie, że to "wywalanie" to raczej sypanie grosza do domowego budżetu.
Ktoś jednak zbija kurs i nie pozwala mu rosnąć. Jutro wyniki inwestorzy powinni kupować akcje albo przynajmniej nie sprzedawać i poczekać do wyników. Spójrzcie na spółkę Marvipol dzisiaj mają być wyniki i akcje rosną już od kilku dni pi 5-6 procent dziennie. Dlaczego Echo spada od kilku dni.
Dnia 2016-08-30 o godz. 11:27 ~m71 napisał(a): > może brak dojścia do wyników poza tym faktycznie obroty żadne więc nikt kto się liczy (ma dostęp do informacji) nie sprzedaje
Wysoka dywidenda zawsze się spółce czknie/Widać brak wiary drobnicy w dobre wyniki za drugi kwartał/Tylko jest pytanie?Dlaczego wyniki miały by być słabe?I drugie pytanie? Jeśli spółka ma generować słabe wyniki , to po co wchodzi na giełdy w Luxemburgu i Johanesburgu?Pozdrawiam leszczynę/Sprzedawać dalej:))